in

Netflix’in Bilinmeyen Özellikleri: Kullanıcıların Bilmesi Gereken 9 Özellik!

Netflix'in bilinmeyen özellikleri - kodlar - Netflix benzeri içerikler - netflix dizi önerileri - lorentlabs
Netflix benzeri içerikler - netflix dizi önerileri - lorentlabs

Netflix’in bilinmeyen özellikleri diyebilir miyiz? Aslında bu mümkün fakat bu detayların son 3 yıl içerisinde birçok farklı platformda yazılmış olması ‘birçok kişi tarafından bilinen özellikler’ olarak görülebilir. Fakat hala bilmeyen, okumayan veya duymayan arkadaşlarımız varsa bu içerik kesinlikle işe yarar bir içerik olacak. Çünkü içerisindeki bilgiler oldukça işe yarar.

Önce Netflix hakkında kısa bir bilgi vermek isterim.

– Netflix, 29 Ağustos 1997 yılında Kaliforniya’da kurulmuştur.
– Netflix’in dünyanın her noktasında hizmet verdiğini düşünüyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz. Çünkü Çin, Kuzey Kore ve Suriye’de hizmet vermiyor.
– Reed Hastings ve Marc Randolph tarafından kurulmuştur.
– Netflix’in ilk iş modeli DVD satışı ve kiralama üzerineydi fakat belli bir süre sonra iş modellerini değiştirdiler ve belli bir süre sonra dünya çapında birçok noktada hizmet vermeye başladı.
– Netflix birçok ülkede uygulanan sansürü kabul etmiştir.
– Sansür uygulanmasını isteyen ülkelerden birisi de Türkiye’dir. Netflix, Türkiye’de de sansüre boyun eğmiştir.

Peki bu başlıkta bahsettiğimiz 9 muhteşem özellik nedir? Hadi birlikte inceleyelim.

1- Kategorilere En Hızlı Şekilde Erişin:

d
Netflix’in bilinmeyen özellikleri – kodlar

Yukarıda gördüğünüz kodları kullanmak aslında oldukça basit. Peki nasıl mı kullanacaksın? Bu kodları, URL’nin sonuna eklediğin zaman o kategoriye ait dizi/filmleri oldukça hızlı bir şekilde bulabiliyor ve izleyebiliyorsun.

2- Videoların Otomatik Olarak Oynamasını Durdurabilirsin:

Netflix Tweaked adlı eklentiyi indirip kurduğunuzda bu problemi ortadan kaldırabilirsiniz. Bu uygulama sayesinde hem videolarınızın (izlediğiniz dizi ya da filmlerin) hem otomatik oynamasını durdurabiliyorsunuz hem de internet kotanızı birazcık rahatlatıyorsunuz. Oldukça işe yarar.

3- İzlemeye Devam Et Seçeneğini İptal Edebilirsiniz:

Netflix’in en sevilen özelliklerinden birisi aslında bu özellik. Fakat bazı kişiler bu özelliği kullanmak istemiyor ya da kapatmak istiyor. Evet bu mümkün, kapatılabiliyor. Fakat şunu söylemeden geçmemeliyim; bu uygulamadan gerçekleştirilmiyor. Bir tarayıcıdan Netflix’e eriştiğiniz zaman bunu uygulayabilirsiniz. Netflix’e giriş yapın ve “⊘” butonuna tıklayın. Bu sayede artık sürekli bu uyarıyı almayı durdurabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:

4- Altyazıları Düzenleyebilirsiniz:

Altyazı seçeneği olmadan dizi izleyemem diyenlerden olabilirsiniz. Merak etmeyin ben de öyleyim. Netflix’in bu özelliği sayesinde altyazı seçeneklerine erişebilir ve farklı renklerde farklı yazı boyutlarıyla dizi – film izlemeye devam edebilirsiniz.

Profilinize giriş yapın, hesabınız kısmına gelin. Buradan da altyazı görünümleri sekmesini açın. Buradan dilediğiniz gibi bir ayarlama yapabilirsiniz. Bu ayarlamayı Netflix’e giriş yaptığınız bütün cihazlarda kullanmanız mümkün. Evet senkronize çalışan bir özellik.

