in

Telefonu Hızlandırma! Cep Telefonlarınızı Bu Yöntemlerle Hızlandırın!

kapalı iphone nasıl bulunur - çalınan telefonun yerini tespit etme - şarjı biten telefonu bulma
kapalı iphone nasıl bulunur - çalınan telefonun yerini tespit etme - şarjı biten telefonu bulma

Telefonu hızlandırma konusuyla alakalı aslında çok fazla düşünmeye gerek yok. Yerine getirilmesi gereken temel ‘şeyleri’ yerine getirirsek akıllı telefonlarımızı hızlandırabiliriz. Telefonu hızlandırma derken akıllı telefonu uçak yapacağız demiyoruz. Sadece daha fazla verim alınmasını sağlamaya çalışacağız. Yani ilk gün nasıl kasmadan, donmadan veya yavaşlamadan kullanıyorsanız aynı o hızda o kalitede kullanmayı hedefleyeceğiz. Tabi bu konuda donanım konusunda eskime varsa bazı şeylerin önüne geçemeyiz. Örneğin bataryanız ölüyse şarj konusunu bu yöntemlerle çözemezsiniz.

Akıllı telefonlardaki yavaşlık kadar sinir bozucu çok az şey vardır. En son teknolojiye güvenerek aldığınız ürünün yavaşlaması tabi ki sinirlerinizi bozacak ve sizi üzecektir. Fakat burada düşünmeniz gereken bazı şeyler var. Bunlardan birisi cihazı çok mu zorladım acaba? Sorusu olabilir. Bu soruyu temel alarak şimdi içeriğimize giriş yapalım.

1. Telefonu Hızlandırma: Kapatın ve açın:

Birçok kişi için hala komik bir durum olarak görülse bile bir cihazı günlük olarak kapatıp açmak o cihazın kendisine gelmesini sağlayan önemli bir durum. Bununla birlikte her kapatıp açmada sorunları teşhis etmeniz daha olası ve mümkün. Telefonunuzu her kapatıp açtığınızda RAM’i daha sağlıklı hale getirirsiniz. Günlük olarak cihazınızı kapatıp açtıktan belli bir süre sonra normal kullanımdaki aradaki farkı görmeniz mümkün.

Dikkat:

2. Telefonunuzun Önbelleğini Temizleyin:

Önbellek, tekrar kullanabileceğiniz bilgileri her zaman saklar. Örneğin bir web sitesine girdiğinizde cihazınız bu web sitesini önbelleğe kaydeder. O web sitesine tekrar girdiğinizde ise hızlı açılması veya o web sitesindeki görsellerin hızlı bir şekilde yüklenmesi tamamen önbellek ile alakalı. Eğer önbellek çok fazla bir yer kaplıyorsa bu cihazınızı yavaşlatabilir veya depolama alanınızı gereksiz yere doldurabilir. Bu yüzden önbelleğinizi hızlıca temizlemeniz cihazınızı sakinleştirecektir.

3. Uygulamaları Denetleyin:

Uygulamalarınızı denetleyin derken neyi kastettiğimizi hemen açıklamak isterim. Dağınık biriyseniz işlerin aslında ne kadar zor ve yorucu olduğunu bilirsiniz. Odanızın ya da çalışma masanızın dağınıklığı zamanınızı harcamanıza neden olur. İşte akıllı cihazlarda da durum böyle. Kullanmadığınız fakat telefonunuzda yer kaplayan gereksiz uygulamaları gözden geçirin, denetleyin. Eğer işinize yaramayan bir uygulama varsa silin. Bunun yanında uygulamalarınızı gruplandırın. Örneğin sosyal medya uygulamalarınızı tek bir alanda toplayın. Ayrıca unutmayın; Bütün uygulamalar pilinize etki ederken aynı zamanda depolama alanına veya RAM’e de etki ediyor. Bu yüzden silerek cihazınızı rahatlatın.

