in

WhatsApp Alternatifleri! WhatsApp Yerine Kullanılabilecek Uygulamalar!

whatsapp-alternatifleri
whatsapp-alternatifleri

Bu içeriğimizde WhatsApp alternatifleri ile bu alternatiflerin kısaca özelliklerini inceleyeceğimiz bu içeriğimizde daha önce de WhatsApp ile karşılaştırmalarını yaptığımız bazı uygulamaları ele alacağız. Küçük bir hatırlatma: WhatsApp alternatifi birçok uygulamanın olduğunu ancak içeriğimizde sadece 7 tanesine yer verdiğimizi şimdiden hatırlatalım!

WhatsApp Alternatifleri:

Whatsapp alternatifleri listemizi oluştururken güvenli/güvenli değil diye ayırmadığımızı hemen belitelim. Sadece WhatsApp veya farklı bir mesajlaşma uygulaması kullanmak isteyen kişiler için bu içeriği oluşturduk. İşte WhatsApp yerine kulanılabilecek uygulamalar!

1. Telegram:

Telegram, şu an WhatsApp’ın özellik olarak onu takip ettiği ve onun özelliklerini kendisine getirmeye çalıştığı çok güzel bir uygulama. Uygulama içerisinde sesli, görüntülü sohbet mevcut. Açık kaynaklı ve gizli sohbet seçeneği mevcut. Süreli mesajlar sayesinde istediğiniz bir mesajın, fotoğrafın ya da videonun belli bir süre (seçeceğiniz süre) sonra herkesten silinmesi mümkün. Gizli sohbet seçeneğinde ekran görüntüsü alınırsa karşı tarafa bildirim gidiyor.

Yine Telegram üzerinde kanallar, gruplar ve botlar gibi çok farklı özellikler mevcut. Botlar sayesinde bazı uygulamaları telefondan bile silebilirsiniz. Çünkü Telegram botları o uygulamaların işini çok iyi yapıyor. Ders topluluklarına katılabilir, dersleri takip edebilir veya kripto para kanallarını inceleyebilirsiniz.

İlgili:

2. WeChat:

WeChat geçmişte çok fazla popüler olan bir uygulama değildi. Fakat şu an Çin nezdinde özel olarak kullanılan bu uygulama dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi. Türkiye için en son duyurdukları özellik ise İstanbul’daki yeni havaalanında aktif olarak para ödemesi yapabilmek. Evet WeChat ile ödeme konusu da mümkün. Çok farklı dil seçenekleri ve özellikleriyle dikkat çekici bir mesajlaşma uygulaması.

3. Line:

Bu uygulamanın kullanımı da Kik Messenger gibi gün geçtikçe büyüyen ve hala ülkemizde de tam anlamıyla beklenen kullanıcı sayısını yakalayamayan bir mesajlaşma uygulaması. Line içerisinde oldukça fazla ek özellik var. Hatta Line, Facebook’un da bir rakibi.

4. Kik Messenger:

Kik, WhatsApp ile hemen hemen aynı zamanda piyasaya sürülen ve gün geçtikçe üyesini artıran bir mesajlaşma uygulaması. Bu uygulamayı kullanırken herhangi bir telefon numarasına ihtiyacınız yok. Direkt olarak bir nick ile karşınızdaki kişiyle iletişime geçebiliyorsunuz. Kik Messenger gruplarında, WhatsApp gruplarına göre daha fazla mahremiyet var. Bu da gizlilik ve güvenlik konusunda Kik Messenger’ın biraz daha iyi olduğunu gösteriyor.

5. Viber:

Geçmişte kullanıcı sayısı Türkiye’de de çok fazla olan bu mesajlaşma uygulaması; özellik ve güvenlik bakımından WhatsApp’a güzel bir alternatif. Uygulama içi satın alımlar sunan bir mesajlaşma uygulaması. Free özellikleriyle de oldukça ilgi çekici güzel bir mesajlaşma uygulaması.

6. Facebook Messenger:

Facebook’un mesajlaşma uygulaması. WhatsApp’ın da Facebook‘a ait olduğunu bildiğimiz için artık hemen hemen aynı eş zamanlı seçeneklere sahip. Hatta Facebook’un ürünlerini birbiri ile eşleştirebilmeniz de mümkün.

7. Skype:

Sanırım özelliklerini bilmeyen ve Türkiye’de kullanmayan yoktur. Güvenlik ve gizlilik konusunda WhatsApp ile aynı kulvarda olan Skype, WhatsApp’a bir alternatif. Görüntülü görüşme konusunda da iyi bir alternatif olduğunu hatırlatalım.

İlgili: Akıllı Telefonlar Neden Patlar? Nasıl Önlenir?

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

android cihaz güvenliği - mobil güvenlik - siber güvenlik - akıllı telefon güvenliği - android güvenliği - lorentlabs

Android Cihaz Güvenliği: Akıllı Telefonunuzu Korumanın 10 Basit Yolu

Google Ceviri

Google Çeviri Nasıl Kullanılır?