in

RegTech: Kripto Paralardaki Suçlara Karşı Mücadelede Gönül Rahatlığı!

regtech: sekuritance - muhabbit.com - muhabbit sekuritance - lorentlabs - sekuritance nedir - kripto para - blockchain - aml/kyc
regtech: sekuritance - muhabbit.com - muhabbit sekuritance - lorentlabs - sekuritance nedir - kripto para - blockchain - aml/kyc

RegTech: Kripto Paralardaki Suçlara Karşı Mücadelede Gönül Rahatlığı!

Kripto para dünyasındaki kişi ve kurumlar platformlarını güvende tutmak için tam olarak ne gerektiğinin farkındalar. AML ve KYC müşterileri kontrol eden, işlemleri izleyen ve riski değerlendiren bir süreçtir.

Tabii ki AML/KYC kontrolleri sadece birer başlangıç. AML / KYC kontrolleri sadece başlangıçtır; potansiyel müşteriler yeni müşteriler ve daha sonra mevcut müşteriler olduklarında, sürekli olarak değerlendirilmeleri gerekiyor.  Örneğin, suç faaliyeti veya finansal istihbarat departmanı, bir müşterinin risk faktörünü artırabilir. Hatta bir zamanlar güvenli olduğu düşünülen geçmiş işlemler bile inceleme altına alınabilir.

Bu sürekli gerçekleşen izleme ve koruma, kripto uyumluluk yazılımınızın, işlemlerin sürekli izlenmesini dahil etmenizi gerektirmesinin bir nedeni. Yeni bilgiler ışığında tarihi işlemler riskli hale geldiğinde ekiplerin harekete geçmeleri gerektiğini bilmelerinin tek yolu budur.

Bilerek ya da bilmeyerek kripto dünyasında hileli faaliyetlerin gerçekleşmesinin ne kadar kolay olabileceği çok açık. ABD’de, Menkul Kıymetler ve borsa Komisyonu’nun yeni atanan Başkanı Gary Gensler, kısa süre önce kriptoyu “Vahşi Batı” olarak tanımladı.

Bu yılın başlarında hem BitMEX hem de Poloniex’e uygulanan para cezaları, düzenleyicilerin bu sektörün güvenliğini sağlamaya çalışırken kriptoya uyumu çok ciddiye aldıklarını gösteriyor. Onaylanmış kişi ve kuruluşların “hem kripto para birimi işletmeleri hem de ana finans kurumları için en büyük uyumluluk risklerinden bazılarını temsil ettiği” söylenmiştir.

Kuruluşundan bu yana, gizlilik ve anonimlik, kripto para birimi hareketinde büyük itici faktörler olmuştur. Örneğin, dünyanın en dikkate değer kripto para birimi olan Bitcoin, adresler, özel ve genel anahtarlar ve tümü metin dizilerinde okunan işlemler gibi birden çok bileşenden oluşur. Bu diziler, herhangi birinin kişisel kimliğiyle doğrudan bağlantı kurmaz ve finansal işlemlerde adil bir miktarda anonimlik ve mahremiyet sağlar; bu anonimlik, onu onurlu niyetlerden daha azına sahip olanlar için çekici bir teklif haline getiriyor.

İlgili:

Ağustos ayında Poly Network’e ne olduğunun hepimiz farkındayız. Tüm varlıklar şimdi iade edilmiş olsa da, bunun olabileceği gerçeği endişe için oldukça yeterli. Anonimlik burada büyük bir rol oynadı.(Bu anonimliğin kaldırılması sorunun çözülmesine yardımcı oldu.)

Kripto para birimleri de kısmen fidye yazılımı saldırılarının artmasının temel nedenleri arasında yer alıyor. 2021’de bu tür birkaç saldırı ABD, İngiltere, Avustralya ve başka yerlerdeki bazı kuruluşları mağdur etti. Saldırganlar genellikle kripto para birimlerinde fidye ödemeleri talep etti. Etkilenen birçok kuruluş, kilitli sistemlerine ve verilerine erişimi kurtarmak için bu fidyeleri ödedi.

Son on yılda, diğer “tamamen anonim” kripto para birimleri de ortaya çıkmaya başladı. Ne yazık ki, bu gelişmelerin siber suçlarda artışa yol açması muhtemel.

