in

DNS Sunucusu Bulunamadı Hatası Nasıl Çözülür? İşte 5 Adımda Çözüm!

dns sunucusu bulunamadı - dns sunucusu - dns - nasıl kullanılır - lorentlabs dns
dns sunucusu bulunamadı - dns sunucusu - dns - nasıl kullanılır - lorentlabs dns

DNS Sunucusu Bulunamadı Hatası Nasıl Çözülür? İşte 5 Adımda Çözüm!

Son zamanlarda bazı kullanıcılar DNS sunucusu bulunamadı hatası aldıklarını ve bu hataya çözüm aradıklarını dile getirmeye başladı. Biz de bu konuyu ele alarak bir içerik hazırlamak istedik. Aslında bu sorunu 5 basit adımda çözmek mümkün. DNS sunucusu bulunamadı hatasını nasıl çözdüğümüze hadi hızlıca değinelim.

Bazı zamanlarda bir web sitesine girdiğinizde karşınıza Bu siteye ulaşılamıyor, .com ana makinesinin sunucu DNS adresi bulunamadı diye bir hata çıkar. Bu sorunu şu şekilde çözebilirsiniz:

  • Sürücüleriniz güncel değilse mutlaka güncelleyin: ‘DNS sunucusu bulunamadı” hatasını görmenin bir nedeni olarak görülen eski ya da güncellenmemiş sürücü. Bu yüzden sürücünüzü hızlı bir şekilde güncelleyin. Eğer sürücünüzü güncellemeyi bilmiyorsanız ya da otomatik olarak güncellemek istiyorsanız Driver Easy adlı programı indirip kurun. Bu program cihazınızı tararken aynı zamanda eksik ya da eski bir tarihe sahip sürücünüz varsa hepsini keşfeder ve günceller. Bu uygulamanın kurulumu ve kullanımı oldukça basit. Basit arayüzü sayesinde herkes kullanabilir.

İlgili:

  • Güvenlik İpucu: Dosya İndirirken Kaçınılması Gereken 4 Hata!
  • Android Görüşme Kaydetme Uygulamaları Nelerdir? Uygulama Derlemesi!
  • Google’dan Kendinizi Silin! 6 Adımda Bütün Her Şeyinizi Silin!
  • Tarayıcınızın önbelleğini temizleyin: Kimi internet kullanıcısı kullandıkları tarayıcıların geçmişlerini ya da önbelleklerini demeliyim.. Pek temizlemezler. Bazı zamanlar tarayıcı önbelleği dolu olunca internete girmek bile zor olabiliyor. Tarayıcınızın önbelleğini temizledikten sonra tarayıcınızın ayarlar kısmından DNS kategorisine giriş yapın. Burada gördüğünüz ‘Clear Host Cache’ butonuna tıklayarak ana makine önbelleğini de temizleyin.
  • Bilgisayarınızdaki System32 dosyasını tamamen silmek belki de büyük bir probleme yol açabilir. Fakat bu dosya içerisindeki Drivers dosyasına gidin ve ETC adındaki dosyayı bulun. Bu dosyada bulunan tüm dosyaları silin. Sonra bilgisayarınızı resetleyin. Sorun düzelmiş olacaktır. Eğer düzelmemişse aşağıdaki yolları da deneyin, mutlaka çözülecektir.
  • DNS sununuzun ayarlarını değiştirin veya kontrol edin: Sorunun ana kaynağına indiğimizde DNS sunucusu bulunamadı hatasına ek olarak bu yolu da denemeliyiz. Ağ ve Paylaşım Merkezi üzerinden Kablosuz Ağ Bağlantısı seçeneğine giriş yapın. Buradaki DNS ayarlarına göz atın. Eğer eski bir DNS adresi kullanıyorsanız bu hatayı alıyor olabilirsiniz. Bu yüzden buradaki DNS adreslerini değiştirmeyi deneyin. Tercih edilen DNS sunucusu ve Diğer DNS sunucusu seçeneklerini değiştirin. En İyi ve Ücretsiz DNS Sunucuları!
  • Eğer bu yolların hiçbirisi işe yaramadıysa son çare olarak bu yolu deneyin. Bir komut dosyası açın ve komut dosyasına aşağıdaki yolları sıralı olarak yazın.

    ipconfig /renew > ipconfig /release ve ipconfig /registerdns yazıp sıralı olarak enter’a tıklayın. Bu şekilde DNS sunucusunu yinelemiş olursunuz. Sorunun çözüldüğünü görmek için cihazınıza reset atmanıza gerek yok. Sadece tarayıcınızı kapatıp tekrar açın. Lorentlabs üzerinden farklı içeriklere hızlıca erişebilirsiniz.
5/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

phishing

Kimlik Avı Dolandırıcılığından Nasıl Kaçınılır?

gizliliğiniz için en iyi tarayıcı - en güvenli tarayıcı - film izleme tarayıcısı - muhabbit.com - webtekno.com

Gizliliğiniz İçin En İyi Tarayıcı Hangisi? Tarayıcıları Sizin İçin Sıraladık!