in

En İyi Dosya Senkronizasyon Uygulamaları Listesi (5 Uygulama)

dosya senkronizasyon uygulamaları - en iyi uygulamalar - mobil uygulamalar - haberler - dosya paylaşım uygulamaları
dosya senkronizasyon uygulamaları - en iyi uygulamalar - mobil uygulamalar - haberler - dosya paylaşım uygulamaları

En İyi Dosya Senkronizasyon Uygulamaları Listesi (5 Uygulama)

Dosya senkronizasyon uygulamaları, dosyalarınızı birden çok cihaz arasında otomatik olarak senkronize etmenin uygun bir yolunu sunan hizmet veya program olarak adlandırılabilir. Bu uygulamalar sayesinde oturum açtığınız her yerde, aynı dosyalar, dosyayı ilk yüklediğiniz cihazdaymış gibi açmanız, düzenlemeniz, kopyalamanız, aktarmanız vb. için kullanılabilir.

Dosya senkronizasyon uygulamalarının birçok kullanımı var. Örneğin, Dropbox dosyalarınızı çevrimiçi olarak saklayabiliyor. Böylece dosyalarınıza her yerden erişebilirsiniz; Resilio Sync ise eşler arası bir bağlantı aracılığıyla dosyaları cihazlara senkronize ediyor.

Bu uygulamaların çoğu ücretsiz. Ancak bazıları, özellikle çevrimiçi depolama istiyorsanız, aylık abonelik gerektiriyor.

En İyi Dosya Senkronizasyon Uygulamaları:

Dropbox

Sevdiğimiz özellikler arasında ilk sırayı geri getirme özelliği çekiyor. Bu özellik sayesinde 30 günlük geçmişi geri getirebiliyorsunuz. Dosyalarınız Dropbox’da şifrelenir. Hem web sitesi hem de uygulama aracılığıyla erişilebilen bir uygulama. Ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz fakat bu tabii ki sınırlı. Ücretli sürümü ise oldukça pahalı. Verilerinizi diğer cihazlarda senkronize etmeden önce bu verileri çevrimiçi olarak saklamanız gerekiyor. Eğer Dropbox ile ilgili daha fazla detaya ihtiyacınız olursa Herkesin Kullandığı Bulut Depolama Aracı: Dropbox İncelemesi! başlıklı içeriğimizi okumanızı tavsiye ederiz.

GoodSync

Çok fazla seçenek ve esnekliğe sahip bir uygulama arıyorsanız GoodSync aradığınız uygulama olabilir. Hızlı senkronizasyon, basit arayüz. Eğer ilk defa kullanıyorsanız ve bu tür uygulamalarla içli dışlı değilseniz ayarlar biraz karışık gelebilir. Business sürümü oldukça maliyetli. Ancak iOS, Android, Windows ve Mac için kullanılması mümkün bir uygulama. Mobil cihazlarda da sorunsuz çalışıyor.

İlgili:

SyncBack

Ekstra özellikliklere ihtiyacınız yoksa bu uygulamayı ücretsiz olarak kullanabilmeniz mümkün. Özelleştirme seçeneği bu uygulamada da oldukça fazla. FTP, Amazon Drive, Dropbox, Google Drive, OneDrive ve SugarSync gibi çeşitli klasörlerle senkronize etmeniz mümkün. Bu programın SyncBackFree, SyncBack Lite, SyncBackSE ve SyncBackPro dahil olmak üzere her biri farklı özelliklere sahip çeşitli sürümleri var. MacOS, Linux ve iOS üzerinden kullanılması şimdilik mümkün değil. Fakat MacOS ve Linux üzerinden sadece SyncBack Touch sürümünü kullanmanız mümkün.

Resilio Sync:

Dosyalarınızı çevrimiçi olarak saklamaya ihtiyaç duymuyor. Kullanıcı hesabına ihtiyaç duymuyor. Veriler özel bağlantılar veya kodlarla senkronize ediliyor. Dosyalar çevrimiçi bir şekilde depolanmadığı için herhangi bir web tarayıcısı ile erişebilmeniz mümkün değil. Eşler arası bir senkronizasyon uygulaması olan Resilio Sync, önceden BitTorrent Sync adına sahipti. Ücretsiz sürümü ile birlikte ücretli sürümü de var. Cihaz özelliklerine göre kullanırken yavaş verim almak mümkün. Son güncellemelerinden sonra bazı cihazlarda yavaş bir şekilde çalıştığı bilinen bir gerçek.

FreeFileSync

Ücretsiz ve açık kaynaklı olan FreeFileSync, platformlar arası senkronizasyon sağlıyor. Gerçek zamanlı kayıpsız senkronizasyon gerçekleştirmesi oldukça güzel. MTP, FTP, Google Drive ve daha fazlasıyla senkronizasyon sağlıyor. Arayüz ve kullanımı biraz karışık olsa da kullanırken kısa bir sürede bu sorunu çözeceğinizi düşünüyoruz. Kısacası yeni bir kullanıcı kullanırken ilk etapta oldukça zor bir süreç yaşaması mümkün. Fakat açık kaynaklı olması bu tür küçük sorunlar gözardı etmemizi sağlıyor. Windows, Mac ve Linux bilgisayarlarla uyumlu. Sağlam bir yedekleme çözümü var. Kurulumu ve indirmesi oldukça kolay. Fakat başta da dediğimiz gibi arayüzünden kaynaklı olarak birçok kişi ilk başta kullanırken zorlanabilirler.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

dpos-nedir-defi

DPoS nedir? Hangi DeFi Projeleri DPoS Sistemini Kullanır?

usb bellek veri güvenliği

USB Bellek Güvenliği: USB Bellek İçerisindeki Veriyi Koruyun!