4. Daima Güncelleme Yapın:

Düzenli güncellemeler, telefonunuzu kötü amaçlı yazılımlara, hatalara, saldırılara ve daha fazlasına karşı korumaya yardımcı olur. Sanırım bunu biliyor ve cihazınızla birlikte uygulamalarınızı da sürekli güncelliyorsunuzdur. Evet, bu kesinlikle doğru bir tercih. Güncellemelerin bir kısmı her ne kadar eski cihazlarda bazı sorunlara yol açsa da bu sorunları da hızlıca gelen yeni güncellemeyle çözmek mümkün. İşletim sistemi güncellemelerinizi merak ediyorsanız telefonunuzun ayarlar kısmına hemen girerek bunu görmeniz mümkün. Ayrıca uygulamalarınızın güncellemelerini de yapmıyorsanız mutlaka yapın ve uygulama marketlerden de bakarak hangi uygulamalara güncelleme gelmiş kontrol edin.

5. Eski Metinleri Silin:

Sosyal medya platformlarını sık sık kullanıyorsanız işte en büyük problemlerden birisi bu olabilir. Çünkü eğer sosyal medya platformlarını temizlemiyorsanız bu telefonunuzun yavaşlamasına sebep olabilecek en büyük nedenlerden birisi. Neden mi? Çünkü bu uygulamaları sık sık kullanmak bütün önbelleği telefonunuza kaydeder. Örneğin iPhone cihazlarda belge ve verileri sil seçeneğine tıklarsanız uygulamanızın önbelleğini temizlemeyi seçmiş olursunuz. Fakat bu sürekli işe yaramaz. Telefonunuzun depolama alanını kontrol edin. Kaç GB hafızanızın olduğunu, kaç GB boş alanınızın olduğuna göz atın. Sonra da en sık kullandığınız sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarınızı silip tekrar yükleyin ve ardından depolama alanınızı tekrar kontrol edin. Aradaki farkı göreceksinizdir.

Bir sosyal medya uygulamasından size gönderilen fotoğraf ve videolar metin mesajı olarak gönderiliyorsa bunun kapladığı yeri düşünmenizi gerekebilir.

iPhone cihazlar için metin mesajlarınızı da kontrol etmeyi unutmayın. Ayarlar bölümüne girin ve oradan Mesajlar sekmesini açın. Metin mesajlarınızın kaç gün cihazınızda kalacağını, kaç gün sonra silineceğini seçin.

Not : Android telefonlara yönelik adımlar, üreticinize ve modelinize bağlı olarak farklı olabilir. Bu yüzden Ayarlar’a detaylı göz atmanız gerekebilir.

6. Fabrika Ayarlarınıza Dönün:

Belli aralıklarla telefonunuzun fabrika ayarlarına döndürülmesi kesinlikle başarılı bir işlem olacaktır. Bu sayede telefonunuzu ilk aldığınız gibi kullanmanız mümkün. Fakat unutmayın; donanım özelliklerini çok fazla yormadıysanız hızlı ve iyi bir şekilde kullanmanız mümkün. Fabrika ayarlarınıza dönmeden önce önemli bilgi, veri ve uygulamalarınızı yedeklemeyi unutmayın.

Ek bir hatırlatma olarak eğer herhangi bir şifrematik uygulaması kullanıyorsanız mutlaka bunu kullandığınız web sitesi üzerinden geçici askıya almayı unutmayın. Çünkü şifrematiği silerseniz ve yedek koda da sahip değilseniz bu kullandığınız web sitesine girmenizi imkansızlaştırabilir.

iPhone’unuzu sıfırlamak için Ayarlar > Genel > Sıfırla > Tüm Ayarları Sıfırla yolunu izleyin. Apple Kimliğiniz ile giriş yapın ve Sil‘e tıklayın.

Android telefon kullanıyorsanız Ayarlar > Yedekle ve Sıfırla > Fabrika verilerine sıfırla > Telefonu sıfırla yolunu izleyin. Parolanızı girin ve Sil‘e tıklayın. Android ve iOS Sizi İzliyor. Bunu Durdurmanın ve Kısıtlamanın Yolları!

İlgili:

5/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

phishing-saldirisindan-nasil-korunabilirim

Phishing Saldırısından Nasıl Korunabilirim? 9 Güncel Yöntem!

telefon güvenliği - cihaz güvenliği - telefonu hackerlardan koruma - siber güvenlik - lorentlabs

Telefon Güvenliği: Telefonları Hackerlerdan Korumak İçin 8 İpucu!