in

Musk, Gates, Apple ve Diğerleri Twitter’da Hacklendi! İşte Tüm Detaylar!

musk hacklendi - gates hacklendi - bitcoin güvenli mi - twitter hacklendi
musk hacklendi - gates hacklendi - bitcoin güvenli mi - twitter hacklendi

Twitter’da dün gece garip şeyler yaşandı!

LorentLabs.com’daki okuyucularımızın bilgisayar korsanlarından ve dolandırıcılıklardan korunmasına yardımcı olmak en büyük önceliklerimizden birisi. Bu siber suçlar son birkaç yılda milyarlarca dolar zarar verdi ve son aylarda bu tür saldırılar sürekli artış gösteriyor.

Neyse ki, kendinizi korumak oldukça kolay. Şüpheli e-postaları, metinleri ve indirme bağlantılarını açmaktan kaçınırsanız, bilgisayar korsanlarının hesaplarınızı ele geçirme veya Dark Web’de satma şansları olmaz. Bu tabi ki kişisel güvenliğinizi sağlamak için oldukça önemli. Fakat bulunduğunuz platform hacklenirse bunun için bir şey yapamazsınız.

Twitter’da neler oluyor? Twitter’da koordine edilmiş bir “Bitcoin partisi” olduğunu düşünenler bile oldu! Bu yüzden dün gece bitcoin çetesi büyük bir hırsızlığa imza attılar. Bu, kesinlikle fidye virüsünden daha tehlikeli anlık bir saldırıydı.

Ama sadece yukarıda listelenen hesaplar da değil. Yayın sırasında Jeff Bezos, Başkan Barack Obama, Demokratik başkan adayları Michael Bloomberg ve Joe Biden ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu gibi kullanıcılar da aynı Bitcoin adresiyle aynı aldatmaca metni yayınladılar.

Tweetlerde listelenen cüzdanı izlemek için bir Bitcoin izleme hizmeti kullanırsanız, hack’in arkasındaki dolandırıcıların 110.000 ABD dolarından fazla para topladıklarını çok net görürsünüz.

Twitter Destek, “güvenlik olayını” bir tweet ile duyurdu ve incelediklerini açıkladı.

Mavi onay rozetli (mavi tikli) hesaplar dün gece Twitter’da kısıtlandı. Dünyanın hiçbir yerinde bir süreliğine mavi rozete sahip twitter kullanıcıları tweet atamadı. Sadece RT ve FAV ile Twitter’da dolaşabiliyorlardı.

Twitter kullanıyorum! Kendimi bu saldırıdan koruyabilir miyim?

Şu anda sahip olduğunuz en iyi seçenek, Twitter hesabınız için iki faktörlü kimlik doğrulamayı (2FA) hemen etkinleştirmektir. Bu, akıllı telefonunuza fiziksel erişimi olmayan herkese yetkisiz erişimi önler ve izniniz olmadan birisi oturum açtığında uyarı alırsınız.

Fakat korsanlar bu saldırıda oturum açmadılar. Direkt olarak bir rüşvet ile panelden giriş sağladılar. Twitter içerideki casusu buldu mu bulmadı mı burası hala kesin değil.

Profilinden tweet atılan ilk profiller şöyle:
– Bill Gates
– Elon Musk
– Joe Biden
– Warren Buffett
– Kanye West
– Michael Bloomberg
– Apple
– Uber
– Jeff Bezos
– Barack Obama
– Benjamin Netanyahu

Sonradan bu profillere birçok twitter profili katıldı. Binance, Gemini gibi şirketlerin profillerinden de tweetler atıldı.

Ek bilgi olarak asla 3. parti uygulama kullanmamaya özen göstermeniz gerekmektedir.

Buradan farklı bir içeriğimizi hızlıca okuyabilir, sitemizde zaman geçirerek boş zamanınızı kaliteli bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

İçeriği Oyla
bilira - bilira lorentlabs - bilira isbirligi - lorent research lab - lorentlabs - kripto para

BiLira ile İş Birliği Yaptık! BiLira Nedir? Ne İşe Yarar?

tiktok

TikTok Video Paylaşım Uygulaması Bir Ulusal Güvenlik Tehdidi Mi?