in

Bu 2 Ülke Hesap İhlallerinde Dünya Lideri Oldu!

hesap ihlalleri

Bu 2 Ülke Hesap İhlallerinde Dünya Lideri Oldu!

VPN hizmet sağlayıcısı Surfshark tarafından bildirilen rapora göre dünya genelinde tek bir e-posta adresinin ortalama 3 defa ihlâl edildiği belirlendi. Ancak yapılan araştırmalara göre hesap ihlâllerinde iki ülke, diğer ülkelere göre çok ciddi bir farkla lider oldu. Biz de bu içeriğimizde, en fazla hesap ihlâllerinin gerçekleştiği ülkeler ve istatistikler hakkında bilgilere yer verdik.

14 milyar hesap saldırıya uğradı!

Elde edilen verilere göre 2004 yılından bu zamana dünya genelinde 14 milyarı aşkın hesap ve 5 milyar e-posta adresi ihlâl edildi. Surfshark, internet kullanıcılarının birden fazla hesapta genellikle aynı oturum açma bilgilerini kullandıkları için; bir e-posta adresinin ortalama olarak üç defa ihlâl edildiğini belirledi. Ayrıca elde edilen verilere göre, her 100 kullanıcıdan 66’sının e-posta adresi ve 191 hesabı ihlâl edildi.

Bu 2 Ülke Hesap İhlallerinde Dünya Lideri Oldu

En fazla hesap ihlâllerinin yaşandığı iki ülke: ABD ve Rusya oldu. Bu iki ülke, dünya genelindeki bütün veri ihlâllerinin %30’unu oluşturuyor. Ayrıca bu iki ülkede toplamda 2 milyarı aşkın ihlâl gerçekleşti. Bununla birlikte, ABD e-posta ihlâllerinin %15,4’ünü oluştururken, Rusya ise %14,5’ini oluşturmaktadır.

Öte yandan, ABD’de her 100 kişi için 694 hesap ihlâli gerçekleşirken; Rusya’da her 100 kişinin hesabı 1.489 defa ihlâl edildi. Bu verilere bağlı olarak, Rusya’daki her kullanıcının e-posta hesabı yaklaşık 15 defa ihlâl edilmiştir.

Bu iki ülkeden sonra en fazla ihlâlin gerçekleştiği Çin’de her 100 kişide 69 ihlâl gerçekleşirken, en fazla ihlâlin yaşandığı diğer ülkeler; Fransa ve Almanya olmuştur. Ancak bu ülkeler, Rusya ve ABD’de görülen ihlâllerin çok aşağısında yer almaktadır.

Farklı hesap türleri için farklı e-posta adresleri ve şifreler kullanın

Çevrimiçi güvenliğiniz adına oturum açtığınız her hesap için başka bir e-posta adresi oluşturmanız önemlidir. Farklı e-posta adresleri kullanmak, siber saldırganlara karşı korumanızı artıracak unsurlar biridir. Bununla birlikte, bütün hesaplarınız için aynı parolayı kullanmaktan kaçının. Aksi takdirde bir hesabınızın şifresini ele geçiren siber saldırganlar, diğer hesaplarınızı da kolaylıkla ele geçirebilecektir. Ayrıca güçlü şifreler için bir parola yöneticisi kullanmak, güvenliğiniz adına en iyi seçeneklerden biridir.

İlgili:

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

PC

Bilgisayarınızı Yok Eden 5 Kötü Alışkanlık!

Windows guncellemesi

Windows Güncellemeleri Nasıl Geciktirilir?