in

Google Haritalar’a Gelen Yeni Özellikler!

Google Haritalar

Google Haritalar’a Gelen Yeni Özellikler!

Haritalar uygulamasına gelen yeni özellikler sayesinde önemli yerlerin havadan görüntülerine ulaşabilecek, konum paylaşım bildirimlerinde bulunabilecek ve bisikletle olan gezintilerinizde çok daha detaylı yol tarifleri alabileceksiniz.

Google Haritalar’a Gelen Yeni Özellikler:

Üç Boyutlu Görünüm

Google Haritalar ürün direktörü, yapay zekâ ile milyarlarca yüksek çözünürlüklü sokak görünümünü, uydu ve hava görüntüsünü birleştiren yeni bir özelliği kullanıcıların deneyimine sunduklarını açıkladı. Bu sayede belirlenen 100 popüler yerden birine bir gezi planlamayı düşündüğünüzde, o yerin üç boyutlu görüntülerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca gideceğiniz yerlerin önemli kısımları hakkında bilgi alabilir, böylece o yerleri seyahat planınıza dahil edebilirsiniz.

Yeni Bisiklet Rotası Bilgileri

Benzin fiyatlarındaki artış gibi yüksek maliyetler, bisiklet kullanımının dünya genelinde %40’tan fazla artmasına neden oldu. Bununla birlikte Google, daha sürdürülebilir ulaşım seçeneklerine yönelen insanlar için bir kolaylık sağlamak için hazırlıklarına devam ettiğini duyurdu. Google Haritalar, zaten 12 yılı aşkın bir süredir bisiklet kullanıcıları için yol tarifleri sağlıyor. Ancak bu yeni özellikle birlikte, bisiklet rotaları hakkında daha detaylı bilgiler vermeye başlayacak.

Ayrıca yeni özellik sayesinde rota boyunca rakım bilgileri, yoğun araç trafiği, yol üzerinde merdivenler ya da dik yokuşların olup olmadığı gibi bir dizi ayrıntılara erişebileceksiniz.

Konum Paylaşım Bildirimi: Hareket halindeyken bağlantıda ve güvende kalın

Yeni özelliklerden biri de konum paylaşım bildirimleridir. Sevdiklerinizle bir gezi planladığınızda, sevdiklerinizin oraya ne zaman geldiğini ya da ne zaman ayrıldığını görebilirsiniz. Örneğin, arkadaşlarınızda bir kafede görüşme planladınız. Arkadaşlarınız sizinle konumlarını paylaşıyorsa, kafeye geldikleri an size bildirim gelecek. Bu sayede arkadaşlarınızın ne zaman geldiğini gördüğünüz için buluşma hızınızı ona göre ayarlayıp programları daha kolay yönetebilirsiniz. Ayrıca kafeden ayrılma zamanına dair de bildirim alabilirsiniz.

Ancak bu özellik, gizlilik odaklı oluşturulduğu için sadece konumunu sizinle paylaşan kişiler hakkında bildirim alabilirsiniz. Ayrıca burada kontrol tamamen kullanıcıdadır. Kullanıcılar, istedikleri zaman konum paylaşma özelliğini kapatabilirler.

Özellikler ne zaman kullanımda olacak?

Konum paylaşım bildirimleri ve önemli yerlerin havadan görünümleri küresel olarak kullanımda. Ancak bisiklet kullanıcıları için detaylı yol tarifinin yer aldığı yeni özellik, birkaç hafta içerisinde kullanımda olacak.

İlgili:

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Agustos Netflix

Netflix’te Ağustos Ayında Yayımlanacak Yeni İçerikler!

Cybersecurity

İnternette Güvenle Gezinmek İçin 7 İpucu!