in

Youtube’dan Sonra Twitter’a da Podcast Özelliği Geliyor!

podcast

Youtube’dan Sonra Twitter’a da Podcast Özelliği Geliyor!

Youtube, platforma yeni eklediği Podcast’ler sayfasını bazı kullanıcıların erişimine açarken; Twitter da yaptığı yeni açıklamayla platforma podcast özelliğinin geleceğini ve çalışmaların test aşamasında olduğunu duyurdu. Konuyla ilgili detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Youtube’dan Sonra Twitter’a da Podcast Özelliği Geliyor!

Apple Music ve Spotify’a rakip olmak ve podcast alanında da kendini kanıtlamak isteyen Youtube, tüm dünyada içerik üreticileri ile podcast sevenleri bir araya getirmek için çalışmalarını tamamlamak üzere. Bununla birlikte, Twitter da podcast’ler özelliği için test aşmasında olduğunu açıkladı.

Youtube podcast’ler için özel bir sayfa oluşturdu

Geçtiğimiz aylarda yapılan bir sunum esnasında, Youtube’un Podcast sayfası için hazırlıklar yaptığı fark edilmişti. Söz konusu sayfa şu an youtube.com/podcasts adresi üzerinden bazı kullanıcıların erişimine açılmış durumda. Hem içerik üreticilerin daha geniş kitlelere ulaşması hem de podcast sevenlerin yeni içeriklere ulaşmasını kolaylaştırmak isteyen Youtube, podcast sayfasını ABD’deki kullanıcıların erişimine açtı. Bununla birlikte, podcast sayfasının yakın zamanda dünyadaki bütün kullanıcılara hizmet vermesi bekleniyor.

Bazı kullanıcıların erişebildiği Podcast sayfası yeterince gelişmiş değil fakat ilerleyen süreçte bu bölüm daha çok gelişecektir. Ayrıca Podcast bölümünde; podcast çalma listeleri, popüler içerikler ve çeşitli kategoriler yer alacak.

Twitter, Spaces aracılığıyla podcast’lere yer verecek

Popüler sosyal medya uygulaması Twitter, 2020 yılında Clubhouse ile rekabet için Spaces’ı tasarlamıştı. Şimdi ise bu sesli sohbet odalarının yanı sıra popüler podcast içerikleriyle kullanıcılara daha gelişmiş bir hizmet vermeye hazırlanıyor.

2022 yılının başlarında Twitter’ın bir Podcast’ler sekmesi için çalıştığı bilgisi sızmıştı. Ancak şu an test aşamasında olan tasarıma göre; podcast’ler, Spaces’ın bir parçası olacak. Böylece Twitter Spaces sekmesinde popüler podcast’ler yer alacak ve kullanıcılar, yayıncıların çeşitli kategorilerdeki içeriklerine erişebilecekler. Bununla birlikte, söz konusu tasarım şimdilik yalnızca küçük bir grup tarafından test ediliyor. Ancak yakın zamanda bu özelliğin bütün Twitter kullanıcılarına sunulması için çalışmalar devam ediyor.

İlgili:

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bybit-grid-botu

Kripto Alım-Satım İşlemleri Bybit Grid Bot’lar ile Kolaylaşıyor!

Herhangi Bir Cihazda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Herhangi Bir Cihazda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?