in

Golden Cross ve Death Cross Nedir?

Golden Cross

Bu içeriğimizde: Golden Cross ve Death Cross nedir? Golden Cross nasıl oluşur? Sorularının cevaplarına ve bu konuyla ilgili diğer detaylara yer verdik.

Golden Cross ve Death Cross nedir?

Golden Cross:

Altın kesişim yani golden cross, kısa vadeli olan hareketli ortalamanın, uzun vadeli hareketli ortalamayla kesişmesini ve onu aşmasını ifade eder. Bu oluşum genellikle yükseliş işareti olarak görülür.

Death Cross:

Death cross yani ölüm kesişimi, kısa vadeli olan hareket ortalamasının aşağı yönlü seyrederek; uzun vadeli hareket ortalamasıyla kesişmesini ifade eder. Piyasadaki satışların derinleşmesiyle uzun vadeli düşüş trendinin başlayacağı sinyalini verir.

Hareketli ortalamalar

Golden Cross ve Death Cross, 50 günlük kısa vadeli hareket ortalaması ile 200 günlük uzun vadeli hareket ortalamasını gösteren grafiklerden takip edilmektedir. Ayrıca zaman aralığı 50 ve 200 günlük ortalama ile sınırlı değildir. Yatırımcılar, söz konusu varlığın 15 veya 100 günlük gibi çeşitli zaman aralıklarına ait hareket ortalamasına da bakabilirler. Kripto para piyasasında golden cross, satış yönlü seyreden piyasanın dip oluşumunu tamamlayıp artık yükseliş hareketine başlayacağına işaret etmektedir. Ancak yatırımcıların, yükseliş ve düşüş trendi hakkında fikir sahibi olmaları ve yatırımlarını buna göre yapmaları için; sadece golden cross ve death cross oluşumlarını takip etmeleri çoğu zaman yeterli olmamaktadır. Bunların yanı sıra diğer indikatörleri de takip etmeleri gerekmektedir.

Golden Cross nasıl oluşur?

Bir kripto varlığın grafiğinde Golden Cross oluşumu görüldüğünde bu üç aşama gerçekleşir:

  • Kısa vadeli hareket ortalamasının, uzun vadeli hareket ortalamasının aşağısında kalması ve düşüş trendinin sürmesi.
  • Kısa vadeli hareket ortalamasının, uzun vadeli hareket ortalamasının üzerine çıkması ve yükseliş trendinin başlaması.
  • Uzun vadeli hareket ortalamasının üzerine çıkan kısa vadeli hareket ortalamasının; kalıcılık sağlaması ve yükseliş trendinin devam etmesi.

İlgili:

Sorumluluk reddi: Bu sitede yer alan kripto para türleri ve kripto para platformlarıyla ilgili içerikler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Avalanche Nedir - avax nedir - avax nereden alınır - emin gün sirer - avalanche geleceği

Avalanche Nedir? AVAX Nereden Alınır? AVAX’ın Geleceği ve Kurucusu!

Reef

Reef Finance Nedir? REEF Avantajları Nelerdir?