in

Gmail’de ”+” Etkisi – Bilgilerinizi Satan Siteleri Yakalayın!

Günümüzün en popüler mail platformlarının başında hiç kuşkusuz Gmail geliyor. Her ne kadar Gmail kullanımını önermesek de pek çok insan mail adresi taşımayı zahmetli olmasından dolayı gerçekleştirmiyor veya erteliyor. Mail güvenliği konusunda da herhangi bir işlem gerçekleştirmeyen bu kullanıcılar her gün onlarca spam mail gelen mail adresleri ile hayatlarına devam ediyor. Bugün sizlere bu spam maillerin kaynağını bulmanızda yardımcı olacak bir yöntemden bahsedeceğim. Bu yöntem ile sadece ” + ” kullanarak spam maillerin nereden geldiğini bulabileceksiniz. Gmail’de ” + ” etkisi nedir? Sadece artı kullanarak bilgilerinizi satan siteleri yakalayın!

Gmail’de artı kullanarak bilgilerinizi satan siteler nasıl yakalanır?

Herhangi bir siteye üye olmak istediğinizi düşünün. Bu site sizden mail adresi istiyor. Eğer bu siteyi hayatınızın herhangi bir bölümünde tekrar kullanmayacaksanız tek kullanımlık mail kullanmanız yararınıza olacaktır. Ancak bu siteye hayatınızın belli bir döneminde veya sürekli olarak giriş yapacaksanız kişisel mail adresinizi girmek bir seçenektir. İşte Gmail’de artının önemi tam da burada karşımıza çıkıyor.

Gmail sahip olduğu yazılım yüzünden mail adreslerinizin sonuna eklediğiniz artıları ve ondan sonra yazılan hiçbir şeyi okumaz. Yani okuyucu@gmail.com diye bir mail adresimize sahip olduğumuzu varsayalım. Siz herhangi bir mailden okuyucu+spam@gmail.com adresine mail atarsanız o mail okuyucu@gmail.com adresinin gelen kutusuna düşer.

İşte bu özelliği yararımıza kullanmak için bir kaç adet yöntemimiz var. Bu yöntemlerden birisi bilgilerinizi satan veya bunları paylaşan siteleri yakalamak için uygulayacağınız her siteye kendi ismi ile kaydolma sistemi. Yani siz twitter’a kişisel mail adresiniz ile kaydolmak yerine okuyucu+twitter@gmail.com hesabı ile kaydolursanız mailler yine ana hesabınıza gelmeye devam edecektir. Buradaki tek fark alıcı kısmında okuyucu+twitter yazacak olmasıdır. Her siteye sitenin kendi adı ile kaydolursanız bir gün gelecek spam mailinin alıcı kısmını kontrol ederek hangi sitenin bilgilerinizi paylaştığını kontrol edebilirsiniz. Yani bir gün mail adresinize spam maili gelirse ve alıcısında okuyucu+twitter@gmail.com yazıyorsa spam maili atan kişi adresinize Twitter üzerinden erişmiş demektir.

Artıyı kullanarak fayda sağlamak

Bu yöntemi kullanarak elde edeceğimiz tek yarar bilgilerimizi kimin sattığını yakalamak değil. Bize fayda sağlayacağı başka bir yöntem ise önemli mailleri bize bildirecek bir yol izlemek. Bu izleyeceğimiz yol sayesinde telefonumuz bize sanal asistanlık edecek. Gelen kutumuza gelecek önemli mailleri bize mesaj yolu ile bildirecek. Peki ama nasıl?

Bir iş görüşmesine girdiğiniz düşünün veya önemli bir yerden mail beklediğinizi. Bahsi geçen bu yerlere mail adresi olarak okuyucu+onemli@gmail.com adresini vereceksiniz. Daha sonra IFTTT hizmeti sunan bir hizmetin internet sitesine giriş yapalım.

IFTTT Nedir?

Burada hemen bir alt başlık altında IFTTT hizmetine değinmek istiyorum. IFTTT bir şirket olarak ortaya çıksa da şu an pek çok şirketle iş birlikteliği sağlıyor. Bu hizmet kullanıcılara olay bildirimi sağlar ve olaylar gerçekleştiğinde kullanıcının komutlarını yerine getiren bir hizmet sunar. Yani LorentLabs Youtube hesabı video yüklediğinde bana mail at gibi basit işlemleri gerçekleştirir. Ücretli ve ücretsiz pek çok IFTTT hizmeti bulmanız mümkün.

IFTTT nedir öğrendiğimize göre kaldığımız yerden devam edelim. Bu hizmeti bize sunacak internet sitesinde okuyucu+onemli@gmail.com hesabı ile oturum açın. Daha sonra hazır komutların arasından mail geldiğinde mesaj at seçeneğini aktif edin. İşte bu kadar, artık iş görüşmesinden bir mail aldığınız zaman sistem size mesaj atacak. Yani telefonunuzu bir asistan gibi kullanabileceksiniz.

Bu içeriğimizde Gmail servisini kullanan insanları az da olsa güvence altına alacak bir yöntemden bahsettim. Siz de kişisel bilgilerinizi satmasından şüphelendiğiniz sitelere bahsettiğim yöntemle giriş yaparak kendinizi güvence altına alabilirsiniz. Yalnıza artı kullanarak bilgilerinizi satan siteleri yakalayın! Eğer bilgilerinizin satıldığından emin olursanız gerekli hukuki işlemleri başlatma hakkınız her zaman vardır. Ayrıca kişisel bilgilerin altın kadar değerli olduğu günümüzde kendinizi güvence altına alacak yer türlü yolu uygulamayı ihmal etmeyin.

İlgili :

5/5 - (2 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

çevrimiçi gizlilik - internet kılavuzu - sosyal medya kılavuzu - siber güvenlik kılavuzu - lorentlabs

Çevrimiçi Gizlilik Kılavuzu: İnternette Nasıl Güvende Kalınır?

zoom klavye kısayolları - zoom görüşme kaydetme - zoom - zoom vs skype - zoom vs microsoft teams - lorentlabs - klavye kısayolları

Zoom Klavye Kısayolları! Zoom Klavye Özellikleri ve Detayları!