in

2021 Yılında Avrupa’da En Çok Satılan Telefonlar! Samsung Zirvede!

2021 Yılında Avrupa'da En Çok Satılan Telefonlar
2021 Yılında Avrupa'da En Çok Satılan Telefonlar

Counterpoint Research yaptığı araştırmada en çok satılan akıllı telefon markalarını karşılaştırdı. 2020 senesinde %32 ile liderlik tacını elde eden Samsung bu sene yine zirveye oturmayı başardı. Bu başarıyı elde etmek için pek çok akıllı telefon modeli üretmesi ve her bütçeye hitap etmesi oldukça önemli bir kriter. Tüm bunlar Samsung’u zirveye taşıyan detaylar olsa da iPhone satışları da geçtiğimiz senenin son çeyreğinde oldukça yüksek artış gösterdi. Bu da yılın son çeyreğinde Apple telefonların liderliği ile bittiği anlamına geliyor. Tabii yılın tamamına baktığımızda Samsung’un en çok satılan telefon markası olduğu gerçeğini bu veri değiştirmiyor. 2021 yılında Avrupa’da en çok satılan telefonlar ve büyüme oranlarını sizlerle paylaşıyoruz!

En çok satılan telefon markaları

Telefon satışları henüz pandemi öncesindeki büyüme hızı ile büyümeye devam etmiyor. Ancak geçtiğimiz sene %8 artarak piyasaya olumlu bir sinyal verdi. Counterpoint’ten alınan verilere göre Samsung, Apple ve Xiaomi yıl boyunca birçok kez en fazla satılan markalar olmayı başararak bu büyümenin baş sorumluları olmayı başardılar. Pazar lideri olan Samsung %6 büyüyerek en az büyüyen marka oldu. İlk aylarda pazar payı açısından Apple’ı oldukça gerisinde bırakmasına karşın ileriki aylarda yaşadığı tedarik sıkıntısından dolayı Xiaomi kısa süreliğine liderlik koltuğuna oturdu.

2021 yılında Avrupa en çok satılan telefonlar
2021 Yılında Avrupa’da En Çok Satılan Telefonlar! Samsung Zirvede!

Çinli teknoloji devi Xiaomi ve yan kuruluşları %50 büyüme gerçekleştirerek etkileyici bir büyüme yaşadı. Ayrıca liderliğinin kısa sürme nedeni ise Samsung’un ve Apple’ın yaptığı lansmanlar ile yeni telefonlarını duyurmasıydı. Avrupa’da satılan telefon markaları arasındaki geriye kalan payı ise Oppo, Realme ve Vivo gibi markalar paylaştı. Bu şirketler küçük pazarlarında gözle görülür büyümeler elde etti. Ancak Çinli teknoloji devi Huawei Avrupa pazarında görülmedi. Ayrıca Counterpoint’in açıkladığı verilere göre Çinli şirket satışlarında %90 düşüş yaşadı. Bunda Google uygulamalarını telefonlarında kullanamamaları büyük rol oynuyor. Bunun yanı sıra şirket çeşitli adımlar atsa da piyasada ne derece söz sahibi olacağı meçhul.

Ayrıca bu yıl piyasaya sürülen OnePlus 10 PRO ve Xiaomi 12 gibi amiral gemilerinin bu sayıları arttıracağı düşünülüyor. Önümüzdeki aylarda çıkacak olan Samsung S22 ise Samsung liderliğini garantileyecek adım olacak gibi duruyor. 2021 yılında Avrupa’da en çok satılan telefonlar bu şekildeydi. Ayrıca Huawei’nin listeye dahi girememesi bizi oldukça şaşırttı. Piyasaya amiral gemisi olacak telefonlar da çıkarmalarına rağmen bu kadar az satılması sizce de garip değil mi? Google uygulamaları bir şirketin gelirini bu derece etkileyebilir mi? Eğer öyle ise bu piyasada sözü geçen asıl şirket veya şirketler hangileri? Ayrıca fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın. Sağlıcakla kalın!

İlgili :

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

gmail yeni tasarımı duyuruldu

Gmail’in Yeni Tasarımı Duyuruldu!

arbitrum - bybit - bybit arbitrum ana ağını tamamladı

Bybit, Arbitrum Ana Ağının Entegrasyonunu Tamamladı!