in

Bybit İkili Varlık Yatırımı Nedir? Basit Bir Rehber Hazırladık!

bybit-ikili-varlik-yatirimi.jpg
bybit-ikili-varlik-yatirimi.jpg

Bybit İkili Varlık Yatırımı Nedir? Basit Bir Rehber Hazırladık!

Bu içeriğimizde: Bybit İkili Varlık yatırımının ne olduğuna, nasıl gerçekleştiğine ve bu yatırım türünün avantajlarının neler olduğuna dair bilgilere yer verdik.

Bybit İkili Varlık Yatırımı Nedir?

İkili Varlık, yatırımcıların, fiyat hareketliğinin düşük olduğu piyasalarda yüksek getiri elde etmesine imkân tanıyan kısa vadeli işlem aracını ifade eder.

İkili varlık yatırımının avantajları nelerdir?

  • Volatilitenin düşük olduğu piyasalarda kripto para varlıklarınızla kazancınızı artırabilirsiniz.
  • Tercih ettiğiniz herhangi bir kripto para varlığını hesabınızda biriktirirken iyi bir kazanç elde edebilirsiniz.
  • Ayrıca kısa süreli yatırımlardan yararlanarak kripto varlıklarınızı istediğiniz gibi yönetebilirsiniz.

Bybit ikili varlık yatırımı nasıl gerçekleşir?

İkili varlık yatırımı sayesinde ana paranızla daha fazla kazanç sağlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey; BTC, ETH, BIT ve LINK gibi çeşitli kripto para varlığının yönü hakkında daha önceden belirlenen bir zaman dilimi içinde öngörüde bulunmaktır. Belirlenen vade sonunda ise kazancınızın türünü, referans fiyatla ilişkili olan uzlaşma fiyatı belirler.

Uzlaşma Fiyatı:

Uzlaşma fiyatı, vade sonunda BTC, ETH ve BIT gibi çeşitli varlıkların USDT cinsinden teklif edilen spot fiyattır. Ayrıca uzlaşma fiyatı, ödeme gerçekleşmeden önceki son 30 dakika içerisinde Bybit endeks fiyatından türetilmektedir. Bybit endeks fiyatı ise spot fiyatın birkaç borsadaki ağırlıklı ortalamasını ifade eder.

Referans Fiyat:

Referans fiyat, vade başlangıcında BTC, ETH ve BIT gibi kripto varlıkların USDT cinsinden teklif edilen spot fiyatıdır. Bununla birlikte, referans fiyatı; emriniz gerçekleştikten beş dakika sonra Bybit endeks fiyatından türetilmektedir.

Ödeme Kuralları

ETH/USDT’yi örnek olarak gösterelim:

Stake edilen varlık: USDT

Uzlaşma fiyatı < Referans Fiyat ise ödemenizi ETH ile alırsınız.

Uzlaşma Fiyatı ≥ Referans Fiyat ise ödemenizi USDT ile alırsınız.

Stake Edilen Varlık: ETH

Uzlaşma Fiyatı < Referans Fiyat ise ödemenizi ETH ile alırsınız.

Uzlaşma Fiyatı ≥ Referans Fiyat ise ödemenizi USDT ile alırsınız.

İkili varlık yatırımı riskli midir?

Yıllık faiz getirisi garantidir. Ancak fiyat hareketlilikleri nedeniyle varlıkların değeriyle alakalı getiriler için herhangi bir garanti söz konusu değildir. Yatırım yapılan varlık, uzlaşma fiyatının referans fiyatıyla olan ilişkisine bağlı olarak USDT ya da alternatif token ile olmaktadır.

Sorumluluk Reddi: Bu içerik, yatırım kararlarının alınmasında asla temel alınmamalı. Yatırım işlemleri için bir tavsiye olarak yorumlanmamalıdır. İlgili riski tam olarak anladığınızdan ve deneyim seviyenizi, yatırım hedeflerinizi dikkate aldığınızdan emin olun. Eğer ihtiyacınız varsa bağımsız finansal tavsiye almalısınız. Herhangi bir yatırımdan, kullanımdan veya zarardan/ kardan kullanıcılar tamamen kendileri sorumludur. 

İlgili:

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

internetten daha etkili arama - google'dan etkili arama - kaliteli arama motorları - en iyi arama yolları - görsel arama yöntemleri

Kontrast Değeri Nedir? Doğru Kontrast Değerine Sahip Ürün Nasıl Seçilir?

online learning

Evde Başarılı Okul Eğitimi İçin 6 Pratik İpucu!