in

iCloud Drive’da Dosya ve Klasörler Nasıl Paylaşılır?

iCloud

iCloud Drive’da Dosya ve Klasörler Nasıl Paylaşılır?

iCloud ile dosyalarınızı ve bütün klasörlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu içeriğimizde, dosyalarınızı Apple cihazı olan diğer kişilerle nasıl paylaşabileceğinize değindik.

iCloud Drive’da Dosya ve Klasörler Nasıl Paylaşılır?

Mobil cihazınızda iCloud dosyalarınızı veya klasörünüzü paylaşmak için şu adımları izleyin:

  • Paylaşmak istediğiniz dosya ya da klasör için iPhone veya iPad’inizde Dosyalar uygulamasına giriş yapın. Daha sonra iCloud Drive’a dokunun ve paylaşmak istediğiniz dosyayı bulun.
  • İstediğiniz dosyayı seçin ve iCloud Drive penceresinde sol alt köşede yer alan Paylaş seçeneğine dokunun.

Paylaşımları yönetebilirsiniz

Sadece davet ettiğiniz ya da bağlantı gönderdiğiniz kişilerin dosyaya veya klasöre erişim sağlamasını ayarlayabilirsiniz. Paylaşmak istediğiniz dosyayı ya da klasörü seçtikten sonra menünün alt bölümünde yer alan Paylaşma Seçeneklerine dokunun. Bu kısımdan dosyalara kimlerin erişim sağlayabileceğini belirleyebilirsiniz. Birilerinin yalnızca davet yoluyla dosyalarınızı görebilmesini istiyorsanız, Yalnızca davet ettiğiniz kişiler seçeneğini seçin. Ancak bir bağlantıya sahip olan herkesin dosyalarınızı görebilmesini istiyorsanız; Bağlantıya sahip olan tüm katılımcılar seçeneğini seçin.

Ayrıca dosyalarınızı diğer kullanıcıların düzenlemesine izin vermek için Değişiklik yapabilir seçeneğine tıklayın. Ancak diğer kullanıcıların sadece dosyaları görüntüleme yetkisi olsun istiyorsanız, Yalnızca görüntüle seçeneğini seçin.

Kullanıcı ekleme ve çıkarma

İstediğiniz kişilere davet göndermek için size sunulan seçenekler arasında yer alan hizmetlerden birini seçmeniz gerekir. Mesajlar, Posta, Skype, Facebook Messenger ya da diğerlerinden birini seçerek istediğiniz kişilere davet gönderebilirsiniz. Bununla birlikte, bağlantıyı kopyaladıktan sonra istediğiniz uygulamalara manuel olarak ekleme seçeneğiniz de mevcut. Ayrıca daveti gönderdiğiniz kişiler, dosyalarınızı görüntülemek için Apple hesaplarında oturum açmalıdır.

  • Paylaştığınız dosya ve klasörlere olan erişim izinlerini ve diğer ayarları istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.
  • Paylaştığınız dosyalara daha fazla kişinin ulaşmasına izin vermek için Kişi Ekle seçeneğine tıklayabilirsiniz. Ayrıca bir kişinin paylaşımınız üzerindeki erişim seçeneğini değiştirmek isterseniz, o kişinin adına dokunun ve Değişiklik yapabilir ya da Yalnızca görüntüleme seçeneklerinden birini seçin. Ancak dilerseniz erişimi tamamen kaldırabilirsiniz de.
  • Klasöre olan erişimi herkes için kapatmak istediğinizde Paylaşımı Durdur seçeneğine tıklayın. Böylece paylaştığınız klasör, erişimi olan bütün kullanıcıların iCloud Drive hesabından kaldırılır.

Mac’inizden iCloud Dosyalarınızı veya Klasörlerinizi Paylaşın

Mac’inizden dosya veya klasör paylaşmak için şu adımları izleyin:

Finder’da Cloud Drive’a gidin ve paylaşmak istediğiniz dosya ya da klasörü seçin. Daha sonra Paylaş seçeneğine tıklayın: Klasörü paylaş ya da Dosyayı paylaş seçeneklerinden birini seçin.

Bununla birlikte, paylaş penceresinden kimlerin dosyalarınıza erişim sağlayabileceğini belirleyin. Dosya ve klasörlerinize sadece davet ettiğiniz kişilerin erişmesini istiyorsanız, yalnızca davet ettiğiniz kişiler seçeneğini seçin. Ancak bir bağlantıya sahip olan herkesin dosyalarınıza erişmesine izin vermek isterseniz, Bağlantıya sahip olan tüm katılımcılar seçeneğine tıklayın. Bağlantıyı e-posta, mesaj, AirDrop yoluyla ya da bağlantıyı kopyalayarak diğer kişilere davet gönderebilirsiniz.

İlgili:

5/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fantom2 Gzht

FTM Coin Nedir? Fantom Projesi ve Avantajları!

dijital daginiklik

Dijital Hayatınızdaki Dağınıklığı 5 Adımda Düzenleyin!