in

VPN Korumasına Neden İhtiyaç Duyuyoruz? İşte 5 Kritik Neden!

vpn koruması - güvenli vpn - kaspersky vpn - lorentlabs

VPN Korumasına Neden İhtiyaç Duyuyoruz? İşte 5 Kritik Neden!

Bir VPN hizmetini kullanmamız için birçok nedene sahibiz. Fakat bu içeriğimizde 5 kritik ve özel nedeni ele alacağız. Neden VPN kullanmalıyız sorusunun yanında aynı zamanda kaliteli bir VPN hizmetinin neler sunduğunu da ele alacağız.

Kendinizi mahremiyet bilincine sahip biri olarak görüyor musunuz? Çevrimiçi güvenliğiniz konusunda endişeli misiniz? Bu iki soruya da cevabınız ‘evet’ ise kesinlikle yalnız değilsiniz. Bu sorulara ‘evet’ cevabını veren kişilerin birçoğu internette gezinirken veya güvenli olmayan bir ağa bağlıyken ne tür sorunlarla karşılaşılabileceğinin bilincindedir diye tahmin ediyoruz. Bu tahminimizin sonucunda da yardımcı olabilecek hizmetin bir sanal özel ağ olabileceğine inanıyoruz. Eğer bir şekilde evinizin dışında internete bağlanıyorsanız bir VPN edinin. Bizlere VPN öneriniz nedir diye soran kişilere de ilk ay %70 indirimli bu ürünü öneriyoruz: https://kas.pr/134j

1. VPN’ler IP adresinizi gizler:

Bu maddeyi zaten birçok kişi biliyor. Bir VPN hizmeti IP adresinizi gizler ve değiştirir. DNS hizmetinden farkı adresinizi gizliyor olabilmesi. Bu yüzden DNS ile olan farklı büyük bir fark. Kısacası DNS ile de engellenen bir siteye erişebilirsiniz fakat erişen kişinin siz olduğunuz bilinir. VPN hizmetinde ise bu böyle değil. Aynı zamanda IP adresiniz korunur. Yukarıda önerdiğimiz VPN hizmeti ile IP adresiniz gizlenirken aynı zamanda birçok VPN hizmetinin erişemediği platformlara da erişmeniz mümkün. Bu hizmetler arasında geçtiğimiz haftaya kadar sadece ABD’deki ve İngiltere’deki Netflix varken bu durum değişti. Artık ABD’deki Netflix, Hulu, Disney+, Amazon Prime gibi platformlara erişebilirken aynı zamanda İngiltere’deki Netflix’in yanında BBC iPlayer’a da erişebiliyorsunuz. Eriştiğinizde ise sizin eriştiğiniz bu platformlar tarafından algılanmıyor ve o ülkedeki içerikleri izleyebiliyorsunuz. Bu da Türkiye’nin neredeyse 4-5 katı içerik demek. IP adresinizin gizlenmesi çevrimiçi olarak anonim olarak nitelendirilmenizi sağlar. Kimliğiniz korunur ve reklamlardan uzak kalırsınız.

2. Sosyal medya kimliğinizi gizleyin:

Dürüst olmalıyız.. Sosyal medya platformlarını sevmeyen var mı? Belki vardır fakat ister istemez bu platformlarda saatlerimizi harcıyoruz. Bu platformlarda zaman geçirirken birçok reklam ile karşılaşıyoruz. Eğer kaliteli bir VPN kullanırsak sosyal medya platformlarının hedeflenmiş reklamlarını ekarte edebiliriz. Bunun yanında reklamlardan da tamamen kurtulmak için farklı reklam engelleyiciler kullanmalıyız. Web sitemizin inceleme kategorisinden farklı reklam engellemelerini incellediğimiz içeriklere hızlıca erişebilirsiniz. Peki bir VPN hizmeti sizi sadece reklamlardan mı korur? Aslında tam olarak böyle değil. Çünkü reklamların yanında konumunuzu da gizli tutarsınız. Bunu alt başlıkta inceleyelim.

3. Konumunuzu gizli tutun:

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi konumunuzu gizli tutabilirsiniz. Bunun yanında coğrafi engellemeleri aşmanız da çok kolay. İşte bu sayede Netflix, Disney+, Amazon Prime, Hulu gibi platformlara hızlıca erişebiliyorsunuz. Bu erişimi ücretsiz VPN hizmetleri ile yapmanız pek mümkün değil. Ayrıca ücretsiz VPN hizmetleriyle bir işlem yapıyorsanız o işleminizin kayıt altına alındığını, analiz edildiğini ve hatta farklı şirketlere, hükümetlere veya emniyet güçlerine satıldığını/paylaşıldığını sakın unutmayın. Çevrimiçi olarak IP adresinizin değiştirilmesi ve güvenli olarak bunun korunması sayesinde konumunuz tam olarak bilinmez. Eğer Tor ve VPN kullanmayı tam olarak biliyor, iyi bir İngilizce’ye de sahibim diyorsanız ikisini bir arada kullanabilirsiniz. Fakat tam kullanım hakkında bilgim yok, İngilizce de biraz zayıf diyorsanız Tor + VPN hizmetini bir arada kullanmamaya çalışın. Yapacağınız en küçük hata başınızı yakabilir.

