in

Instagram Hesabınız Hacklenirse Ne Yapmalısınız?

Instagram

Instagram Hesabınız Hacklenirse Ne Yapmalısınız?

Bu içeriğimizde: Instagram hesabınızın saldırıya uğraması durumunda izlemeniz gereken adımlara yer verdik.

Instagram Hesabınız Hacklenirse Ne Yapmalısınız?

Instagram hesabınızın bir saldırgan tarafından hacklendiğini düşünüyorsanız bu adımları izleyebilirsiniz:

  • Hesabınız hacklendiğinde öncelikle e-posta hesabınıza göz atın. Instagram tarafından size e-posta adresinizin değiştirildiğine dair bir bilgilendirme postası geldiyse, iletide yer alan “bu değişikliği geri al” seçeneğine tıklayın, böylece yapılan bu değişikliği geri almış olursunuz. Ancak şifreniz gibi diğer bilgilerin de değiştirildiğini fark ederseniz ve bu nedenle e-posta adres değişikliğini geri alamıyorsanız; Instagram’dan bir güvenlik kodu talep edin.
  • Hesabınıza erişim sağlamak için Instagram’dan bir giriş bağlantısı alabilirsiniz. Instagram tarafından hesabın size ait olduğu onaylanması için bir giriş bağlantısı isteyin. Ayrıca bu bağlantıyı e-posta adresinize ya da telefon numaranıza göndermelerini talep edebilirsiniz. Bununla birlikte bağlantı isteği için; oturum açma ekranına gidin ve oturum açarken Yardım alın (Android) seçeneğine ya da (iPhone) Parolamı unuttum ögesine tıklayın.
  • Hesabınıza ait kullanıcı adınızı, e-posta adresinizi ya da telefon numaranızı girin ve daha sonra İleri’ye tıklayın. Ancak hesabınızla ilişkilendirdiğiniz kullanıcı adınızı ya da e-posta adresinizi hatırlamıyorsanız; “Daha fazla yardıma mı ihtiyacınız var?” seçeneğini tercih edin ve yönergeleri takip edin.
  • Daha önce hesabınızla ilişkilendirdiğiniz e-posta adresinizi ya da cep telefonu numaranızı seçin; Giriş Bağlantısını Gönder seçeneğine tıklayın. Ardından size gelen oturum açma bağlantısına tıklayın ve yönergeleri takip edin.

Ancak bütün bunlara rağmen hesabınıza erişim sağlayamıyorsanız, saldırganlar tarafından ele geçirilmiş olan Instagram hesabınız için bir destek talebinde bulunabilirsiniz. Bunun için ayrıntılı bilgilere ulaşmak ve talimatları uygulamak adına Instagram Yardım Merkezine başvurun.

Hatırlatma: Siber saldırganlar tarafından hesabınızın hacklenme ihtimaline karşı, çok faktörlü kimlik doğrulamasını kullanmanız; atlamamanız gereken bir güvenlik önlemidir. Çok faktörlü kimlik doğrulaması, hesaplarınızı birden çok güvenlik yöntemiyle korumanızı sağlar. Parmak izi, yüz tanıması ve şifre gibi aynı anda birden çok koruma yöntemiyle hesap güvenliğinizi yükseltebilirsiniz. Bununla birlikte en iyi kimlik doğrulama uygulamalarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili:

5/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

iphone 1

iPhone İçin En İyi Çeviri Uygulamaları!

signal whatsapp telegram

2022 İçin En Güvenli Mesajlaşma Uygulamaları!