in

2022 İçin En İyi Bulut Depolama ve Dosya Paylaşım Hizmetleri!

online storage

2022 İçin En İyi Bulut Depolama ve Dosya Paylaşım Hizmetleri!

Kullanıcılar, dosyalarını depolamak ve yedeklemek, gerektiğinde başka cihazlardan bu verilere ulaşabilmek ve geri yüklemek için en uygun hizmetlerin hangileri olduğunu merak ederler. Biz de bu içeriğimizde: 2022 için en iyi bulut depolama ve dosya paylaşım hizmetleri önerilerine yer verdik.

2022 İçin En İyi Bulut Depolama ve Dosya Paylaşım Hizmetleri:

1) Microsoft OneDrive

En iyi bulut depolama hizmetlerinden biri olan ve Windows ile Office 365 için çevrimiçi depolama hizmeti sunan Microsoft OneDrive, kullanıcılara çeşitli özellikler sunar. Kullanımı oldukça kolay bir arayüze sahip olan OneDrive, Android, iOS, Mac ve Windows cihazlarına destek verir. Bununla birlikte, dosya paylaşımlarını istediğiniz gibi düzenleyebilme imkânı tanır ve 5 GB ücretsiz depolama alanı sunar. Ayrıca çevrimiçi fotoğraf düzenleyebilme, fotoğrafları kaynağa ve tarihe uyumlu olarak ayarlama ve klasöre uygun filtreleme gibi çeşitli avantajlara sahiptir. OneDrive, bütün Windows masaüstleri, dizüstü bilgisayarlar ve tabletlerinizdeki uygulamalar ile tam senkronizasyon sağlar.

2) IDrive

IDrive, verilerinizi yedeklemek ve dosya senkronizasyonunu güvenli bir şekilde gerçekleştirmek için en iyi seçeneklerden biridir. Verilerinizi uygulamaya aktardıktan sonra dosyalarınız, hizmetin kendi özel araçlarıyla şifrelenir. Ayrıca sizden özel bir anahtar oluşturmanız istenir. Bununla birlikte IDrive; Windows’ta Dosya Gezgini ve macOS’ta ise Finder ile entegredir. Ayrıca hesap başına sınırsız cihaz sunar ve yükleme işlemlerinin hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. Öte yandan bu hizmetin mobil uygulamaları, kullanımı son derece kolay bir arayüze sahiptir.

3) Google Drive

15 GB ücretsiz depolama hizmetiyle en cömert bulut depolama hizmetlerinden biri. Google Drive; kullanıcılar için birçok özellik sunar. Bununla birlikte platformlar arası uygulamaları destekleyen ve masaüstünden masaüstüne dosya senkronizasyonuna izin veren Google Drive’ı, çevrimiçi oluşturduğunuz bütün dosyaları depolamak ve yedeklemek için kullanabilirsiniz. Ancak Google Drive, paylaştığınız dosyalar için özel bir parola koruması sunmaz ve bazı gizlilik endişeleri de var.

4) Dropbox

Bulut depolama ve senkronizasyon hizmetleri arasında yer alan Dropbox, kullanımı kolay bir arayüze sahiptir. Çevrimiçi düzenleme ve dosya sürümü oluşturma gibi çeşitli hizmetler sunuyor. Dropbox; ücretli ve ücretsiz katmanlardan oluşmaktadır. Ancak ücretsiz katman için 2 GB gibi oldukça düşük bir kapasite sunuyor. Ücretli katmanı da diğer hizmetlere göre oldukça pahalı. Birçok işletim sistemi için uygulama desteği var. Dropbox, diğer hizmetlerden farklı olarak dijital imza özelliği sunmaktadır. Bu özellik sayesinde belgeleri e-imzalayabilirsiniz. Ayrıca Dropbox, kullanıcılar için parola yöneticisi desteği sağlar. Dropbox ile bütün çevrimiçi dosyalarınızı ve klasörlerinizi senkronize edebilirsiniz. Öte yandan bu dosyalara internet bağlantısının olduğu her cihazdan erişebilirsiniz.

5) iCloud Drive

iCloud Drive, Apple kullanıcılarına özel bir dosya depolama ve senkronizasyon hizmetidir. Ancak diğer depolama ve senkronizasyon hizmetlerine göre daha düşük özelliklere sahiptir. Bununla birlikte iCloud Drive, Windows, macOS ve iOS cihazlarıyla uyumluluk gösterir.

İlgili:

5/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

cevrimici guvenlik ve gizlilik

Çocuğunuzun Çevrimiçi Gizliliğini ve Güvenliğini Yönetmenin 5 Yolu!

Windows11 1 1

Windows 11’de Reklamlar Nasıl Kaldırılır?