in

Siber Güvenlik / Gizlilik: Android Cihazımı Nasıl Güvence Altına Alırım?

android uygulama silme - android güncelleme - telefona virüs bulaştı - lorentlabs seo - android siber güvenlik

Android Cihazımı Nasıl Güvence Altına Alırım?

Sadece android cihaz kullananların değil, baktığımız zaman herkesin elinde bir akıllı telefon var ve bu akıllı telefonlar artık hiçbir şekilde elimizden düşmüyor. Her ne kadar kendi elimizde güvende olduğunu düşünsek bile yanlış ellere geçerse bu ürkütücü olabilir. Bu bağlamda bu konuyu ele almak istedik.

Android cihazınızı hızlı bir şekilde güvenli bir hale getirebilirsiniz. Yapmanız gereken ilk şey bu içeriği okumak ve söylenenleri yapmak. Tabi ki bizim önerilerimiz sadece sizlere yardımcı olabilmek adına var. Daha farklı çözümler, öneriler biliyorsanız hemen aşağıdan içeriğimize yorum yaparak bizleri de bilgilendirebilirsiniz. Bilgi, paylaşıldıkça çoğalır.

Bu sıralamayı mümkün olduğunca mantıklı bir şekilde sıralamaya çalıştık. Sadece birkaç adım ile android cihazınızın güvenliğini arttırabilirsiniz. Unutmayın buradaki düşünceler farklı cihazlarda da geçerli. Fakat biz konuyu ‘android’ olarak ele almak istedik.

Bu rehberdeki amaç aslında her maddeyi tek tek yerine getirmek. Eğer şimdi zamanın yoksa müsait olduğun bir zamanda bu içeriğe geri dön ve hangi maddeleri hızlı bir şekilde uygulayabileceğine tekrar bir gözat. Fakat buradaki önemli olan nokta ise şu: Bütün maddeleri yerine getirip android cihazı güvende kullanmak.

Sırayla Atmanız Gereken Adımlar:

  • Cihazınızın ekran kilidi ayarlayın. (Sanırım bu artık hepimizin yaptığı bir şey. Fakat yine de ilk madde olarak bu önemli.)
  • Cihazınızın Ayarlar kategorisinden Gizlilik sekmesini gözden geçirin. Size en uygun seçenekleri seçin.
  • Gizlilik sekmesinden şunları kontrol edin:
  1. Google ile otomatik doldur (İptal Edin)
  2. Konum Geçmişi (Kapatın)
  3. Etkinlik Kontrolleri (İzlemeyi en az seviyeye indirin)
  4. Kişiselleştirilmiş reklamlar (Buna son verin)
android tv sahalara geri donuyor android tv nedir 1564560352574
Görsel: EK
  • Cihazınızdaki fazlalıklardan kurtulun. Nedir bu fazlalıklar? Örneğin bir uygulamanın istediği ‘fazlalık’ izinleri iptal edin. Bir uygulamanın güvenilirliğini sorgulamak istiyorsanız ilk önce sizden istediği izinlere bakmalısınız. Gereksiz uygulamalarınızı silin.
  • Güvenlik uygulamalarını hala kullanmıyor musunuz? Bazı kişilerden şunu duyuyorum: ”Benim telefonuma virüs bulaşmaz, girdiğim siteler belli.” Bu çok doğru bir cümle. Fakat 1995 yılı için falan. İndirdiğimiz uygulamalardan virüs bulaşma riski internet sitelerinden virüs bulaşma riskinden daha fazla. Bu yüzden mutlaka güvenlik uygulamalarına cihazlarınızda yer verin.
  • Bazı uygulamalar gizlilik dostudur. Özellikle bazı eklentiler. Bu uygulamaları mutlaka varsayılan uygulamalarınız olarak ayarlayın.
  • Kötü amaçlı yazılımları ve üçüncü kişilerin sizi izlemesine izin vermeyin ve engelleyin. Bu son iki madde için buradaki eklentileri gözden geçirebilirsiniz.
  • Android cihazınıza uygulama indirirken güvenli mağazalardan indirin. Sanırım artık .apk kurmanın zararlı olduğunu söylememize gerek yok.
  • Bildirimlerinizi kilit ekrandayken aktif halde kullanmayın.
  • Uygulamalara verdiğiniz izinleri sonradan kontrol etmek yerine uygulamayı indirmeden önce istediği izinleri kontrol etmek daha mantıklı.
  • İyi bir VPN hizmetinden faydalanın.
İçeriği Oyla

1 Comments

Leave a Reply
  1. 3. Maddede Etkinlik Kontrolleri (İzlemeyi en az seviyeye indirin) diyorsunuz. Orda böyle bir seviye durumu göremedim. Biraz açarmısınız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

siber güvenlik - internette nasıl güvende kalınır - sanal ortamda güvenlik - telefon güvenliği

Siber Güvenlik: İnternette Nasıl Güvende Kalınır? Küçük Bir Rehber!

Kariyer Net Sales Network WiS

Kariyet.Net’den Barış Karadenizli Açıkladı: Sızıntı Bizden Kaynaklı Değil!