in

Çevrimiçi Yedekleme ile İlgili Önemli Olan Sorulan Soruları Cevapladık!

çevrimiçi yedekleme - çevrimiçi bulut uygulamaları - online depolama - çevrimiçi depolama
çevrimiçi yedekleme - çevrimiçi bulut uygulamaları - online depolama - çevrimiçi depolama

Çevrimiçi Yedekleme ile İlgili Önemli Olan Sorulan Soruları Cevapladık!

Bu içeriğimizde kullanıcılarımızın bizlere sorduğu çevrimiçi yedekleme konusuyla alakalı soruları cevaplamaya çalıştık. Bu soruları seçerken ve listelerken herhangi bir önem sırası olmadığını belirtmek istiyoruz. Eğer sizlerin de soruları varsa bu soruları YouTube kanalımıza yorum olarak yazabilir veya web sitemizin iletişim kategorisinden bizlere iletebilirsiniz. Bizler de soruları derleyip toplayınca cevaplayıp bu şekilde bir içerik oluşturabiliriz.

Çevrimiçi yedekleme ile ilgili bu soruların cevaplarının tamamen kişisel cevaplar olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Herhangi bir öneri, tavsiye içermediğini de vurgulamalıyız.

Hadi sorulara geçelim bakalım!

Çevrimiçi Yedekleme ile İlgili Gelen Sorular:

  • Dosyalarımı çevrimiçi yedekleyebilmem için herhangi bir yere kopyalamam gerekiyor mu?

    Cevap: Dosyalarınızı herhangi bir yere kopyalamanıza gerek yok. Çevrimiçi yedekleme ayarlarınızı yaptıktan sonra verileriniz otomatik olarak yedeklenir.
  • Çevrimiçi yedekleme işlemini nasıl başlatabilirim?
    Cevap: Çevrimiçi yedeklemelerin işlemini başlatmak aslında oldukça basit. En temelde alacak olursa bir çevrimiçi yedekleme planı satın almanız gerekiyor. (Not: Bu hizmeti belli sınırlandırmalarla sunan platformlar da var. Örneğin iCloud, Google Drive vb.) Fakat ücretsiz sunulan hizmet size yetmiyorsa satın almanız gerekiyor. Satın aldıktan sonra satın aldığınız hizmeti cihazınıza indirin veya kurun ve yapılandırın. İşte bu kadar.
  • Çevrimiçi yedeklemeler geleneksel yedeklemeden daha mı iyi?
    Cevap: Kişisel görüşümüz kesinlikle evet. Bir bilgisayarda verileri yedeklemek için zaman içinde test edilmiş birçok başka yol olsa bile çevrimiçi yedeklemeyi kullanmak bize göre oldukça faydalı. Bilgisayarınız çalınabilir ya da zarar görebilir. Bu da yedeğinize zarar verebilir. Bulut depolamada bu tür şeylerle karşılaşmazsınız. Fakat bulut depolama kullanırken mutlaka en iyi güvenliği ve mahremiyeti sunan uygulamayı seçin.
  • Bir bulut yedekleme uygulaması önerir misiniz?
    Cevap: Herhangi bir uygulama önerisinde bulunmuyoruz. Fakat kişisel görüşlerimizle birlikte incelediğimiz uygulamalar web sitemizin inceleme kategorisinde mevcut. Her ne kadar kişisel görüşlerimizi yansıtan içerikler olsa da bu uygulamaların tavsiye içermediğini hatırlatalım.

İlgili: En İyi Bulut Depolama Uygulamaları! Fotoğraf ve Resimler İçin Seçtik!

  • Dosyalarımı çevrimiçi olarak yedeklemem güvenli mi?
    Cevap: Şifreleme her şeyin temeli. Eğer güçlü bir şifreleme ve ekstra güvenlik önlemleriniz varsa dosyalarınızı çevrimiçi olarak yedeklemenin herhangi bir zararı olmayacağını kestirmek mümkün.
  • Çevrimiçi yedeklemeler internetimi yavaşlatır mı?
    Cevap: Pek mümkün görünmüyor.
  • Çevrimiçi yedeklemeler nerede depolanıyorlar?
    Cevap: Çevrimiçi yedekleme hizmetleri, verilerinizi profesyonel veri merkezlerindeki kurumsal sınıf sunucularda barındırırlar. Bazı hizmetler kendi veri merkezlerine sahipken, bazı hizmetler ise başka şirketler tarafından işletilen veri merkezlerindeki sunucuları kiralar veya satın alır. Çoğu çevrimiçi yedekleme hizmeti, Kuzey Amerika’da. Tabii ki bunun dışında Güney Amerika, Avrupa, Asya, Afrika ve Avustralya’da da veri merkezleri mevcut.
  • Çevrimiçi yedekleme hizmetlerinin dosya boyutu veya dosya türü sınırları var mı?
    Cevap: Genellikle yedeklemek istediğiniz dosya türlerinde herhangi bir kısıtlama yok. Dosya boyutu konusu ise şöyle: Planınızda kullanmanıza izin verilen maksimum yedekleme alanı miktarının altında kaldığınız sürece tek tek dosya boyutlarına sınırlama getirmezler.
  • Sınırsız yedekleme dedikleri planlar gerçekten sınırsız mı?
    Cevap: Evet, sınırsız kelimesi görüyorsanız bu bir gerçek. Fakat fiyatları oldukça pahalı değil mi sizce de? Bu kadar parayı vermek belki mantıklı gelmeyebilir.

Evet gelen 9 soruyu seçip bu şekilde cevapladık. Yukarıda da dediğimiz gibi sizlerin de soruları varsa mutlaka gönderin ve bu şekilde içerik hazırlamamızı sağlayın.

İçeriği Oyla

1 Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

google arama ipuçları - google arama nasıl yapılır - profesyonel google aramaları - google arama hileleri

Google Aramaları! Aramalarınızı Daha İyi Hale Getirebilmeniz İçin İpuçları!

kripto para tüccarlarının yaptığı hatalar - kripto para al/sat yapanların hataları - kripto para hataları - kripto para borsaları - kripto para

Kripto Para Tüccarlarının En Sık Yaptığı Hataları Derledik!