in

O Çok Güvenilen ProtonMail’i İnceledik! ProtonMail Güvenli mi?

proton mail güvenli mi - protonmail güvenli mi - en güvenli mail - siber güvenlik

Protonmail güvenli mi? Bu soru bizlere birçok kez soruldu. Bu yüzden bu içeriği ele almak istedik. Tabi ki teknik detaylar pek yok. Çünkü içeriklerimizi herkesin anlaması için çabalıyoruz. Başlayalım.

16 Mayıs 2014 tarihinde kullanıma sunulan ProtonMail, 2013 yılında Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN) ortaya çıkmıştır. Ortaya çıkartan isimler arasında Andy Yen, Jason Stockman ve Wei Sun vardır.

E-posta ve kişisel bilgiler ProtonMail sunucularına gitmeden önce kullanıcı tarafından şifrelenir. Bu özelliği ile mevcut (Herkes tarafından kullanılan Gmail, Hotmail, Yahoo, Bing, Yandex vb. gibi mail servisleri) mail servislerinden oldukça farklı ve güvenlidir.

1 milyondan fazla kullanıcısı mevcuttur.

Özelliklerine değinelim:

Arayüz kullanımı ve Kolaylık: Kullanımı oldukça kolay ve basit bir arayüze sahip. Farklı seçeneklerle de ProtonMail’i kullanabiliyorsunuz. Standart kullanımı ücretsiz ve premium – pro özellikleri de mevcut.

Uçtan Uca Şifreleme: Değerli bir özellik. Kesinlikle işe yarıyor. Bu sayede gizliliğiniz ve güvenliğiniz diğer mail sistemlerine göre biraz daha artıyor.

Açık Kaynaklı: Biliyorsunuz, açık kaynaklı olması kapalı kaynak yazılımlara göre daha fazla güvenli ve incelenmesi mümkün. Bu yüzden şeffaflık bu şirkette mevcut.

Mobil Uygulamalar: Mevcut.

Anonimlik: Herhangi kaydınız şirket tarafından tutulmaz.

Gizlilik ve Güvenlik: Birçok kişi tarafından ProtonMail güvenli mi? Diye soruluyor. Google, Yandex veya Hotmail gibi şirketlere göre kesinlikle güvenli.

Dil desteği: Türkçe dil desteği var. Fakat %100 bir çeviri desteği şu an için yok.

İlgili:

Geçici e-mail atma: Evet geçici mail atabiliyorsunuz. Yani belli bir süre sonra kendisini yok eden mailler. Kullanıcı, gönderdiği mail için bir süre belirliyor ve o süre dolduğunda mail kendi kendini yok ediyor.

Depolama alanı: Depolama alanı kısıtlı. Fakat kısıtlı alanı pro hesaba geçerek arttırabilirsiniz. Ya da geçici mailler kullanarak alanınızı otomatik olarak boşaltabilirsiniz.

Hukuk: İsviçre Federal Veri Koruma Yasası (DPA) ve İsviçre Federal Veri Koruma Yönetmeliği (DPO) kapsamında faaliyet gösteriyor. Yani ABD ve AB’nin yargı yetkisinin tamamen dışında.

Mail Güvenliği: Bu aslında ProtonMail için bir özellik. 2FA kullanabiliyorsunuz. ProtonMail’i şifrematiklere bağlayabiliyorsunuz. Şifrematik: Örneğin Google Auth, Auth gibi uygulamalardır. Açık kaynak kodlu uygulamaları kullanmanız oldukça doğru bir karar olur. 2FA için şifrematik kullanacaksanız yedek kod almayı unutmayın.

Kısa Not: ProtonMail geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de engellenmişti.

Protonmail güvenli mi?

Protonmail güvenli mi? Güvenli değil mi? Buna bireysel olarak sizin karar vermeniz gerekli. Fakat bireysel olarak bizler kullanıyoruz.

Farklı bir içeriğimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

5/5 - (2 Oy)
twitter - twitter içerik kaldırma - google içerik kaldırma - twitter jpg - twitter güvenliği - twitter shadow ban

Google’dan İçerik Kaldırma: Twitter’ı Kaldırıyoruz!

virus1

Kötü Amaçlı Yazılımlar: Sizi De Hacklediler!