Ancak, bir dereceye kadar, kripto para biriminin “anonimliği” bir efsaneden başka bir şey değil. Çok az hizmet, kripto para birimlerini izlemek için anonimleştirme teknolojilerini kullanıyor.

RegTech’in kriptonun oluşturabileceği güvenlik sorunlarıyla mücadele etmek için ne kadar hızlı geliştiğini kimse bilmiyor. Yine de, kripto para birimi alanının daha sıkı bir şekilde düzenleneceği ve hepimizin uymak zorunda olacağı artan kurallar ve düzenlemeler olacağı tartışmasız.

Artan kara para aklama ve siber suç seviyeleri ile regtech ve kripto güvenlik firmaları, kurumları ve yatırımcıları güvende tutan bu yasadışı faaliyetlerin yakalanmasına yardımcı olmada etkili bir güç olmuştur.

İlgili: Sekuritance Nedir? Siber Güvenliğin Tokenize Hali! Bilinmesi Gereken Her Şey!

Bir şirket olarak, RegTech alanında önde gelen güvenlik çözümleri tedarikçilerinden biri olmaya çalışan Sekuritance, finansal verilerin blockchain üzerindeki açıklığının düzenleyici kurumların kontrolü güçlendirmesi için bir itici güç olarak geldiğine inanan bir şirket.

Sekuritance’ın güçlü blockchain analizi araçlarıyla, insanların kripto varlıklarını nasıl ve neye harcadıklarına dair içgörü sağlaması mümkün.

Düzenleyici kurumların kara para aklama gibi suçlarla mücadele etmelerine ve finansal raporlamayı kolay ve şeffaf hale getirmelerine de hızlıca yardımcı olur.

Sekur.Trace modülü ile işlemler ve cüzdanlar risk seviyesine göre puanlanabilir, bu da hızlı ve kolay bir genel bakış sağlar, bu da riskli veya hileli faaliyetlerin çok daha hızlı tespit edilebileceği anlamına gelir.

Bu teknoloji, devlet kurumlarına, bankalara, finans kuruluşlarına ve siber suç yetkililerine, belirli bir işlemin veya cüzdanın şüpheli eylemlere, darknet faaliyetlerine veya daha kötüsüne karışıp karışmadığını tespit etmelerinde yardımcı oluyor.

İster bir yatırımıcı isterseniz bir şirkete sahip olun. Faaliyetlerin sürekli izlenmesi kullanıcılarına rahatlık sağlama açısından oldukça önemli. Sekuritance, sunduğu özellikler ile kullanıcılarına ekstra koruma katmanı sağlıyor. Bu da kullanıcılarına huzur veren bir çalışma oluyor.

Kripto dünyası gelişiyor; ön planda olduğunuzdan emin olun.

Bu içerik sponsorludur.

Sekuritance Hakkında

Sekuritance,

  • Uçtan uca AML/CTF, CECL, FCPA,
  • Satıcı yönetimi,
  • Lehtar onboarding,
  • Yatırımcı kontrolü,
  • Kart işleme,
  • MFA kontrolleri,
  • Blockchain cüzdan kontrolleri,
  • Siber risk değerlendirmeleri dahil olmak üzere her eGRC ihtiyacı için tek bir platform sağlıyor.

Daha fazla bilgi için:

Twitter: http://twitter.com/sekuritance

Telegram: http://t.me/sekuritance

Web sitesi: https://www.sekuritance.com

RegTech: Kripto Paralardaki Suçlara Karşı Mücadelede Gönül Rahatlığı! – İlgili: Sekuritance, AS Roma Ürün Lansmanına KYC Katmanı Sağlıyor!

5/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sanal dünyada güvenlik - çevrimiçi güvenlik - siber güvenlik - çevrimiçi dünyada güvenlik

Sanal Dünyada Güvenlik! Çevrimiçi Ortamda Güvenli Olmanın 7 Yolu!

fortinet vpn hacklendi - yarım milyon vpn parolası sızdırıldı - vpn güvenli mi - vpn işe yarar mı - vpn nasıl kullanılır

Yarım Milyon VPN Parolası Sızdırıldı! Bilgilerinizin Güvenliği İhlal Edildi Mi?