in

Dropbox Dosyaları Nasıl Silinir? Detaylı Anlatım!

Dropbox Dosyaları Nasıl Silinir
Dropbox Dosyaları Nasıl Silinir

Dropbox Dosyaları Nasıl Silinir? Detaylı Anlatım!

Bu içeriğimizde Dropbox dosyaları nasıl silinir? Sorusunu detaylı bir şekilde detaylandıracağız. Masaüstü, web sitesi ve mobil uygulamalardan Dropbox dosyaları nasıl silinir sorusunu adım adım işleyeceğiz.

Bu konuya değinmeden önce Dropbox ile ilgili merak ettiğiniz herhangi bir konu varsa web sitemizden farklı Dropbox konularını inceleyebilirsiniz. Tabii ki yine web sitemizin inceleme kategorisinde Dropbox ile ilgili bir incelememiz bulunuyor. Hemen buradan incelememizi okuyabilirsiniz: Herkesin Kullandığı Bulut Depolama Aracı: Dropbox İncelemesi!

Bulut depolama uygulaması Dropbox’ı kullanırken boş alan sorunu yaşıyorsanız artık ihtiyacınız olmayan şeyleri buradan silmeniz gerektiği sinyallerini alıyorsunuz demektir. Bu yüzden gelin adım adım neler yapabiliyoruz, birlikte bakalım!

Dropbox Dosyaları Nasıl Silinir: Masaüstü

Her ne kadar aşağıdaki adımlar macOS için Dropbox adımları olsa da Windows ve Linux kullanıcıları da aslında bu adımlardan faydalanabilir. Çünkü küçük birkaç değişik ‘şey’ dışında pek fazla değişiklik yok.

  • Dropbox uygulamasını açın ve silmek için dosyalarınızı bulun.
  • Silmek istediğiniz dosyaya sağ tıklayın ve sonra Sil sekmesine basın. Bununla birlikte dosyayı açtıktan sonra karşınıza çıkan üç noktaya da tıkladıktan sonra Sil diyebilirsiniz.
  • Bu iki seçeneğin yanında direkt olarak dosyalarınızı çöp kutunuza sürükleyip bırakabilirsiniz.
  • Dosyayı silmek istediğinizden emin olup olmadığınızı soran bir bildirim alacaksınız. Eğer amacınız Dropbox hesabınızdan dosyayı silmeden bilgisayarınızın sabit diskinde yer açmaksa, bu seçeneği nasıl açacağınızı öğrenmek için Senkronizasyon seçeneklerini Gör butonuna basın. Dosyayı her yerden silmek istediğinizden eminseniz, Her Yerden Sil seçeneğine tıklayın.

İlgili:

Dropbox.com’dan Dosyalar Nasıl Silinir?

  • Dropbox’ın resmi web sitesi olan dropbox.com’u açın.
  • Silmek istediğiniz dosyayı bulun.
  • Dosyanın sağında bulunan üç noktaya tıklayın ve buradan Sil seçeneğini seçin.
  • Silinen dosyayı sınırlı bir süre içinde kurtarabilmeniz mümkün. Dropbox, depolama alanınızda da aslında bilgisayarlardaki gibi bir çöp kutusu mantığı var. Eğer sildiğiniz dosyayı kurtarmak veya kalıcı olarak silmek istiyorsanız sol menüden Silinen Dosyalar kategorisine giriş yapın.

Mobil Uygulamadan Dropbox Dosyaları Nasıl Silinir?

iOS için bu konuyu şu şekilde detaylandırdık:

  • Dropbox uygulamasına giriş yapın.
  • Silmek istediğiniz dosyayı seçin ve altındaki üç noktaya tıklayın.
  • Sil seçeneğini seçin ve onaylayın.
  • Eğer bir dosyayı yanlışlıkla sildiyseniz ya da geri kurtarmak istiyorsanız bunu dropbox.com üzerinden yapmanız gerekiyor.

İlgili: Mobil Uygulama Dolandırıcılığı! 150’den Fazla Uygulama Dolandırıcı Çıktı!

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

OKEx Jumpstart Mining - OKEx Jumpstart Mining nedir - OKEx Jumpstart Mining ile stake etme - stake nedir - OKEx Jumpstart

OKEx Jumpstart Mining ile TONCOIN Kazanmak için OKB Stake Edin!

Kripto Para Borsası Bybit, Yeni Kullanıcılarına Özel 1 BTC Dağıtıyor!