in

Instagram Gizli Hesapları Görme | Herkesin Başı Dertte!

instagram-gizli-hesapları-görme
instagram-gizli-hesapları-görme

Instagram Gizli Hesapları Görme | Herkesin Başı Dertte!

Instagram gizli hesapları görme konusunda çok farklı uygulamaların ortaya çıktığını görüyor ve duyuyoruz. İçeriğimize geçmeden önce bu programları, uygulamaları kullanmanın ne kadar riskli olduğunu anımsatmak isteriz. Bu programları veya uygulamaları kullanan kişiler sadece kendi kişisel verilerini değil, bütün arkadaş listesindeki kişilerin verilerini riske atıyor. Bunun yanında bu tür uygulamaların .apk dosyalarını kurmak da oldukça sakıncalı. Gerçekten bu uygulamaları kullanırken verilerinizin (Bu veriler arasında mesajlarınız, fotoğraflarınız, videolarınız, rehberiniz vs. var.) güvende olduğunu düşünüyor musunuz? Eğer cevabınız evet ise çok çok geçmiş olsun; keyifli okumalar!

instagram kapali hesaplari görme 2 1
instagram kapalı hesapları görme

Instagram Gizli Hesapları Görme:

Instagram Gizli Hesapları Görme | Sadece Kendi Bilgilerini Mi Sunuyor?

Instagram’da gizli hesaplarınız var değil mi? Daha doğrusu gizli hesap olduğunu düşündüğünüz ‘hesaplarınız’ var. Hayır, hesaplarınız gizli değil. Instagram kullanan herkesin başı bu ve benzeri uygulamalar yüzünden dertte. Birçok kişi bu uygulamalar yüzünden Instagram hesabını sildi. Instagram gizli hesapları görme uygulamaları giderek artıyor ve bir çözüm ne yazık ki sunulmuyor.

Geçtiğimiz günlerde Instagram kullanan herkesin (Gizli hesaplardan bahsediyoruz.) profilini görmeye yarayan mobil bir aplikasyonun Google Play’den kaldırılması için bir çalışma, imza kampanyası görmüş ve desteklemiştik.

Bu aplikasyon ve türevleri Google Play’den birçok kez kaldırıldı. Daha doğrusu biz ve bu kampanyayı destekleyen herkes bu aplikasyonun kaldırıldığını düşünmüştük. Google Play ne yazık ki bu ve benzeri uygulamaları AppStore gibi kontrol etmiyor. Anında bu tür (daha zararlı uygulamalar da Google Play’de yer alıyor/almıştı.) uygulamaları yayınlıyor olması oldukça ürkütücü ve anlamsız.

Peki ne olmuş?

Kişisel gizliliği ihlal eden bu uygulama isim değiştirerek, farklı aplikasyonlarda daha fazla reklamlar vererek daha fazla kişiye ulaşmış.

Instagram Gizli Hesapları Gösteren Uygulamalar ve Amacı:

Bu ve benzeri uygulamaları kullanan kişiler, sadece Instagram kullanıcılarının gizli hesaplarını görmeye yaradığını düşünüyor. Hayır, durum tam olarak böyle değil. Uygulama kullanıcısı gizli hesapları görürken mutlu oluyor fakat uygulamaya sunduğu bilgiler inanılmaz derecede rahatsız edici.

Tabii ki hayır. Bu tür uygulamalar zincirleme dediğimiz bir yapıya sahiptir. X kişi kullanıyorsa ve Y kişiye bakmak için bütün takipçilerini/takip ettiği kişileri riske atıyor.

Çevrenizde bu tür uygulamaları kullananlar varsa hem kendi verileriniz/fotoğraflarınız için hem de çevrenizdeki kişilerin verileri/fotoğrafları için uyarılarda bulunun.

İlgili:

Uygulamanın yayılmaması adına uygulama ismini paylaşmayı doğru bulmuyoruz. Fakat kullanıcısı olan, ismini bilen kişilerden ricamız; bu ve benzeri uygulamaları gördüğünüzde kullanmak yerine mutlaka Google Play‘e şikayet edin.

Bu tür uygulamalara yönelik birçok şikayeti ve yorumu internet üzerinden bulmanız mümkün. Kişisel verilerinizin güvende olması için bu tür uygulamaları kullanmayın ve mahremiyete saygı gösterin.

Not: Instagram gizli hesapları görme, instagram profilinize bakanları görme, instagram takip edenleri görme vb. gibi uygulamaları hesap güvenliğiniz ve kişisel verilerinizin güvenliği için kullanmayın.

İlgili: Netflix ve Amazon Prime Benzeri 15 Ücretsiz Web Sitesi!

İçeriği Oyla

1 Comments

Leave a Reply

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

titanic

Titanik Filmi ve Az Kişinin Bildiği 10 Gerçek!

wifi-sinyali-guclendirme

Wi-Fi Sinyali Nasıl Güçlendirilir? Basit Birkaç Öneri!