in

Bilgisayarıma Virüs Bulaştığını Nasıl Anlarım?

Bilgisayarıma Virüs Bulaştığını Nasıl Anlarım?
Bilgisayarıma Virüs Bulaştığını Nasıl Anlarım?

Bilgisayarıma Virüs Bulaştığını Nasıl Anlarım?

Bu içeriğimizde bilgisayarıma virüs bulaştığını nasıl anlarım? Sorusunu cevaplıyoruz. Bilgisayarım yavaşladı sizce virüs mü girdi? Bilgisayarımdaki bazı programlar kendi kendine kapanıyor gibi birçok soru mevcut. Bu soruların cevaplarına umarız ki bu içeriğimizden erişebilirsiniz.

Twitter‘dan bizlere sorulan sorular arasında en dikkat çekici sorulardan birisi bu. ”Bilgisayarıma virüs bulaştığını nasıl anlarım?” Şimdi bu konuya kısaca değineceğiz.

Bilgisayarıma Virüs Bulaştığını Nasıl Anlarım?

Öncelikle şunu belirtmek gerekli: Hangi antivirüsü ya da hangi internet güvenliği ile alakalı bir programı kullanırsanız kullanın, programınız güncel değilse ve yeni bir virüs varsa bilgisayarınıza bulaşma riski oldukça yüksek. Bu yüzden ilk önerimiz şu: Kullandığınız bütün uygulamaların (özellikle internet güvenliği ile alakalı olanların) son güncellemelerini yapın, günlük olarak taramalarınızı da gerçekleştirin.

Eğer bir cihaz ya da bilgisayar internete bağlıysa bu her zaman virüslerin kapımızı çalabileceği anlamını taşır. Bilgisayarınıza virüs bulaşıp bulaşmadığını anlamak için aşağıdaki önerilerimizi dikkate alabilirsiniz. Bu öneriler kişisel öneriler olduğu için arttırılabilir ya da azaltılabilir. Kişisel önerilerinizi hemen aşağıdan yorum olarak ekleyebilirsiniz.

  • Antivirüs programı kullanın ve taramalarınızı mutlaka gerçekleştirin.
  • Bilgisayarınızın başlat menüsünden msconfig kelimesini aratın. Burada karşınıza çıkan sekmelerden ‘başlatma’ sekmesini açın. Bilmediğiniz uygulamalar varsa kaldırın ve izinlerini iptal edin. Bu, bilgisayarınız açılırken kendi kendine açılan programları durdurmanıza yarar. Bu şekilde bilgisayarınız yavaş açılmaktan bir tık kurtulabilir. Siz de virüs var sanmazsınız.
  • Sürekli aktif olarak çalıştığınız ve açtığınız programlar hep hata vermeye başladıysa bunun nedeni virüstür. Programı kaldırın ve bilgisayarınızı hızlı bir şekilde tarayın.
  • Dosya boyutları virüse işaret edebilir. 15MB’lık bir dosya, 300MB görünüyorsa, bu burayı taramak için güzel bir neden.
  • Lisanssız program kullanmamaya dikkat edin.
  • Bilgisayarda virüs olduğunu en net olarak CPU kullanımından da görebilirsiniz. Bazı virüsler CPU kullanımını oldukça arttırır.

Virüslerden Nasıl Kurtulurum?

Sırasıyla:

  • Güncel bir antivirüs kullanın.
  • Bilgisayarınızı güvenli modda kullanın.
  • Disk temizleme üzerinden geçici dosyaları temizleyin.
  • Virüs taramasını tam modda çalıştırın.
  • Antivirüs programınız bir virüs tespit ederse o virüsü silin ya da karantinaya alın.
  • Bilgisayarınızı tekrar başlatın. Bu başlatmayı normal şekilde yapabilirsiniz. Sonrasında bilgisayarınızdan kullandığınız bütün sosyal medya platformu veya banka gibi önemli yerlerin parolalarını mutlaka değiştirin.
  • Eğer güncel olmayan yazılım ya da programınız varsa hemen güncelleyin.

İlgili: DN Değiştirme: Windows, MacOS, Android ve iOS için Detaylar!

5/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ethereum merge

Arbitrum Nedir? Ne İşe Yarar?

https ile https arasındaki farklar neler - http mi güvenli https mi - muhabbit.com - sekuritance - siber güvenlik - haberler

HTTP ve HTTPS Nedir? HTTP ve HTTPS Arasındaki Farklar Nelerdir?