in

WhatsApp’a Gelen Yeni Gizlilik Özellikleri!

WhatsApp

WhatsApp’a Gelen Yeni Gizlilik Özellikleri!

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarına yeni özellikler sunacağını açıkladı. Söz konusu özelliklerin tamamı gizlilik odaklı. Konuyla ilgili detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

WhatsApp’a Gelen Yeni Gizlilik Özellikleri!

WhatsApp’ın sunduğu yeni gizlilik özellikleri sayesinde artık grup sohbetlerinden sessizce ayrılabilecek, çevrimiçi olduğunuzu gizleyebilecek ve başka kişilerin geçici mesajlarınızın ekran görüntüsünü almasını engelleyebileceksiniz. Bununla birlikte, WhatsApp’ın bağlı olduğu ana şirket Meta’nın sahibi Mark Zuckberg, yeni özellikleri aktarırken, açıklamasına: “Mesajlarınızı korumanın ve yüz yüze görüşmeler kadar gizli ve güvenli tutmanın yeni yollarını oluşturmaya devam edeceğim.” sözünü de ekledi.

Gruplardan Sessizce Ayrılın

Normal işleyişte WhatsApp’taki bir grup sohbetinden ayrıldığınızda, bunu gruptaki tüm kişiler görür. Ancak yeni gelen gizlilik özelliği sayesinde artık kimse sizin gruptan ne zaman ayrıldığınızı göremeyecek. Gruptaki kişiler bir süre sonra grupta olmadığınızı elbette fark edecek fakat en azından ayrıldığınız an herkes bu bildirimi almayacak. Yalnızca grubun yöneticilerine, ayrıldığınıza dair bir bildirim gidecek.

Çevrimiçi Olduğunuzda Sizi Kimlerin Görebileceğini Seçin

Uygulamada çevrimiçi olduğunuz zamanları kimlerin görebileceği konusunda kontrol artık tamamen sizde olacak. Çevrimiçi durumu kontrol etme özelliğiyle, artık çevrimiçi olduğunuz zamanları kimlerin görebileceğine siz karar vereceksiniz. Ayrıca çevrimiçi olduğunuzu kimlerin görüp göremeyeceğini de istediğiniz zaman değiştirebileceksiniz.

Bir Kez Görüntülenen Mesajlar için Ekran Görüntüsü Alınmasını Engelleme

Bir kez görüntüle özelliği, paylaştığınız fotoğrafların anlık olarak sadece bir defa görüntülenebileceği bir özelliktir. Bununla birlikte WhatsApp, söz konusu bu özelliği geçen yıl kullanıma getirmişti. Ancak şimdi yeni bir gizlilik özelliği daha ekliyor. Bir kez görüntülenen mesaj özelliğiyle gönderilen medyaların ekran görüntüsünün alınmasını engelleyecek. Böylece kullanıcıların gönderirken dijital kayda alınmasını istemediği görüntülerin, ekran fotoğrafının alınması mümkün olmayacak.

Özellikler ne zaman kullanılabilecek?

Söz konusu gizlilik özelliklerinden Gruplardan Sessizce Ayrılın ve Çevrimiçi Olduğunuzda Sizi Kimlerin Görebileceğini Seçin özellikleri bu ay kullanıcılara sunulacak. Ancak Bir Kez Görüntülenen Mesajlar için Ekran Görüntüsü Alınmasını Engelleme özelliği için net bir tarih verilmemekle birlikte, özelliğin yakın zamanda sunulacağı belirtildi.

İlgili:

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

en iyi kameraya sahip telefonlar

En İyi Kameraya Sahip Akıllı Telefonlar!

antivirus 2

Antivirüs Programı Oyun Performansını Etkiler Mi?