in

Instagram Profiliniz Tehlikede Olabilir! Gelen Mesajlara Dikkat!

instagram hesabı hackleme - siber güvenlik - instagram hesaplarınız hacklenebilir
instagram hesabı hackleme - siber güvenlik - instagram hesaplarınız hacklenebilir

Bu içeriğimizde Instagram’dan yayılan mesajların oldukça artığından, ne tür sorunlar çıkartabileceğinden ve çözümlerinden bahsedeceğiz.

Bilgisayar korsanları ve dolandırıcılar kişisel bilgilerinizi almak için her türlü yolu denemeye başladı. Bu yollardan en basiti kendi isteğinizle bilgilerinizi vermeniz. Evet, kimse kendi isteğiyle vermez fakat bunun farkında olmamanız onların daha çok hoşuna gidiyor. Sosyal medya platformları, dolandırıcılar için popüler takip alanları olmaya devam ediyor ve ayrım gözetmeksizin herkesi hedef alıyorlar.

Facebook ve Twitter, dolandırıcılar arasında tartışmasız oldukça popüler. Fakat bu Instagram’ın kullanılmadığı anlamına gelmez. Aslında, çoğu kullanıcı hedeflenmeyi beklemediğinden, fotoğraf paylaşım platformunda kimlik avı girişimlerine karşı daha dikkatli olmalı.

Neler Oluyor?

İnsanlar, “Telif Hakkı Yardım Merkezi” adlı bir hesaptan direkt bir mesaj alıyor. Mesajlar, hesabınızın bir tür telif hakkını ihlal ettiğini iddia ediyor.

“Hesabınızdaki bir yayında bir telif hakkı ihlali tespit edildi.” mesajı geliyor ve bu mesaj şöyle devam ediyor: “Geri bildirim sağlamanız gerekiyor. Aksi takdirde hesabınız 24 saat içinde kapatılacaktır. Aşağıdaki bağlantıdan geri bildirimde bulunabilirsiniz.”

Bu tür mesajlar oldukça yasal ve gerçekçi görünebilir. Fakat doğru olmadığından emin olabilirsiniz. Son zamanlarda birçok kullanıcıya gönderilen bu ve benzeri mesajlar tamamen Instagram kullanıcılarını kandırmak veya dolandırmak için kullanılıyor.

Uyarı: Hiçbir şirket, kurum, kuruluş veya online platform asla ama asla sizlere direkt mesaj, SMS, mail atarak parola, özel anahtar veya kişisel bilgilerinizi istemez. Ayrıca hiçbir kurum, kuruluş, şirket veya banka sizi arayıp parolanızı veya finansal bilgilerinizi sormaz.

İlgili:

Bu tür siber saldırılara ve dolandırıcılıklara kişilerin inanması için bazı zamanlar panik havası yaratırlar. Bu tür durumlarda her zaman sakin olmanız gerekiyor. Bu şekilde bu tür dolandırıcılık ve siber saldırıları ekarte edebilirsiniz.

Bununla İlgili Ne Yapabilirsiniz?

Bir e-posta, direkt mesaj veya SMS aldığınızda bu gönderinin aldatmaca veya gerçek olduğuyla alakalı belli basit ipuçları olduğunu aslında hepimiz biliyoruz. Öncelikle gelen gönderinin bizden ne talep ettiğine dikkat etmeliyiz. Bizimle paylaşılan web sitesinin, resmi mi yoksa sahte mi olduğunu isminden anlayabiliriz. Örneğin; Netflix yerine Netfliix yazılan bir web sitesi gerçek değil. Fazladan bir ‘i’ harfi sizi maddi ve manevi olarak zarara uğratabilir. Gönderilen web sitesinin açık bir adres mi yoksa kısaltılmış bir link mi kullandığını net olarak görebilirsiniz. Kısaltılmış linkler, tanıdığınız kurum, şirket veya kuruluştan gelse bile o linkleri taramadan girmemek her zaman daha doğru. Tıkladığınız bağlantı sizi Instagram’ın fake profiline yönlendiriyorsa bu durumu Instagram’a bildirebilirsiniz. Giriş bilgilerinizi koruma ve herhangi bir profilinizin ele geçirilmesini önlemek için iki faktörlü kimlik doğrulamayı da açmayı unutmamanız gerekiyor.

İlgili: Google Authenticator Nasıl Kurulur? Google Auth Hakkında!

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

roboform - roboform nedir - roboform hakkında - roboform incelemesi

RoboForm İncelemesi! RoboForm Nedir ve Ne İşe Yarar? İşte Detaylar..

windows 10 başlat menüsü - lorentlabs - lorent research lab

Windows 10 Başlat Menüsündeki Önemsiz Şeylerden Nasıl Kurtulurum?