in ,

Delist Nedir? Kripto Paralar Neden Delist Edilir?

bir bitcoin kac satoshi 2

Bu içeriğimizde: Delist nedir? Kripto paralar neden delist olur? Sorularının cevaplarına ve bu konuyla ilgili diğer detaylara ulaşabilirsiniz.

Delist nedir?

Delist, kripto para platformlarında veya çeşitli menkul kıymetlerin olduğu borsalarda listelenen varlıkların söz konusu borsalardan çıkarılmasını ifade etmektedir.

Kripto paralar neden delist edilir?

Kripto para projelerinin listelendikleri platformlardan çıkarılmasının bazı nedenleri vardır. Bu nedenlerden bazıları bunlardır:

  • Söz konusu kripto para projesini geliştiren ekibin iflas etmesi veya projenin arkasında durmaması
  • Listelenen projenin borsa tarafından belirtilen şartları tamamlamaması
  • Projenin ağında gerçekleştirilen işlemlerin güvenlik ve maliyet gibi çeşitli unsurlar bakımından yeterli donanıma sahip olmaması
  • Arz-talep dengesinin beklenileni karşılayamaması
  • Akıllı sözleşmelerin çalıştırılması ve desteklenmesi konusundaki eksiklikler
  • Geliştirici ekibin proje üzerinden birtakım manipülasyonlar gerçekleştirmesi
  • Projeyi listeleyen kripto para platformunun diğer nedenlerden dolayı projeyle anlaşmasını sonlandırmak istemesi

Delist edilen kripto paralara ne olur?

Bir kripto para birimi, listelendiği borsadan çıkarıldığında artık o borsada söz konusu kripto para birimi alınıp satılamaz dolayısıyla hiçbir işlem gerçekleştirilemez. Bir kripto para türünü delist edecek olan borsa, önceden kullanıcılara bunun haberini verir. Böylece delist olacak varlığa sahip olan kullanıcılar, o borsadaki varlıklarını borsa tarafından bildirilen süre içinde ve yine platform tarafından belirtilen varlıklarla takas edebilir veya varlıklarının tamamını çekebilirler. Ancak delist edilen kripto para türü, listelendiği diğer borsalarda işlem görmeye devam eder. Yalnızca delist olduğu platformda herhangi bir işlem gerçekleştirilemez. İsteyen kullanıcılar alım satım işlemlerine o borsalardan devam edebilirler.

Delist olasılığına karşı dikkat edilmesi gereken unsurlar

Kullanıcılar uzun vadeli yatırımlarında, yatırım yaptıkları kripto para biriminin gelecekte delist olma ihtimaline karşı bazı unsurlara dikkat etmelidir. Kullanıcılar, yatırım yapacakları projenin ekibini sosyal medyadan takip etmeli ve proje hakkında detaylı bilgilere sahip olmalılar. Projenin hedefleri doğrultusunda ne kadar ilerlediği veya verilen sözlerin gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği, projeyle ilgili arz-talep dengesinin uyumlu olup olmadığı gibi unsurlara dikkat etmelidirler.

İlgili:

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ecosia

Ecosia Nedir? Ağaç Dikmenin En Kolay Yolu!

ddos - ddos nedir - ddos saldırısı nedir - ddos saldırıları - siber güvenlik - lorentlabs

DDoS Saldırısı Nedir? Dağıtık Hizmet Reddi Saldırıları Hakkında!