in

Kullanmanız gereken 9 gizli Google arama özelliği!

google - google önerileri - google güvenli mi - google alternatifleri
google - google önerileri - google güvenli mi - google alternatifleri

Google arama üzerinden hepimiz bir şeyler ararız fakat aradığımız şeylere bazı zamanlar ulaşamayız. Bu içeriğin amacı da tam olarak bu. Aradığımız şeylere daha hızlı nasıl ulaşabiliriz bunları yazdık. Bakalım bu gizli özellikler nelermiş?

1- Hızlı ve kolay arama

Google Arama ile gelen tüm filtrelere ihtiyacınız yoksa, bu kullanışlı numaraları kullanarak hızlı bir arama yapın. Kesin bir şey arıyorsanız, kelimeye veya kelime öbeğine tırnak işaretleri ekleyin.

Bir kelimeyi hariç tutmanız mı gerekiyor? İstemediğiniz sözcüğün önüne bir eksi işareti (  ) yerleştirin. Gerçekten vurgulamak istediğiniz herhangi bir kelimenin önüne bir artı işareti ( + ) atın.

Bir siteyi doğrudan görebilirsiniz: URL’sinin önüne yerleştirerek arayın, ardından arama teriminizle takip edin. Yani şöyle görünecektir: site: twitter.com “google” aramak için aynı yöntemi kullanabilirsiniz .

Sosyal medyada arama yapmak için önüne ” @ ” koyun veya hashtag’leri aramak için önüne ” # ” ekleyin. Bilinmeyen bir kelime yerine veya yer tutucu olarak ” * ” kullanın. Hatta böyle bir sayı aralığında da arama yapabilirsiniz: 2018..2020.

2. Günlük yaşamınızı kolaylaştırın

Bugünkü hava durumuna hızlıca bir göz atmak ister misiniz? Sadece Google Hava Durumu ve önümüzdeki günler için günlük görünümlerle birlikte ayrıntılı bir günlük tahmin alırsınız.

Aynı şey paketleri izlemek, alan trafiğini, film zamanlarını ve hatta stokları kontrol etmek için de geçerlidir.

3. Rezervasyonlarınızı takip edin

Gmail üzerinden ayrılmış uçuşlarınız veya akşam yemeği rezervasyonlarınız varsa, bu bilgileri Google arama üzerinden de görüntüleyebilirsiniz. Rezervasyonlarım yazmanız  yeterlidir, ilgili bilgileri getirir. Kişisel bilgileriniz olduğundan, bu sonuçları görebilen tek kişi siz olacaksınız.

4. Matematik

Hesap makinesi uygulaması için arama yapmak istemiyor musunuz? Google’ı temel bir hesap makinesine dönüştürmek için matematik probleminizi veya denkleminizi arama alanına yazmanız yeterlidir.

Ya da bir restoranda olduğunuzu ve sunucunuzu acele etmek için ne kadar bahşiş vermeniz gerektiğini bulmanız gerektiğini varsayalım. Sadece Google ipucu: hesap makinesi ve hazırsınız.

Google ayrıca para birimini dönüştürebilir ve geometri sorunlarında size yardımcı olabilir. Sadece çözmek yazın ve gerisini doldurun. Google bile grafik çizebilir!

5. Google Arama: Geri sayım

Google, zaman kazanmanıza yardımcı olabilir. Sadece zamanlayıcıyı sorgulayın. Bunu istediğiniz sürede ayarlayabilirsiniz. Üst sekmeye dokunun veya tıklayın; bu bir kronometre haline gelir.

6. Google Arama: Çeviri

Yurtdışı seyahatiniz veya acil bakmanız gereken yabancı bir kelime mi var? Google Çeviri yardımcı olabilir. Çevirmeniz gereken dili seçmeniz ve ardından herhangi bir kelime veya kelime öbeğini aramanız yeterlidir. Google Çeviri, dünya genelinde 100’den fazla dilde çalışmaktadır. 

7. Aynı anda 2 arama yapın

Aradığınızı tam olarak bilmiyorsanız, Google aramaları birleştirebilir. Tek yapmanız gereken arama terimlerinizi eklemek ve bunları ve veya veya ile ayırmaktır .

8. Google Arama: Metronom?

Bu müzisyenler için daha uygun, ancak müziğinizle ilgili biraz yardıma ihtiyacınız varsa, Google’ın metronomuna yardımcı olun.

9. Bazı eğlenceli şeyler

Ve son olarak, zaman zaman Google’ı kullanarak biraz eğlenmeye çalışın. Sadece basit bir arama kullanarak oynayabileceğiniz birkaç oyun olduğunu biliyor muydunuz? Ne demek istediğimi görmek için Pac-Man‘de arama yap.

Atari Breakout ve Zerg Rush gibi diğer oyunlar da sadece ara vermeniz gerektiğinde doğrudan tarayıcı üzerinden oynanabilir.

Buraya tıklayarak hızlıca farklı bir içeriğimize erişebilirsiniz.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Windows 10 İçin En İyi 6 Video İndirme Programı

Windows 10 İçin En İyi 6 Video İndirme Programı Listesi!

siber güvenlik - siber güvenlik 101 - siber güvenlik nedir - siber güvenlik hakkında

Siber Güvenlik 101: Çevrimiçi Ortamda Nasıl Güvende Kalınır?