in

NFT Nereden Alınır? Nereden Satılır? İşte NFT Rehberi! (2023)

nft-nereden-alınır
nft-nereden-alınır

NFT Nereden Alınır? Nereden Satılır? İşte NFT Rehberi!

Eğer bir şekilde değiştirilemez jeton (NFT) satın almayı ya da satmayı düşünüyorsanız bu içeriğimiz tam da size göre. Kısacası bu içeriğimizde NFT nereden alınır? NFT nereden satılır? sorularını cevaplayarak güzel ve basit bir rehber oluşturacağız.

İlk NFT satın almayı düşündüğümde böyle bir rehbere ihtiyacım olduğunu hatırlıyorum. O zaman birçok kişiye NFT nereden alınır? NFT nasıl alınır? Gibi sorular sorduğumu hatırlıyorum. Bu yüzden bu içeriğimizin birçok kişiye katkı sunacağından eminim.

Eğer şimdi hazırsanız gelin NFT nereden alınır? NFT nereden satılır sorularını cevaplayalım.

Googleda en cok aratilan NFT ko

NFT Kılavuzu: NFT Nereden Alınır ve Satılır?

Bazı NFT’ler satın almayı ya da kendi NFT koleksiyonunuzu satmayı düşünüyorsanız, alım – satım yapmadan önce bazı şeyleri bilmeniz gerekiyor. İlk olarak, kripto para birimlerini ve NFT’leri saklamanıza izin veren bir cüzdan kurmanız gerekecek. Eğer cüzdan kullanmayı bilmiyorsanız ilk olarak tabii ki en çok kullanıcıya sahip olan Metamask’ı nasıl kuracağınızı ve ayarlayacağınızı araştırabilirsiniz.

Metamask kurulumu ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip değilseniz bu konuyla ilgili de bir içerik hazırlamamız mümkün. Ancak bu başlığımızın konusu NFT nereden alınır ve satılır? Sorusu olduğu için bu konuya odaklanmaya devam edelim.

Eğer bir cüzdan kurduysanız (Metamask dışında da cüzdanlar kurabilirsiniz.) alacağınız ya da satacağınız NFT’nin hangi ağda olduğunu öğrenin ve gas/fee ödeyeceğimiz için cüzdanınıza bir miktar o varlıktan satın alın ve gönderin.

Örneğin Ethereum ağı için bir miktar Ether satın almalısınız ve Polygon ağı için biraz Matic satın almalısınız. Bu kripto para birimlerinden herhangi birini dilediğiniz kripto para borsasından satın alabilir ve cüzdanınıza hızlı bir şekilde gönderebilirsiniz. Örneğin AVAX ağındaki NFT’leri satın almak istiyorsanız cüzdanınıza AVAX‘ı eklemeniz ve ardından yeni açtığınız cüzdanınıza AVAX göndermeniz gerekiyor.

NFT Marketplaces

NFT alıp satmaya başlamadan önce, her ağdaki gaz ücretlerini de göz önünde bulundurmak isteyebilirsiniz. Ethereum ağı, NFT’ler için en iyi ve en büyük ağ olmaya devam ederken, gaz ücreti, Polygon ve Binance akıllı zincir gibi diğer ağlara kıyasla oldukça yüksek.

NFT’leri kolayca basabileceğiniz, satın alabileceğiniz ve satabileceğiniz en popüler NFT pazarlarından bazıları şu şekilde:

NFT Marketleri:

