in

Gizlilik İçin En İyi Tarayıcılar ile Sık Kullanılan Tarayıcılar!

gizliliğiniz için en iyi tarayıcı - en güvenli tarayıcı - film izleme tarayıcısı - muhabbit.com - webtekno.com
gizliliğiniz için en iyi tarayıcı - en güvenli tarayıcı - film izleme tarayıcısı - muhabbit.com - webtekno.com

Gizlilik için en iyi tarayıcılar konusunda birçok kez içerik ürettik. Birçok tarayıcıyı da tek tek inceledik ve web sitemizin incelemeler kategorisinde bu tarayıcılara yer verdik. Fakat bu içeriğimizde gizlilik için en iyi olan tarayıcıları ele alırken aynı zamanda birçok kişi tarafından da sevilerek kullanılan tarayıcılara ele alacağız. Bu içeriğimizde herhangi öneri veya detay özelliğe yer vermeyeceğimizi şimdiden belirtmek isterim.

Çoğu web tarayıcı, kullanıcılara yerel arama sonuçlarını sunabilmek için IP adresiniz aracılığıyla konumunuza erişir. Tarayıcınız, cihazınızın yerleşik kamerasını ve mikrofonunu kullanma iznine de sahip olabilir. Bu, kesinlikle uygun, ancak büyük bir güvenlik riski olduğunu söylemek isterim.

Gizlilik İçin En İyi Tarayıcılar!

Brave!

İnternette sizi takip eden izleyici veya reklamlardan tamamen bıktıysanız Brave bu konuda sizler için düşünülebilir bir alternatif olabilir. Brave, gizlilik odaklı en iyi tarayıcılardan sadece bir tanesi. Brave’in sunucuları göz atma verilerinizi incelemez veya saklamaz. Bu nedenle siz silene kadar gizli kalması yüksek bir ihtimal. Bu durumun kısa açıklaması ise şu: Verileriniz kaydedilmediği için herhangi bir reklamverenle paylaşılmıyor ya da herhangi bir reklamverene satılmıyor.

Tarayıcının varsayılan ayarları, kötü amaçlı yazılım, kimlik avı ve kötü amaçlı reklamcılık gibi zararlı gereksiz dosyaları ve bilgisayarınıza zarar verebilecek eklentileri engelleme yeteneğine sahip.

Reklamlar ve izleyiciler varsayılan olarak otomatik engellenebiliyor. Brave, Chrome’dan üç kat daha hızlı olduğunu ve büyük siteleri rakiplerinden altı kat daha hızlı yüklediğini söylüyor. Peki böyle mi gerçekten de? Chrome ile karşılaştırmasına hemen web sitemizin karşılaştırma kategorisinden bakabilirsiniz.

Unutmadan; Brave’i kullanmak ücretsiz. Ayrıca Brave üzerinden kripto para da kazanmanız mümkün. Bunun için özelliklerden gizlilik odaklı reklamları açarak kazanabilirsiniz. Fakat çok çok fazla bir kazanç getirmediğini unutmayın.

Dikkat:

Firefox:

Mozilla’nın Firefox’u kendisini “sizi satmayan” hızlı bir tarayıcı olarak tanımlıyor. Firefox çok az veri topluyor ve indirmek için e-posta adresinizi vermenize bile gerek yok.

Ayrıca varsayılan olarak izleyicileri engelleme özelliğine sahip.

Özelleştirme özellikleri Firefox’u öne çıkarıyor. “Katı” veya “Standart” gibi küresel koruma seviyelerini kullanabilir veya özel seçenekleri ele alabilirsiniz. İstediğiniz deneyimi elde etmek için tam olarak hangi izleyicilerin ve komut dosyalarının Firefox’u engellediğini seçebilmeniz de ek bir özellik.

Gizlilik söz konusu olduğunda, pek çok özelliği var: Yerleşik bir parola yöneticisi, ihlal edilen web sitesi uyarıları, özel tarama modu ve güvenli formu otomatik doldurma gibi..

Firefox, tüm cihazlarınız arasında senkronizasyonu kolaylaştırmak için Windows, Mac ve Linux ve akıllı telefonlarla da uyumlu.

Maksimum Güvenlik İçin En İyi Tarayıcı: Tor!

Tamamen güvenlik odaklıysanız, muhtemelen bir VPN kullanıyorsunuzdur. Daha fazla anonimlik mi istiyorsunuz? O zaman Tor’a geçiş yapmanız gerekebilir. Bu isim “The Onion Router” ın kısaltması olarak ortaya çıktı ve güvenlik meraklısı birçok kişi tarafından çok sevildi.

Tor, siz hedefinize ulaşmadan önce bağlantınızı dünya çapında birden fazla sunucu üzerinden çalıştırıyor. Verileriniz her “düğüm” arasında şifreleniyor ve koruma katmanları sayesinde internette güvenli bir ağa sahip olmanızı sağlıyor.

Tor, her ne kadar çevrimiçi yasadışı birçok faaliyet için kullanılıyor olsa da yazılımın kendisinin yasal bir yapıya sahip olduğunu unutmayın. Deepweb ya da Darkweb’e ulaşmak için Tor veya benzeri bir tarayıcıyı kullanmanız gerekiyor.

En Çok Kullanılan Tarayıcılardan: Safari!

Çoğu kişi, bilgisayarlarıyla birlikte gelen tarayıcıyı kullanma konusunda ısrarcı. Özellikle Mac kullanıcılarını ele aldığımızda birçoğunun Safari kullandığını görebiliriz. Mac’in dışında tabi ki mobilde de iPhone kullanıcıları aynı oranda çok fazla. 

Safari, Google’ı varsayılan arama tarayıcısı olarak kullanıyor ve kötü amaçlı web siteleri engelleme özelliğine sahip. Safari kötü amaçlı yazılımlardan sizi korurken aynı zamanda kimlik avına karşı da sizi korumaya çalışıyor.

Safari’nin yerleşik parola yöneticisi, kaydettiğiniz bir sitenin bir veri ihlaline dahil olup olmadığını bilmenizi de sağlıyor ve parolanızı değiştirmeniz konusunda da size yardımcı oluyor.

En çok kullanılan tarayıcılar arasında sırasıyla Chrome ve Opera geliyor. Fakat gizlilik derken Chrome’u ele almak doğru bir seçenek olmayacaktır. Opera’nın ise oldukça detaylı incelemesi ve karşılaştırmaları web sitemizde mevcut. Opera Kullanan Dostlarımıza: En İyi 6 Opera Eklentisi!

İlgili: Google Chrome VS Opera! Google Chrome ve Opera Karşılaştırması!

1/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Polygon

Polygon (Matic) Nedir? Polygon Hakkında Detaylar!

kimlik hırsızlığı nedir - kimlik avı saldırıları - kimlik avı - kimlik saldırıları - kimlik hırsızlığı

Kimlik Hırsızlığı: Kimliğinizi Nasıl Koruyabilirsiniz? Basit Birkaç İpucu!