in

Google Chrome Geçmişi ve Detaylarına Kısaca Değindik!

Google Chrome 1

Google Chrome Geçmişi ve Detaylarına Kısaca Değindik!

Google Chrome, Google tarafından geliştirilen ücretsiz, açık kaynaklı bir web tarayıcısıdır. İlk olarak 2008’de Microsoft Windows için piyasaya sürüldü ve daha sonra Linux, macOS, iOS ve Android’e taşındı. Tarayıcı, Chromium açık kaynak projesini temel alır ve Google hizmetleriyle senkronizasyon, otomatik güncellemeler ve yerleşik Google Çeviri gibi çeşitli özellikler sunar.

Ocak 2020 itibarıyla Google Chrome, %69,5 ile herhangi bir web tarayıcısı arasında en büyük pazar payına sahip tarayıcı oldu.

Modern web için oluşturulmuş bir web tarayıcısıdır. Speed ​​​​Chrome, mümkün olan her şekilde hızlı olacak şekilde tasarlanmıştır. Masaüstünüzden başlamak hızlıdır, web sayfalarını bir çırpıda yükler ve karmaşık web uygulamalarını ışık hızında çalıştırır. Simplicity Chrome’un tarayıcı penceresi sade, temiz ve basittir. Örneğin, aynı kutudan arama yapabilir, gezinebilir ve sekmeleri istediğiniz gibi hızlı ve kolay bir şekilde düzenleyebilirsiniz.

Google Chrome Nedir?

Güvenlik: Chrome, çevrimiçi olduğunuzda paylaştığınız bilgilerin korunmasına yardımcı olurken özel bilgilerinizin kontrolünü size verir. Örneğin, gizli modda göz atabilir ve arama yapabilir ve çevrimiçi olarak hangi bilgileri paylaştığınızı kontrol edebilirsiniz.

Özelleştirme: Chrome’u özelleştirmenin ve kendinize ait hale getirmenin birçok yolu var. Chrome Web Mağazası’ndan ayarlarınızı değiştirmek, uygulamalar, uzantılar ve temalar eklemek oldukça kolay.

Gizlilik: Chrome sizi kişisel bilgilerinizi çalmaya çalışan sitelerden korur. Chrome’un etkinliğinizi kaydetmeyeceğini bilerek, ”gizli modda” gönül rahatlığıyla göz atabilirsiniz.

Güvenli Tarama: Chrome, kötü amaçlı bir siteyi ziyaret etmek üzereyseniz sizi uyarır. Chrome, potansiyel olarak istenmeyen bir program, kötü amaçlı yazılım veya anormal bir uzantı tespit ederse, rahatsız edici öğeyi kaldırır veya devre dışı bırakır ve sizi uyarır.

Otomatik Güncellemeler: Chrome güncellemeleri, tarayıcıyı kapatıp yeniden başlattığınızda otomatik olarak gerçekleşir. Chrome her güncellendiğinde yenilikleri keşfetmeyi unutmayın.

Yerleşik Google Çeviri: Chrome, 100’den fazla dilde mevcut. Yerleşik Google Çeviri, tek bir dokunuşla tüm web sayfalarını tercih ettiğiniz dile çevirmenize olanak tanır.

Chrome’daki Yenilikler:

Chrome’un en son sürümüyle güncel kalmak, güvenlik için önemli. Ancak tarayıcınızdan en iyi şekilde yararlanabilmeniz için her güncellemedeki yeniliklere de göz atmaya değer.

Sürüm 69:

Chrome’un en son sürümü, hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri içerir.

Sürüm 68:

Chrome’un bu sürümü, Windows 10, Linux, Chrome OS ve macOS’ta tarayıcı için yeni bir görünüm içerir. Yeni tasarım yuvarlak sekmeler, yeni bir renk paleti ve güncellenmiş simgeler içeriyor.

Sürüm 67:

Chrome 67, yeni bir şifre yöneticisi, daha iyi otomatik doldurma ve telefonunuz ile bilgisayarınız arasında web sayfaları gönderme yeteneği içerir.

Sürüm 66:

Chrome’un bu sürümü, telefonunuzdan bilgisayarınıza web sayfaları göndermenize olanak tanıyan yeni bir özellik içerir. Ayrıca bir dizi güvenlik düzeltmesini de içerdiği biliniyor.

Chrome Nasıl Güncellenir?

Chrome’u güncel tutmak güvenlik için önemli dedik. Peki nasıl yapacağız? Chrome’u nasıl güncelleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

1. Tarayıcının sağ üst köşesindeki menü simgesine tıklayın.

2. “Yardım“ı ve ardından “Google Chrome Hakkında“yı tıklayın.

3. Hakkında penceresi güncellemeleri otomatik olarak kontrol edecek ve indirecektir.

4. Güncelleme bittiğinde, “Yeniden Başlat“ı tıklayın. İşte bu kadar!

Google Chrome geçmişi ve detaylarına kısaca değindik başlığı ile alakalı:

5/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sıcak cüzdan nedir - sıcak cüzdan - kripto para sıcak cüzdan - sıcak cüzdan artıları - sıcak cüzdan eksileri - sıcak cüzdan güvenli mi - kripto para - kripto parada sıcak cüzdan

Soğuk ve Sıcak Cüzdanlar – Popüler Cüzdanlara Göz Atıyoruz!

çevrimiçi gizlilik - internet kılavuzu - sosyal medya kılavuzu - siber güvenlik kılavuzu - lorentlabs

Siber Güvenlik İstatistikleri – 1: 2019 Yılının İstatistikleri!