in

Likidite Madenciliği Nedir? Likidite Madenciliği Hakkında Tüm Detaylar!

likidite madenciligi

Likidite Madenciliği Nedir? Likidite Madenciliği Hakkında Tüm Detaylar!

Bu içeriğimizde, likidite madenciliğinin ne olduğunu açıklarken; sağladığı avantajlar ve taşıdığı riskler dahil olmak üzere konuyla ilgili bilinmesi gereken detaylara yer verdik.

Likidite Madenciliği nedir?

Likidite madenciliği, yatırımcıların kripto paralarını farklı likidite havuzlarına ekledikleri ve bunun karşılığında ödüller kazandıkları merkeziyetsiz finans sistemidir.

Bybit Likidite Madenciliği

Bybit likidite madenciliğinde, otomatik piyasa yapıcılığı (AMM) sistemiyle çalışan likidite havuzları mevcuttur. Yatırımcılar, likidite sağlayıcı olmak istediklerinde bu havuzlara likidite sağlayabilirler. Ayrıca seçtikleri havuzlardaki takas işlemlerinden kazanç sağlarlar. Bununla birlikte, likidite sağlayıcıların havuza ekledikleri kripto varlıklar, Bybit vadeli işlemler piyasasına da likidite sağlar. Bu nedenle, likidite sağlayıcılar; takas ücretlerinin yanı sıra işlem ücretlerinden de bir gelir kazanırlar. Bu sayede likidite sağlayıcıları, geleneksel AMM’lere göre daha fazla getiri elde ederler.

Kaldıraç desteği

Bybit, kaldıraçlı likidite madenciliğini destekler. Kazancınızı maksimum seviyeye çıkarmak için 3x kaldıraç kullanmanıza, 1 USDT ve bunun üzerinde olan getirilerinizi yeniden yatırım için kullanmanıza imkân tanır. Ancak 1x üzeri kaldıraç kullanmanız hâlinde likidasyon riskiyle karşılaşabilirsiniz.

Otomatik Yeniden Dengeleme

Likidite sağlayıcıları, havuza bir çift token eklerse; likidite havuzuna eklenen bu iki tokenın da eşit değerde olup olmadığından emin olmak adına sistem otomatik bir dönüştürme işlemi gerçekleştirir. Ancak çift token yerine bir token eklerseniz, bu defa sistem otomatik olarak; söz konusu token değerinin yarısını, havuzda yer alan başka bir tokena dönüştürür.

Kullanıcılar, likidite eklemek veya kaldırmak için ücret öder mi?

Havuzlara likidite eklediğinizde ya da çıkardığınızda, Bybit sizden herhangi bir ücret talep etmez. Ancak havuzlara eklediğiniz likidite belirli bir oranı aşarsa slipaj oluşabilir.

Getiri nasıl hesaplanır?

Takaslardan ve diğer işlemlerden elde edeceğiniz gelir; likiditenize, havuzdaki toplam likidite miktarına ve söz konusu havuzdan elde edilen toplam kazanca göre hesaplanmaktadır. Ayrıca toplam getiriniz her saat başı hesaplanır. Alınmayan toplam getiri ise her gün Türkiye saati ile 03.00’te güncellenir.

Anaparayla ilgili risk bilgilendirmesi

Likidite sağlayıcıları, havuzlarda gerçekleşen takas işlemlerinden gelir elde edebilirler. Ancak Bybit Likidite Madenciliği bütünüyle risksiz değildir. Likidite sağlayıcı, kaldıraç kullanırsa likidasyon riskleri meydana gelebilir ve likidasyona uğrayan pozisyonlar sonucunda yatırım yapılan tüm varlıkları kaybetme ihtimali mevcuttur.

İlgili:

Sorumluluk reddi: Bu sitede yer alan kripto para türleri ve kripto para platformlarıyla ilgili içerikler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bybit bülten

Bybit Türkiye ile Zirveye Yarışın: Çekilebilir 20.000 USDT, iPhone 13 Pro ve Daha Fazlası Sizi Bekliyor! 

Google Drive

Google Drive’a Dosya ve Klasörler Nasıl Yüklenir?