En Çok Şarj Tüketen Uygulamalar! Dikkat!
En çok şarj tüketen uygulamalar diye bir başlığın olması aslında yanlış. Çünkü şarjın bitmesi tek bir nedene bağlı değil. Fakat genel olarak konuşulması gerekiyorsa işte bu yazı ‘genel’ olan bir içerik. Şarjınızın bitmemesi için bazı küçük değişiklikler yapabilirsiniz. Pardon. Şarjınızın bitmemesi için değil, şarjınızın yavaş bitmesi için.
Kullandığınız uygulamaların hepsi şarjınızı yiyordur. Arka planda çalışan uygulamalar normalden biraz daha fazla şarj yerler. Tabi bunlara ek olarak akıllı sesli asistanın açık olması veya konumun açık olması gibi özellikler de şarjınızın hızlı bir şekilde bitmesine neden olabilir.
En çok şarj tüketen uygulamalar ise en çok kullandığımız uygulamalar arasında yer alıyorlar. Akıllı telefonlar artık hayatımızın bir parçası değil, direkt hayatımız olmuş durumda. Bu yüzden telefonumuzun şarjı 24 saat sürmeden bitiyor ve gün içerisinde birçok kez telefonumuzu şarj ediyoruz. (Evet hala birçok yeni çıkan telefonlarda hala bataryalar maalesef geliştirilmiş değil. Bunun da çok fazla etkisi var elbette)
Sıralamamızın en başını tabi ki sürekli sosyal medyada aktif kalmak istememizden kaynaklı sosyal medya uygulamaları çekiyor. İlk sırayı Facebook, Twitter ve Instagram paylaşıyor. Tabi ki bu kullanım oranına göre de değişiyor. Bu 3 uygulamanın içinde ise ilk sırayı Instagram alıyor. İkinci sırada ise Twitter var.
İlginizi Çekebilir:
- Bat Messenger İncelemesi! Bat Messenger Nedir? Güvenilir Mi?
- Sosyal Medya Başınızı Belaya Sokabilir. Bu Önerilere Dikkat!
- Troop Messenger İncelemesi! Troop Messenger Özellikleri Nelerdir?
- Telegram VS Signal! Telegram ve Signal Karşılaştırması!
Sosyal medya uygulamalarının ardından en çok şarjımızı tüketen uygulamalar sıralamasının ikinci parçası oyun uygulamaları. Oyun uygulamalarında ise en çok şarj yiyen PubG ve Call Of Duty adlı iki oyun oldukça dikkat çekiyor. Gençler arasında en çok oynanan bu iki oyun dışında ise yine grafikleri kaliteli, çözünürlüğü yüksek, büyük boyutlu oyunlar şarjımızı çok fazla tüketiyor.
Bu uygulamaların dışında herkes tarafından kullanılmayan fakat çok hızlı şarj yiyen uygulamalar ise şunlar: Microsoft Outlook, WeChat, Snapchat, Harita uygulamaları, Video izleme uygulamaları, Youtube, Antivirüs uygulamaları, Skype ve benzerleri.
En çok şarj tüketen bu uygulamalar dışında şarjınızı en çok ne yiyor?
Bu uygulamaların dışında konum kullanmak, sesli asistanı aktif tutmak, hücresel veri kullanmak, hava durumu ve haritayı aktif tutmak, ekran parlaklığını yüksek seviyede kullanmak, kamerayı sürekli kullanmak, bütün uygulamaların bildirimlerini aktif tutmak, mod olarak beyaz modda kullanmak ve aşırı sıcaklar şarjınızın hızlı bitmesini sağlayan diğer etmenlerdir.
Daha farklı bir içeriğimizi okumak ve web sitemizde daha fazla zaman geçirmek isteyen arkadaşlarımız hemen buraya tıklayarak web sitemizde zaman geçirmeye devam edebilir, farklı içeriklerimizi hızlıca okuyabilir.
İlgili: Bilgisayarınızı Daha Güvenli Hale Getirmenin 3 Yolu!