in ,

NFT Dolandırıcılığından Nasıl Kaçınılır?

NFT

NFT dolandırıcılığından Nasıl Kaçınılır?

Bu içeriğimizde: NFT dolandırıcılığından nasıl kaçınılacağına ve dikkat edilmesi gereken unsurlara yer verdik.

NFT dolandırıcılığından Nasıl Kaçınılır?

İşlem yapacağınız borsa hakkında araştırma yapın

NFT alım-satım işlemini gerçekleştirmek istediğiniz platformu özenle seçin. Güvenilir bir NFT pazarı olup olmadığı ve geliştirici ekipte kimlerin yer aldığı gibi önemli bilgileri öğrenmeniz gerekir. Bununla birlikte, alım-satım işlemlerinin nasıl gerçekleştiği, dolandırıcılık karşıtı politikalarının neler olduğu, görüntüleyebileceğiniz bir işlem geçmişinin mevcut olup olmadığı gibi unsurlara da dikkat etmeniz gerekir.

Tanımadığınız kişilerden gelen iletileri açmayın

Tanımadığınız kişilerden gelen dosyaları kesinlikle açmayın. Siber saldırganlar, doğrudan kripto para cüzdanlarınızı hedefleyen virüs yazılımı içeren dosyalar oluştururlar. Bununla birlikte, tanımadığınız insanlardan gelen e-postalardaki linklere tıklamayın.

Güvenmediğiniz kişilerden hediye kabul etmeyin

Birileri size NFT hediye etmek istediğinde, dikkat edin. NFT’lerin her biri, onunla ne yapılabileceğini belirleyen bir sözleşmeye bağlı olduğu için; kötü niyetli kişiler, kripto para cüzdanınıza erişmek ve varlıklarınızı satmak adına hediye olarak gönderecekleri NFT’lere bu yetkileri yükleyebilirler. Bu nedenle tanımadığınız, tam olarak güvenmediğiniz hiç kimseden NFT hediyesi kabul etmeyin.

Şifrenizi ve anahtar kelimelerinizi başkalarıyla paylaşmayın

Kripto para cüzdanınızın şifresini ya da anahtar kelimelerinizi kesinlikle başka biriyle paylaşmayın. Aksi takdirde bütün varlıklarınızı kaybetme olasılığınız çok yüksektir. Bununla birlikte, anahtar kelimelerinizi ve şifrenizi çevrimiçi ortamda saklamayın. Bir metin dosyasında, PDF ya da JPG olarak dahi saklasanız; çevrimiçi ortamdaki dolandırıcılar cihazınıza sızdıktan sonra bu bilgilere ulaşabilirler.

Çok faktörlü kimlik doğrulamasını aktifleştirin

Hesaplarınızı korumak adına çok faktörlü kimlik doğrulamasını kullanmanız son derece önemlidir. Bu sayede yatırımlarınızın bulunduğu kripto para cüzdanlarınız daha güvende olacaktır.

URL’yi kontrol etmeyi unutmayın

Herhangi bir kripto para platformunu ziyaret ettiğinizde, web sitesinin URL’sini kontrol edin. Bazı siber saldırganlar, bilinen web sitelerinin URL’lerini kopyalar ve kullanıcıların sahte web sitelerine giriş yapmasını ister. Bununla birlikte, gezindiğiniz web sitelerinin güvenilir olup olmadığını öğrenmek için URL’nin yanında yer alan küçük kilit simgesine tıklayabilirsiniz.

İlgili:

Sorumluluk reddi: Bu sitede yer alan kripto para türleri ve kripto para platformlarıyla ilgili içerikler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5/5 - (3 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kripto-para-dolandiriciliği-nedir

Kripto Para Dolandırıcılığı Nedir ve Dolandırıcılık Nasıl Önlenir?

Data Mining

Data Mining Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?