in ,

NBA Top Shot Nedir? Özellikleri Nelerdir?

NBA Top Shot nedir

NBA Top Shot Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Bu içeriğimizde: NBA NFT’leri nereden alınır? NBA Top Shot zellikleri nelerdir? Sorularının cevaplarına ve bu projeyle ilgili diğer detaylara yer verdik.

NBA Top Shot nedir?

NBA Top Shot, Dapper Labs tarafından geliştirilmiş blockchain destekli bir NFT (non-fungible token) platformudur.

Özellikleri nelerdir?

  • Lisanslı koleksiyon ürünlerinden oluşan NBA Top Shot, kısa süre içinde oldukça geniş bir kitle tarafından ilgi gören bir NFT projesi olmuştur.
  • NBA Top Shot projesini; Crypto Kitties ve Hello Dapper gibi çeşitli blockchain projelerinin geliştiricisi olan Dapper Labs geliştirmiştir.
  • NBA Top Shot’da yer alan NFT’ler, klasik spor kartlarının videolu versiyonuna benzemektedir. Tek kareden oluşan kartlar yerine oyunlardan bir kesit barından kısa süreli videolardan oluşur. Öte yandan kısa kesitlerden oluşan bu videolardan her biri; eşsiz özelliğe sahiptir.
  • Kullanıcılar, NFT’lerini takas etme ya da satışa çıkarma hakkına sahiptir. Bununla birlikte, dijital kartların her birinin değeri, birbirinden farklı olduğu için fiyatlar da değişkenlik göstermektedir.
  • Ulusal Basketbol Oyuncuları Birliğinin resmi lisanslı ürünü olan bu NFT’ler, bir blokzinciri üzerinde yer alır. Kullanıcılar, bu NFT’leri kripto para cüzdanlarında saklama hakkına sahiplerdir.

NBA Top Shot NFT Paketleri

Kullanıcılar, dijital spor kartlarından oluşan bu NFT’leri paketler hâlinde satın alırlar. Paketin türüne göre içindeki kart sayısı değişmektedir. Kısa kesitlerden oluşan bu NFT’ler genel olarak üçe ayrılır: Nadir, efsanevî ve yaygın kartlar. Nadir olan paketlerde 150 ile 499 adet kadar kart vardır. Efsanevî paketlerde ise 25 ile 499 adet kart vardır. Bununla birlikte yaygın paketlerde ise 10.000 adeti aşkın kart bulunmaktadır. Bu çeşitli ve her biri birbirinden benzersiz olan dijital spor kartları arasında nadir olarak bulunan kartlar; en değerli NFT’ler olarak nitelendirilir. Ancak bu dijital spor kartları, basketbol oyuncuları ve oyunlar hakkında bazı bilgileri de içermektedir. Kullanıcıların sahip olduğu NFT’lerdeki “anların” hangi oyunlara ait olduğu, söz konusu bu anların oyuncuların basketbol kariyerinde nasıl bir yere sahip olduğu ve diğer istatistikler hakkında bilgiler mevcuttur.

NBA NFT’leri nereden satın alınır?

Koleksiyoncular ve isteyen bütün kullanıcılar, NBA NFT’lerini; projenin kendi platformu olan NBA Top Shot üzerinden satın alabilirler. Bununla birlikte, satın aldıkları NFT’leri yine bu platform aracılığıyla satabilir ya da takas edebilirler.

İlgili:

Sorumluluk reddi: Bu sitede yer alan kripto para türleri ve kripto para platformlarıyla ilgili içerikler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kablosuz kulaklik

En Çok Tercih Edilen 5 Bluetooth Kulaklık!

JPG'yi PDF'ye Dönüştürme

Ücretsiz PDF Okuyucular! 5 Ücretsiz Uygulama!