in

Popüler Google Aramalarına Dikkat! Güvenliğiniz İçin Ne Yapmalısınız?

Google arama

Popüler Google Aramalarına Dikkat! Güvenliğiniz İçin Ne Yapmalısınız?

Bazı popüler Google aramaları sonucunda çevrimiçi güvenliğiniz tehlikeye girebilir. Hackerlar, bazı popüler aramalar için kötü niyetli yazılım içeren bağlantılar oluşturarak kullanıcıları tuzağa düşürmeyi hedefler. Peki çevrimiçi güvenliğiniz için ne yapmalısınız? Detaylar içeriğimizde.

Popüler Google Aramalarına Dikkat!

Bilgisayar korsanları, internette en çok aranan dizi/film ve ünlü kişilerle ilgili bağlantılara kötü amaçlı yazılım eklerler. Bu bağlantılara tıklayan internet kullanıcılarının cihazlarına sızarak özel verilerini ele geçirmeyi hedeflerler.

Arama Sonuçları En Tehlikeli Filmler: Aslan Kral, Çılgın Hırsız 3 ve Oyuncak Hikâyesi 3

Dijital yayın platformlarına gösterilen ilginin artmasıyla yasa dışı film indirme oranları düşüş kaydetti. Ancak özellikle Covid-19 salgınıyla birlikte film korsanlığı yapılan web sitelerine olan ziyaretler tekrar çoğaldı. Buna bağlı olarak siber saldırganlar, film indirme aramalarının artmasını bir fırsat olarak görüyorlar. Kullanıcıları tuzağa düşürmek için film indirme arama sonuçlarına kötü amaçlı yazılım barındıran bağlantılar ekliyorlar. Siber saldırganlar, özellikle gençlerin en çok ilgi duyduğu ve internetten indirmek istedikleri filmler için kötü amaçlı yazılım taşıyan bağlantılar oluştururlar. Film indirmek amacıyla bu bağlantıya tıklayan kullanıcılar, cihazlarına zararlı bir yazılım indirmiş olurlar. Bununla birlikte, internette aranan filmler arasında en tehlikeli olanlardan bazıları: Aslan Kral, Çılgın Hırsız 3, Oyuncak Hikâyesi 3, Güzel ve Çirkin’dir. Çoğu animasyon filminden oluşuyor. Siber saldırganlar, bu filmlerin çok arandığını bildikleri için bu filmlerle ilgili bağlantılar oluşturup daha sonra bu bağlantılara kötü niyetli yazılım gizliyorlar.

Arama Sonuçları En Tehlikeli Dizi: Breaking Bad

Hackerlar, başta Breaking Bad olmak üzere popüler dizilerle ilgili arama sonuçlarına daha fazla kötü niyetli yazılım ekliyorlar. Bununla birlikte, bulunması zor bazı popüler anime dizileri, en büyük riski taşıyan diziler arasında yer alıyor. Bazı anime dizileri, popüler dijital yayın platformlarında yer almıyor. Bu nedenle kullanıcılar, diziye erişmek için internetten arama yaparlar ve çoğu zaman kötü niyetli yazılım içeren bağlantılara tıklarlar.

Çevrimiçi Güvenliğiniz İçin Ne Yapmalısınız?

Çevrimiçi aramalar, çeşitli nedenlerden ötürü ciddi riskler taşır. Bir dizi, film veya ünlü bir kişi hakkında yaptığınız aramaların sonuçları; sizi bir indirme bağlantısına yönlendiriyorsa, bu son derece tehlikeli olabilir. Yasa dışı spor yayınları, indirilebilen video oyunları ve dizi/film içeriklerinin tümü, hackerların cihazlarınıza kötü amaçlı yazılım bulaştırmak için kullandığı araçlardır. Ancak kötü amaçlı yazılım saldırılarından korunmak için yapmanız gerekenler şunlardır:

Antivirüs programı kullanın

Güvenli çevrimiçi aramalar için mutlaka bir antivirüs programı kullanın. Antivirüs programları, Truva atları, casus, reklam ve fidye yazılımları gibi pek çok tehlikeye karşı verilerinizi korumanıza yardımcı olur. Ancak seçeceğiniz antivirüs programının söz konusu yazılımlara karşı koruma sağlayıp sağlamadığını araştırın. Bununla birlikte, en iyi antivirüs programlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Güvenilir kaynaklara bağlanın

Video oyunları, filmler veya ünlü isimler hakkındaki son dakika haberleri için arama sonuçlarında yer alan güvenilir kaynaklara yönelin. Tanınan web sitelerinin sonuçlarına tıklamanız, hacklenme riskinizi azaltır.

HTTP web sitelerine tıklamayın

HTTPS yerine HTTP protokolünü kullanan web sitelerinden uzak durun. HTTP protokolü güvenli değildir, bu nedenle kesinlikle HTTPS protokolünün desteklendiği web sitelerine bağlanın. Ayrıca Chrome, HTTP sitelerini otomatik bir şekilde Güvenli değil olarak bildirir. Ancak kullandığınız web tarayıcınız bu uyarıyı yapmasa bile dikkat edin. Adres çubuğunun başında bir kilit simgesinin olup olmadığını kontrol edin. Güvenlik kilidi olmayan sitelere giriş yapmayın.

İlgili:

5/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bybit-amazy

Bybit’ten Türkiye Kullanıcılarına 80.000 AZY Değerinde Ödül Havuzu!

Google Konum Izleme

Google’ın Konumunuzu İzlemeyi Bırakmasını Nasıl Sağlarsınız?