in

Google, Google Haritalar’a Yeni Güvenlik Özellikleri Ekliyor!

google haritalar - google harita özellikleri - google haritalar kullanılır mı - google haritalar hataları
google haritalar - google harita özellikleri - google haritalar kullanılır mı - google haritalar hataları

Google Haritalar Güvenlik!

Nereye gideceğinize karar verirken, sağlık oldukça önemli bir husus ve Google Haritalar bu güncellemeyle güvende kalmanıza yardımcı olmayı planlıyor. Google Haritalar’ın yalnızca A noktasından B noktasına yol tarifi almak için kullanıldı. O zamanları hatırlarsınız.. Fakat şimdi öyle değil. Ziyaret etmeyi düşündüğünüz yerler hakkında sizlere her türlü bilgiyi hızlıca sağlayabiliyor ve bunu sadece birkaç tık ile yapabiliyorsunuz.

Google, The Keyword’de siz dışarıdayken güvende olmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış yeni özellikler sunduğunu duyurdu. COVID-19 döneminde daha fazla yer açılmaya başladıkça, giderek daha fazla sayıda insan evlerinden çıkmaya başlıyor ve bu da güvenlik bilgilerini her zamankinden daha önemli hale getiriyor. Google ise, bu konuda hassas davrandığını gösterdi.

Google Haritalar’daki Yeni Güvenlik Özellikleri:

Google Haritalar’ın en harika özelliklerinden birisi, o anda bir yerin ne kadar yoğun olduğunu görebilmek. Google, ne kadar yoğun olduğunu görmek için bir yeri tıklamanıza gerek kalmayacak şekilde bu özelliği güncelliyor. Bunun yerine, Google artık bazı yerler için doğrudan harita üzerinde yoğun olup olmadığını gösterebilecek. Değişiklik yakında Android, iOS ve masaüstündeki kullanıcılara tamamen sunulacak.

Bu, mevcut kalabalıklık düzeyine göre bir yer seçmek için çevrenizdeki mağazaları ve restoranları tarayabileceğiniz anlamına geliyor. Sosyal mesafenin kararlarımızın çoğunda rol oynamasıyla birlikte, bu sahip olunması gerçekten güzel bir özellik.

Google ayrıca, yoğunluk özelliğini dünya çapında daha fazla yere genişletme planlarını da duyurdu. Şirket, küresel kapsama alanını Haziran 2020’ye kıyasla beş kat artırma yolunda ilerlediğini açıkladı. Şirket, plajlar ve parklar gibi açık alanlar, marketler, benzin istasyonları, çamaşırhaneler ve eczaneler gibi yerler eklemek için yoğun çalıştığını dile getirdi.

google haritalar
Google

Ek olarak, Google artık işletmelerle ilgili önemli sağlık ve güvenlik bilgilerini Haritalar ve Arama’da ön sırada ve merkezde görüntülüyor. Bilgi mevcutsa, bir işletmenin hangi güvenlik önlemlerini aldığını da görebileceksiniz. Örneğin, müşterilerin maske takmasını isteyip istemediklerini görebilmek oldukça hoş olacak ve bu özellik de kesin olarak geliyor.

Son olarak Google, Android ve iOS’ta Live View’u güncelliyor. Bu yeni güncellemeyle, kullanıcılar bir restoran, mağaza veya işletme hakkında daha fazla bilgi edinmek için artırılmış gerçekliği kullanabilecek. Örneğin, telefonunuzu bir mağazaya doğrultabilir ve açık olup olmadığını, ne kadar meşgul olduğunu, yıldız derecelendirmesini ve sağlık ve güvenlik bilgilerini görebilirsiniz.

Google Haritalar Daha İyi Olmaya Devam Ediyor!

Google Haritalar’ı nasıl kullanırsanız kullanın, Google’ın hizmetini daha iyi hale getirmeyi amaçladığı anlaşılıyor. Pandemi sürecinde bu tür yeniliklerin getirilmesi tabi ki oldukç güzel ve yararlı şeyler. Peki güvenliğimiz? Bu hala endişe verici bir durum.

İlginizi Çekebilir:

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

booking türkiye'ye geliyor - booking türkiye - türkiye lisans - btk lisans - siber dünya - siber olaylar

Booking, Türkiye İçin Kararını Verdi! Geliyor!

napster satıldı - napster kimin - napster nedir - napster indir - lorentlabs - siber güvenlik

Napster Nedir? Napster Tarihi Hakkında Güzel Bilgiler!