in

Chrome Eklentileri: Gizlilik ve Güvenlik için En İyi 5 Chrome Eklentisi!

en güvenli chrome eklentileri - en iyi chrome eklentileri - chrome eklentileri - siber güvenlik
en güvenli chrome eklentileri - en iyi chrome eklentileri - chrome eklentileri - siber güvenlik

Chrome Eklentileri: Gizlilik ve Güvenlik için En İyi 5 Chrome Eklentisi!

İnternet kullanıcıları gizliliği ve güvenliği önemserken bazı zamanlar yanlış uygulamaların ya da eklentilerin kurbanı olabilirler. Bu yüzden bu içeriğimizde Chrome eklentileri derlemesi yapmak istedik. Chrome eklentileri ile gizliliğinize ve güvenliğinize biraz daha önem verdiğinizi düşünebilirsiniz. Fakat Chrome kullandığınız için %100 bir gizlilik veya güvenlik sağlamadığınızı unutmayın. Çünkü Google, bütün hizmet ve ürünlerini kullanıcılar üzerinden kolaylıkla para kazanmak için tasarlıyor. E Chrome da Google’a ait olduğuna göre bu aslında kaçınılmaz bir durum.

Chrome, her ne kadar mahremiyet konusunda kullanıcılarına Brave kadar iyi bir hizmet sunmasa da popülerlik konusunda oldukça iyi bir yere sahip. Raporlara göre bu oran ortalama olarak en az %65’lik bir dilime sahip. Bu popülerlik sayesinde reklamlamcılar ve kötü niyetli kişilerin de hedefi haline gelen Chrome için en iyi Chrome eklentileri şu şekilde:

Chrome Eklentileri:

Bu listemizde Chrome kullanıcısı herkesin Chrome tarayıcısında bulunması gereken Chrome eklentileri mevcut.

HTTPS Everywhere:

Bu eklenti Chrome dışında Edge, Firefox ve Opera’da da çalışıyor. HTTPS Everywhere, sitelere her zaman HTTP yerine HTTPS protokolü kullanarak bağlanmanızı sağlıyor. Biliyorsunuz ki herhangi bir HTTP protokolüne sahip web sitesine girdiğinizde tarayıcınız sizi ‘Bu site güvenli değil, kişisel ve finansal bilgilerinizi girmeyin.’ şeklinde uyarır. HTTPS %100 bir güvenlik sağlamasa da HTTP protokolüne göre kesinlike daha başarılı bir şifreleme sunar. Eklenti ile ilgili detaylara HTTPS Everywhere Nedir? Ne işe yarar? başlıklı içeriğimizi okumanızı tavsiye ederiz.

Ghostery:

Ghostery adlı eklenti de Chrome dışında Edge, Firefox ve Opera ile birlikte kullanılabiliyor. Ghostery’nin ücretsiz sürümü, kullanıcılarını web’de takip edebilen reklamları ve izleyicileri kolay bir şekilde engeller. Bunun yanında bir de plus sürümü mevcut. Plus sürümü (ücretli sürümü) ek olarak kullanıcılara reklam engelleme hizmeti de sunuyor.

uBlock Origin:

uBlock Origin, video reklamlar da dahil olmak üzere neredeyse bütün reklam çeşitlerini engelleyerek kullanıcılarına temiz, gözü yormayan ve direkt bilgiye erişebileceğiniz web siteleri sunar. Hızlı ve basit bir şekilde reklamları engelleyebilen uBlock Origin birçok reklam engelleyiciyi sıralamalarda geride bırakan bir hizmet.

uBlock Origin de yukarıdaki eklentiler gibi farklı tarayıcılarda çalışıyor. Chrome dışında Safari, Opera ve Firefox üzerinden kullanılabilir.

1Password:

1Password uygulamasını daha önce duymuşsunuzdur. Chrome, Edge ve Firefox üzerinde hızlı bir şekilde çalışan bu parola yöneticisi rakiplerine göre oldukça başarılı bir parola yöneticisi. Ücretli ve ücretsiz sürüm olarak iki seçenek ile karşımıza çıkan 1Password ile ilgili detaylara 1Password İncelemesi: Şifre Yöneticisi Detaylı İnceleme! başlıklı içeriğimizden erişebilirsiniz. Otomatik doldurma seçeneği sayesinde zamandan tasarruf etmenizi sağlıyor.

Click&Clean:

Click&Clean eklentisi Chrome, Edge ve Firefox üzerinde aktif olarak çalışıyor. Bu eklenti, özel tarama verilerinizi hızlı bir şekilde temizlemenize yardımcı oluyor. Modern bir tarayıcı kullanıyorsanız geçmişiniz aslında hem sizin hem de cihazınızı kullanan başka kişilerin tamamen gözü önündedir. Bu yüzden Click&Clean aslında oldukça kullanılası bir eklenti. Formlara girdiğiniz veriler, ziyaret ettiğiniz sayfaların önbelleği, arama geçmişiniz gibi birçok geçmişi temizleme yeteneğine sahip.

Bu eklentilerin yanında bizlere en çok sorulan sorulardan bir tanesi de cihaz güvenliği için hangi antivirüs uygulamasını kullanalım ya da hangi VPN uygulamasını kullanalım soruları oluyor. Antivirüs veya VPN uygulaması kullanmak istiyorsanız bu uygulamaların geçmişlerini, üretici firmasını, yorumlarını, değerlendirmelerini mutlaka inceleyin. Eminiz ki en doğru tercihi yapacaksınızdır. Lorentlabs üzerinden farklı inceleme ve karşılaştırmalarımıza göz atabilirsiniz.

İçeriklerimizi Telegram kanalımızdan, Twitter hesabımızdan veya Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz. YouTube kanalımıza abone olmayı ve bildirimleri açmayı unutmayın.

İlgili:

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ddos - ddos nedir - ddos saldırısı nedir - ddos saldırıları - siber güvenlik - lorentlabs

DDoS Saldırısı Nedir? Dağıtık Hizmet Reddi Saldırıları Hakkında!

kaspersky vpn - proxy ve vpn arasındaki fark - proxy vs vpn

Proxy ve VPN Farkı! Proxy ile VPN Arasındaki Fark Nelerdir? İşte 7 Fark!