  • Rarible: Rarible, dijital sanatçıların ve yaratıcıların dijital çalışmalarında mülkiyeti temsil eden özel kripto varlıkları yayınlamasına ve satmasına izin veren bir platform. Platformda yayınlanan Rari, platformdaki etkinlikler için bir yönetişim belirteci görevi görüyor.
  • OpenSea: OpenSea, kullanıcıların dijital öğeleri ve koleksiyonları kolayca basabilecekleri, satın alıp satabilecekleri en büyük platform. Başlamak için, listelenen NFT’lerin çeşitli koleksiyonlarına göz atabilir ve Metamask veya türevi cüzdanlarla hemen profilinizi oluşturabilirsiniz.
  • Magic Eden: Magic Eden, kullanıcıların benzersiz dijital varlıkları satın almasına, satmasına ve takas etmesine olanak tanıyan merkezi olmayan bir NFT alım satım platformu. Solana blok zinciri üzerine inşa edilmiştir. Ayrıca kullanıcıların güvene dayalı olmayan bir ortamda birbirleriyle etkileşime girmesine olanak tanıyor.
  • Bu örnekleri çoğaltmamız tabii ki mümkün. Örneğin TofuNFT, JoePegs, NFTrade gibi genellikle AVAX ağındaki kullanıcıların kullandığı fakat farklı blok zincirleri de destekleyen NFT marketleri bulunuyor.
2022 en iyi NFT projeleri

İlk örneğimizi yakından inceleyelim. OpenSea üzerinden NFT satın almak ya da satmak istiyorum diyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Rarible’ı kullanarak NFT’lerinizi nasıl elde edeceğiniz aşağıda açıklamaya çalıştık.

NFT Nereden Alınır: Rarible Rehberi

  • Rarible’ın resmi web sitesine gidin ve sağ üstteki ‘Bağlan’ düğmesini tıklayın. Buradan platforma bağlanmak istediğiniz cüzdanı seçin ve giriş yapın. Unutmayın giriş yapmadan önce hizmet şartlarını kabul etmeniz gerekiyor. Hizmet şartlarını kabul etmeden önce mutlaka okumanızı tavsiye ederiz. Birçok kullanıcı hiçbir web sitesinin hizmet şartlarını okumuyor. Ancak okumamız kesinlikle bizlerin faydasına. Bunu unutmayın. Bu adımda Metamask‘ı ele alarak ilerleyelim.
  • Giriş yaptıktan sonra, satın almak istediğiniz NFT için platformda arama yapın. Basit bir arama ile istediğiniz NFT’yi hızlıca erişebilmeniz mümkün. X koleksiyonunu satın almak istediğinizi varsayarak X koleksiyonunu seçin ve ‘Şimdi Satın Al’ butonuna tıklayın.
  • Siparişin ayrıntılarını tekrar kontrol etmenizi isteyen bir onay penceresi açılacaktır. Mutlaka onay penceresini dikkatle inceleyin ve okuyun.
  • Eğer her şey yolundaysa devam edin ve ‘Ödemeye Devam Et’ butonuna tıklayın.
bybit nfti marketi nasil kullanilir
  • Cüzdanınız otomatik olarak açılır ve sizden işlemi onaylamanız istenir. Yine her şey sizin için yolundaysa işlemi onaylayarak dilediğiniz NFT’yi satın alabilirsiniz.
  • Siz işlemi onayladıktan sonra NFT’niz direkt olarak cüzdanınızda yerini alacaktır.

NFT satın alırken (özellikle Ethereum ağındaki bir NFT’yi) dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan birisi kesinlikle komisyon konusu. Yoğunluk ne kadar artarsa komisyon konusu da o kadar çok fazla para harcamanızı sağlıyor. Bu yüzden mutlaka komisyon konusunu araştırdıktan sonra NFT satın almalısınız. Bu içeriğimizin sadece bir kılavuz olduğunu, herhangi bir yatırım tavsiyesi ya da alım/satım tavsiyesi içermediğini hatırlatırız!

Not: Bu işlemlerin diğer marketlerde de aynı olduğunu hatırlatırız.

İlgili:

5/5 - (6 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

iphone uygulama geçmişi silme - iphone veri temizleme - iphone uygulama verilerini silme - iphone çerez temizleme - iphone - nasıl kullanılır

Tarayıcı Çerezleri Nasıl Engellenir?

nft nedir - nft hakkında - nft nasıl oluşturulur - lorentlabs - lorent research lab kripto para

NFT Nedir? NFT Hakkında Detaylar ve 5 Bilinmesi Gereken!