in

Android Telefonunuzu Daha Verimli Kullanmanızı Sağlayacak İpuçları!

android tricks

Android Telefonunuzu Daha Verimli Kullanmanızı Sağlayacak İpuçları!

Telefonunuzun sürekli değişen ekran parlaklığından, bulmakta gereğinden fazla zaman harcadığınız uygulamalar ya da hemen tükenen pil ömründen şikâyetçiyseniz; bu durumlar için gerekli ayarları yaptıktan sonra telefonunuzdan daha yüksek bir verim alabilirsiniz.

Android Telefonunuzu Daha Verimli Kullanmanızı Sağlayacak İpuçları:

Bloatware uygulamalarını devre dışı bırakın

Bloatware, cihazınızda gerekli olmadığı hâlde yer kaplayan ve bellek ya da RAM kullanımını yükselttiği için işletim sisteminizin performansını olumsuz etkileyen yazılımlardır. Bununla birlikte, söz konusu bu yazılımlar; Android cihazlarla birlikte ön yüklü olarak gelirler. Bunların geneli, üretici şirketlerin reklam amacıyla cihazlara yüklediği uygulamalardır. Telefonunuzda fazladan yer kaplayan ve işletim sisteminin performansını yavaşlatan bu uygulamaları silmek, telefonunuzdan daha yüksek bir verim almanızı sağlar. Hiçbir şekilde işinize yaramayan bu uygulamaların üzerine uzun süre basarak silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Otomatik parlaklığı kapatın

Telefonunuzda otomatik parlaklık aktif olduğunda, ekranın zaman zaman karardığını ve aniden tekrar parlaklığının artığını fark edersiniz. Genel olarak faydalı bir özellik olarak tanımlansa da bu ani değişimler gözlerinizi yorabilir. Bu özelliği kapatmak için Ekran ayarlarına gidin ya da Hızlı ayarlar menüsünden otomatik parlaklığı devre dışı bırakın. Bundan sonra parlaklığı manuel olarak ayarlayabilirsiniz.

Hızlı ayarlar menüsündeki hizmetleri yeniden düzenleyin

Android telefonlardaki en faydalı hizmetlerden biri de Hızlı ayarlar menüsünün olmasıdır. Bu sayede Wi-Fi, Bluetooth ve Konum gibi çeşitli hizmetlere ulaşmak için sadece ekranın üstünden aşağı kaydırarak Hızlı ayarlar menüsü açmanız yeterli olur. Ancak burada ilk sıralarda yer alan hizmetleri daha az kullanıyorsanız, hizmetlerin yerini değiştirme imkânınız var. Örneğin; Konum hizmetini daha sık kullanıyorsanız, Hızlı ayarlar menüsünde sağ üst köşede yer alan üç noktaya basın ve Tuşları düzenle seçeneğine tıklayın. Daha sonra Konum simgesine basılı tutarak bu hizmeti ilk sıralara taşıyabilirsiniz.

Güç tasarruf modunu açın

Pil ömrü, telefonunuzu daha verimli kullanmak için dikkat etmeniz gereken bir unsurdur. Telefonunuzun şarjından maksimum verimi almak için Güç modunu aktifleştirin. Bunu Hızlı ayarlar menüsünde aktifleştirebilirsiniz. Ayrıca Güç tasarrufu modu; isteğinize bağlı olarak CPU hızını gerekli olanla sınırlar, parlaklığı %10 azaltır ve diğer gerekli olmayan işlevleri devre dışı bırakır.

Bildirimlerinizi yönetin

Sosyal medya ya da oyun gibi yüklediğiniz bütün uygulamalardan sık sık bildirim alıyorsanız ve bundan rahatsız oluyorsanız, bildirimlerinizi yönetebilirsiniz. Bunun için telefonunuzun Ayarlar kısmına gidin ve Bildirimler bölümüne tıklayın. Burada bildirim almak istemediğiniz uygulamalar için gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz.

İlgili:

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bybit-nft-marketi-nedir

Bybit NFT Marketi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Game-Fi-nedir

GameFi Nedir? Bybit GameFi Varlıkları Hakkında Bilgiler!