in ,

Kripto Para Çıkarmak için Ne Yapılmalı?

Kripto para piyasasında yatırımcı olmanın dışına çıkarak üretici olmayı düşlediğiniz oldu mu? İster yeterli teknik bilgiye sahip olun ister sahip olduğunuz tek şey bir bilgisayar olsun problem değil. Önemli olan tek şey kaliteli ve uygulanabilir bir fikir. Kaliteli bir fikre sahip olduğunuzu düşünüyorsanız ama nerden başlayacağınızı bilemiyorsanız doğru adrestesiniz. Kripto para çıkarmak için gerekli her türlü bilgiye bu içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Kripto Para çıkarmak için ilk adım ne olmalı?

İlk olarak bir fikirde karar kılmamız gerekiyor. Fikrimiz hazır ise coin ile token arasındaki farkı öğrenmek ikinci önceliğimiz olmalı. Coinler kendi blockchain zincirlerine sahiptirler. Tokenler ise mevcut ağların üzerine işlenerek üretilir. Bu da coin üretim işleminin token üretimine göre daha zor olduğu anlamına geliyor.

Bir coin yaratmak için işlerinin ehli uzmanalar tarafından oluşturulan bir kadroya ihtiyaç vardır. Token üretimi için de teknik bilgiye ihtiyaç duyacağınız anlar olacaktır. Ancak Ethereum, Solana ve Polygon gibi hazır blockchainleri kullanarak kolay bir şekilde token çıkarmak mümkün. Coin veya Token tercihiniz isteklerinize göre değişiklik gösterir. Ciddi yatırımlar alıp ciddi projelerin içinde yer almayı hedefliyorsanız coin üretimi sizin için daha doğru olan tercihtir. Ancak hem yeterli bütçeniz yoksa hem de daha az zahmet isteyen bir kripto para üretmek istiyorsanız token üretimini seçmekte fayda var. Unutmadan değinelim coin olarak yatırım yaptığınızı düşündüğünüz kripto paraların yaklaşık %80 kadarı Ethereum blockchainini kullanıyor. Yani token üretmenin daha az zahmetli olmasını daha önemsiz olacağı anlamına geldiğini düşünmeyin. Önemli olan fikriniz ve bu fikrin uygulanabilirliğidir.

Teknik bilgi ve donanım olmadan Kripto Para üretmek mümkün mü?

Elbette mümkün. Teknik bilgiye sahip uzmanlardan yardım alabileceğiniz gibi hazır blockchain ağları üzerine token çıkarma hizmeti sunan sunucuları da kullanmak bir tercihtir. Bu hizmetten istifade etmek için ortalama bir bilgisayar bilgisine sahip olmanız yeterli. Eğer bu kadar bilginiz varsa kripto para çıkarma uygulamaları üzerinden paranızı yaratabilirsiniz. Bu uygulamalar size her türlü teknik desteği sağlayacaktır. Ancak sizden kripto paranız hakkında logosu, toplam arzı gibi bilgiler isteyecek. Kripto para çıkarma işlemine girişmeden önce bu konularda araştırma yapmak ve hazırlıklı olmak sizin için faydalı olacaktır.

Ürettiğim Token veya Coin nasıl kullanılır?

Akıllı sözleşme ile destekleyeceğiniz projenizi halkın erişebileceği hale getirebilirsiniz. Böylece piyasa arzına göre kripto paranız değer kazanır veya kaybeder. Yine önemli sponsorluk anlaşmaları ve coininizi listeleyecek kripto para borsaları ile yapılan anlaşmalar projenizin değerini arttıracak önemli faktörlerdir. Eğer global çapta bir fikriniz var ise kripto paranızı ödeme yöntemi olarak kabul edecek hizmet siteleri ile anlaşma yapmak da projenizin yararına olacaktır. Ancak ülkemizde kripto paraların alışverişte kullanılmasının yasak olduğunu belirtelim.

Eğer ciddi olarak coin üretmeyi düşünüyorsanız bazı işlemlere dikkat etmeniz gerekecektir. Bu işlemler coininize değer kazandırmak, yatırımcılara ulaşmak, coininizi korumak ve insanları satın almaları için ikna etmek olarak uzar gider. Ancak kripto para çıkarmak için projeye girişiyorsanız çok zaman harcamayı göze alıyorsunuz demektir. Paranızı halka açmak, tercih edilmesini sağlamak işin bir diğer zorluğu. Kripto para girişiminizin başarısız olma olasılığı daha yüksek. Fakat imkansız bir hayal olmadığı da açık bir gerçek. Eğer kripto para üretimine ilginiz varsa denemek sizin için iyi bir şans diyebiliriz. Fakat yüksek miktarda risk içerdiğini aklınızdan çıkarmamakta fayda var.

İlgili :

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

coti4

Coti Coin Nedir? Coti Coin Nereden Alınır? (2022 – Güncel)

az-bilinen-akıllı-ürünler

Az Kişinin Bildiği Akıllı Ev Cihazları! Akıllı Çataldan Akıllı Tuvalete Her Şey!