5- Tüm Ülkelerdeki İçerikleri İzleme:

190’dan fazla ülkede yayın yapan Netflix’in bütün içeriklerine erişmek oldukça zor bir durum. Türkiye’de gösterilen bir dizi bazen Almanya’da gösterilmiyor. Ya da ABD’deki içeriklerin birçoğu Türkiye’de gösterilmiyor. Bunu çözmek aslında oldukça basit. Bunu iyi bir VPN hizmeti ile çözebilirsiniz. Bu VPN hizmetinin oldukça iyi olması gerekiyor. Çünkü Netflix, bu konuda çok hassas davranıyor. Eğer sadece Netflix için ücretli bir VPN alıp bunu Netflix için kullanamazsanız hem üzülebilir hem de paranızı boşa harcamış olabilirsiniz. (Netflix birçok VPN hizmetini yakalayabiliyor, bu da sorun çıkmasına neden oluyor. Fakat hala yakalayamadığı bir çok sunucuya sahip VPN hizmetleri mevcut)

6- Cihazlarınızı Yönetebilirsiniz:

Biliyorsunuz Netflix’i bir kişi satın aldığında birden fazla kişi o hesabı kullanabiliyor. Bu parola paylaşma konusu güvenlik konusunda oldukça problemli bir durum. Fakat hepimiz güvendiğimiz insanlarla parolalarımızı paylaşırız. Netflix parolaları da bunlardan birisi. Kullanılan cihaz sayısını bazen aşmak mümkün. (Parolalarımızı kaç kişiye verdiğimize bağlı, evet) bu problemle karşılaşmamak için profilinize girerek hesabınız bölümüne giriş yapın. Buradan tüm cihazlardan çıkış yapmanız mümkün.

7- Sevdiğiniz İçeriklere IMDB Puanı Yerleştirebilirsiniz:

Chrome’dan indirebileceğiniz “IMDb Ratings for Netflix” uzantısı ile artık IMDB puanlarını görebilmeniz mümkün olacak. Bu sayede dizi ya da film tercih ederken zorlanmayacaksınız. Bu tür birçok Chrome eklentisine erişmeniz de mümkün.

İlginizi Çekebilir-2

8- Ara Belleğe Alınırken Zaman Kaybetmeyin:

Sadece dışarıda birisini beklerken ya da otobüs beklerken sıkılanlardan, beklemekten nefret edenlerdenseniz bu özellik aslında tam size göre.

Netflix’in bilinmeyen özellikleri:

Mac için Ctrl+Shift+Opt+S

Windows için Ctrl+Shift+Alt+S

tuşlarına bastığınızda gizli bir pencere açılacak. Buradan bu ayarlarınızı yapmanız mümkün ve basit.

9- İnternetiniz Olmadan da İçeriklere Erişebilirsiniz:

İşte en önemli özelliklerden birisi de kesinlikle bu. İnternet bağlantınızın olmadığı zamanlarda bile dizi veya film izlemeniz mümkün, tüm içerikleri desteklemiyor olsa da çoğu içeriği önceden indirerek, ileriki zamanlarda offline olarak izlemeniz mümkün. Uzun bir yolculukta uçakta ya da otobüste kesinlikle zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.

Ek Notlar: Subflicks gibi uygulamaları kullanarak VPN ile izlediğiniz yurtdışı kaynaklı içeriklerde alt yazı sorununu çözebilirsiniz.

Ek Notlar 2:

uNoGS adlı bir site var. Dünyadaki bütün #Netflix içeriklerini barındıran bir site. Tür, puan, isim, oyuncu ve ülkelere göre aramalar yapabiliyorsunuz. İçerikler hakkında da detaylı bilgiler alabiliyorsunuz. Bir nevi Netflix’e özel #IMDB diyebiliriz.

Netflix’in bilinmeyen özellikleri içeriği bittiğine göre hemen buraya tıklayarak farklı bir içeriğimize erişebilirsiniz.

İçeriği Oyla
1password7 mac icon 100760704 large

1Password İncelemesi: Şifre Yöneticisi Detaylı İnceleme!

telegram - telegram vs signal - signal - signal güvenli mi - telegram güvenli mi - en iyi mesajlaşma uygulaması

Telegram VS Signal! Telegram ve Signal Karşılaştırması!