in

Casper Network Nedir? CSPR Nereden Alınır?

2 casper cspr

Casper Network Nedir? CSPR Nereden Alınır?

Bu içeriğimizde: Casper projesinin özellikleri nelerdir? CSPR nereden alınır? Sorularının cevaplarına ve projeyle ilgili diğer detaylara ulaşabilirsiniz.

Casper Network nedir?

Bu proje; Casper Network, blockchain teknolojisinin kurumsal yatırımcılar ve geliştiriciler tarafından benimsenmesini hızlandırmak amacıyla tasarlanan bir projedir. CSPR ise bu projeye ait kripto para birimidir.

Casper Network projesinin özellikleri nelerdir?

  • Casper, kullanıcı gereksinimlerini karşılamak ve blokzincir teknolojisinin kullanımını yaygınlaştırmak hedefiyle oluşturulan bir Web 3.0 projesidir.
  • Bu proje, işlem gücünden ve güvenlikten taviz vermeden birçok finansal varlığın tokenize edilmesine destek verir. Böylece çeşitli pazarların geliştirilmesine imkân tanır.
  • Kullanıcılar, Casper aracılığıyla gerçekleştirdikleri tüm işlemler için ağın belirteci olan CSPR tokenı kullanabilirler.
  • Casper Network, diğer blokzincirlerin ölçeklenme ve yüksek maliyet gibi bazı önemli sorunlarını çözmeye yardımcı olmaktadır.
  • Geliştiriciler, Casper Network aracılığıyla yeni merkeziyetsiz uygulamalar geliştirebilirler.
  • Casper Network, akıllı sözleşme yükseltme hizmeti sunar. Hatta bu sayede akıllı kontratların daha güvenilir olmasını sağlar.

Highway Proof of Stake protokolü

Casper ağını diğer projelerden ayıran önemli özelliklerden biri; geliştirilmiş PoS sistemi olan Highway konsensüs protokolünü kullanmasıdır. Ayrıca Casper Network, ilk canlı hisse ispatı blokzinciri olma özelliğine sahiptir. Bununla birlikte Casper, Ethereum geliştiricileri tarafından geliştirilmiş olan ve ölçeklenme sorunlarını gideren CBC Casper standardına göre oluşturulmuştur. CBC Casper standardına dayalı geliştirilen Highway PoS protokolü; geliştiricilerin ölçeklenebilir ve hızlı uygulamalar geliştirmesine olanak tanır.

Geliştirici hibe programı

Casper projesi; merkezi olmayan projeler için finansman arayan geliştiricileri ve araştırmacıları bir araya getirmek adına; İsviçre derneği olan Gelişen Teknoloji Derneği (ETA) ile ortaklık kurmak için DEVxDAO ile işbirliği yapmaktadır.

CSPR geleceği

Bu proje; yükseltilebilir akıllı sözleşmeler sağlaması, geliştiricilerin özel ve izinli uygulamalar geliştirmesine imkân tanıması ve özel PoS sistemiyle ölçeklenebilir. Hızlı projelerin oluşturulmasını desteklemesi gibi önemli avantajlar sunmaktadır. Öte yandan önemli işbirliklerinin bulunması ve üzerinde çalışılan projeler nedeniyle; gelecekte Casper Network’e ait CSPR tokenın de değer kazanması öngörülmektedir.

CSPR nereden satın alınır?

CSPR kripto para biriminin satın alınabileceği bazı kripto para platformları şunlardır: Binance, Huobi, OKX, Gate.io ve Coinlist Pro.

İlgili:

Sorumluluk reddi: Bu sitede yer alan kripto para türleri ve kripto para platformlarıyla ilgili içerikler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Ancak ve ancak ilgili riskin farkında olduğunuzdan emin olmayı unutmayın. Çünkü kripto paralar ekonomik riskler içerir.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SIM Swap Attack

SIM Değiştirme Saldırısı Nedir?

İşletmenizi Fidye Yazılımlarından Korumak İçin 10 Adım!