Ayrıca eğer tatile çıkmayı planlıyorsanız VPN kullanarak farklı ülkelerden uçak biletlerini kontrol edin. Bu sayede daha ucuza uçak bileti almanız mümkün. Bu gibi konuların detaylarına şuradan hızlıca erişebilirsiniz: VPN Ne İşe Yarar? Bir VPN ile Neler Yapabilirsiniz Bunları Ele Aldık!

Tatile çıkmayı planlıyorsanız, IP veya Geo-spoofing’i avantajınıza da kullanabilirsiniz. Doğru, uçak biletleri, oteller ve daha fazlasında mevcut en iyi fiyatları satın almak için IP sahtekarlığını kullanın. Farklı ülkelerden çeşitli VPN sunucularına erişirken fiyatların ve uçuş ücretlerinin değiştiğini görün.

4. Çevrimiçi alışveriş alışkanlıklarınızdan vazgeçmeyin:

Çevrimiçi olarak bir şeyler almak istiyorsanız VPN size yardımcı olacaktır. Nasıl mı? Üçüncü madde de bahsettiğimiz gibi uçak biletinin yanında kitap, kıyafet, ayakkabı, koltuk ve hatta yastık gibi birçok ürünü VPN sayesinde ucuza veya indirim ile almanız mümkün. Birçok insan bu duruma ‘hayatı hackliyoruz’ cümlesiyle yaklaşıyor. Burada da unutulmaması gereken tek şey kaliteli bir VPN hizmetiyle bunları gerçekleştirebilmeniz. Unutmayın; Bu tür indirimleri, ucuza alımları veya detayları bol bol araştırarak görebilirsiniz. Bilinen bazı platformlar bu duruma karşı önlem almaya çalışsa da VPN hizmetleri de yeni sunucular ekleyerek bu durumları ekarte etmeye çalışıyor.

Alışveriş yaparken VPN kullanırsanız sadece indirimlerden faydalanmaz aynı zamanda alışveriş sitesinde baktığınız ürünlerin reklamlarından da kaçınmış olursunuz. Çünkü VPN, hedeflenmiş reklamlardan sizi korur.

5. Kişisel verilerinizi koruyun:

Siz internette gezinirken pusuda bekleyen siber dolandırıcılar ve siber saldırganlar olduğunu hepimiz biliyoruz. Nereden ne zaman karşımıza çıkacağını bilmediğimiz bu kişilere karşı da VPN kullanmalıyız. VPN hizmetinin yanında tabii ki antivirüs de kullanmak aslında oldukça önemli bir durum. Bu içeriğimizde farklı ürünleri hızlıca önereceğiz. Fakat öncesinde şuna da değinmek istiyoruz.. Eğer bir siber saldırganın bulunduğu mevcut bir ağa bağanırsanız bu saldırgan sizi ve işlemlerinizi görebilir. Çünkü şifreli bir işlem yapmazsınız. Bunu değiştirmek için bir VPN kullanın, işlemlerinizi şifreleyin. VPN ile bağlı olmadığınız bir ağın potansiyel olarak zararlı ve tehlikeli olabileceğini sakın unutmayın.

Lorent Research Lab. Bu Ürünleri Tavsiye Ediyor:

LRL, diğer platformlar gibi Kaspersky VPN hizmetini inceledi, teyit etti ve kullanıyor. Bu hizmeti de diğer önerdiği hizmetler gibi öneriyor. Önerisinin yanında gizlilik ve güvenlik odaklı arama motoru olan DuckDuckGo’yu, tarayıcı olarak Brave, Firefox veya Tor’u öneriyor. Peki başka neleri önermemizi isterdiniz? Kaliteli, açık kaynaklı iki mail adresine ne dersiniz? Bunun için de Protonmail ve Tutanota Mail platformlarını kullanabilirsiniz. Burada önerdiğimiz bütün ürünlerin detaylarına ve incelemelerine web sitemizin inceleme kategorisinden ulaşmanız mümkün. Hemen aşağıdaki linklerden de ürünlere bakabilirsiniz.

Bu içerik sponsorludur.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

web kamerası saldırısı - siber saldırı - haberler - lorentlabs

Web Kamerası Saldırısı: Saldırıya Uğrayıp Uğramadığınızı Öğrenin!

Tehlikeli uygulamalar - zararlı uygulamalar - lorentlabs

Tehlikeli Uygulamalar Cihazınızı Bozabilir! Kendinizi Koruyun.