in

2022 İçin En İyi Kimlik Doğrulama Uygulamaları!

iki faktorlu kimlik dogrulamasi

2022 İçin En İyi Kimlik Doğrulama Uygulamaları!

Kimlik doğrulama uygulamalarının sunduğu çok faktörlü kimlik doğrulamaları ile çevrimiçi verilerinizi ve varlıklarınızı korumanız oldukça önemlidir. Biz de bu içeriğimizde; 2022 için en iyi kimlik doğrulama uygulamalarına yer verdik.

2022 için en iyi kimlik doğrulama uygulamaları:

Microsoft Authenticator

Güvenli şifreler oluşturmanıza destek veren Microsoft Authenticator, tek tuşlamayla Microsoft hesaplarınızda oturum açmanızı sağlar. Bununla birlikte uygulama, kendisini kullanan kurumların; kullanıcıların cihazlarını kaydetmesine olanak tanır. Ayrıca yeni bir telefona geçtiğinizde Microsoft hesabınızda oturum açabilmek için; uygulamadaki hesap kurtarma seçeneğini aktif hâle getirmeniz gerekir. Ancak bulut yedekleme hizmeti sunan birçok kimlik doğrulayıcıda olduğu gibi iPhone sürümü iCloud kullanımını gerektirdiği için iCloud’a yedekleme yaptıysanız; kayıtlı olan MFA hesaplarınızı bir Android aygıtına aktarma imkânınız bulunmuyor.

DUO Mobil

Kurumsal uygulamalara özel olan Duo Mobil, tek seferlik şifrelerin yanı sıra çok kullanıcılı dağıtım tercihleri ve tek tuşla kimlik doğrulaması gibi çeşitli hizmetler sunmaktadır. Ayrıca güvenlik nedeniyle Android cihazlarda Duo arayüzünün ekran görüntüsünü almanıza izin verilmemektedir. Bununla birlikte Duo Mobile’ı, iPhone için iCloud KeyChain’i ve Android için de Google Drive’ı kullanarak yedekleme imkânına sahipsiniz.

2FA Authenticator (2FAS)

2FA uygulaması, kimlik doğrulama uygulamaları arasında en işlevsel olanlardan biridir. Yeni bir telefona geçtiğinizde ya da telefonunuzu kaybettiğiniz zaman, Apple cihazlarınız için iCloud ve Android cihazlarınız için de Google Drive’da kayıtlı olan hesaplarınızın bulut yedeklerini oluşturabilirsiniz. Ayrıca bu yedekler şifrelenir, böylece 2FA uygulaması olmadan hiçbir şekilde söz konusu yedeklere ulaşılamaz. Bununla birlikte 2FA uygulaması için telefon numaranızı girmeniz ya da bir hesap oluşturmanız zorunlu değildir. Bu sayede SIM değiştirme dolandırıcılığına maruz kalmazsınız.

Twilio Authy

Diğer kimlik doğrulama uygulamalarından farklı olarak Twilio Authy, uygulamayı kurmanız için telefon numaranızı girmenizi istemektedir ve bu durum güvenlik açısından hoş karşılanan bir özellik değildir. Ancak bu uygulama işletim sistemlerine göre özel versiyonlara sahiptir ve Apple Watch uygulaması da mevcuttur. Bununla birlikte Twilio Authy, şifreli bulut yedekleme hizmeti sunmaktadır. Ayrıca PIN kodu, yüz tanıma ya da parmak iziyle uygulamaya giriş yapma seçenekleri vardır. Öte yandan bu uygulamayı bir hesap oluşturmadan kullanmak mümkün değildir ve uygulama arayüzü de yeterince kullanışlı değildir.

İlgili:

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

çok-faktörlü-kimlik-doğrulama-nedir

Çok Faktörlü Kimlik Doğrulaması Nedir? Neden Önemlidir?

Kriptoks-photo-2

Yeni Nesil Blockchain ve Kripto Para Topluluğu Platformu Açıldı: Kriptoks!