in

Google Fotoğraflar: Kilitli Klasör Özelliği Nasıl Kullanılır?

Google Fotoğraflar: Kilitli Klasör Özelliği Nasıl Kullanılır?

Teknoloji devi Google, gizliliği ve güvenliği artırmak adına Google Fotoğraflar’da Kilitli Klasör özelliğini bir süre önce bazı modeller için kullanıma sunmuştu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, hassas fotoğraflarını ve videolarını kilitli bir klasörde saklama imkânına sahip. Artık neredeyse tüm Android cihazlarda kullanıma sunulan bu özelliğin nasıl kullanıldığına içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Google Fotoğraflar: Kilitli Klasör Özelliği Nasıl Kullanılır?

Telefonunuzu kısa süreliğine başka birine verdiğinizde, Fotoğraflar uygulamasının ana akışında yer alan bazı fotoğraf ve videolarınızı o kişinin görmesini istemeyebilirsiniz. Tam da bu nedenle Google, bir süre önce kilitli klasör özelliğini getirmişti. Ayrıca Google yetkilileri, bu özelliği şöyle tanımlamıştı:

“Fotoğraflar uygulamasında cihazınızın ekran kilidi tarafından korunan bir klasöre hassas fotoğraf ve videolar kaydedebilirsiniz. Kilitli Klasör’deki öğeler Fotoğraflar tablosunda, anılarda, aramalarda veya albümlerde görünmez ve cihazınızdaki fotoğraflarınız ile videolarınıza erişimi olan diğer uygulamalar tarafından kullanılamaz.”

bybit-DRIV

Ancak bu özellik sadece Pixel cihazlara gelmişti. Şimdi ise 6.0 ve bir sonraki sürümde olan bütün Android telefonları bu özelliğe erişim sağlayabiliyor. Böylece özel görüntülerinizi başka birilerinin görmesi ihtimalini ve endişenizi ortadan kaldırmanızı sağlıyor.

Kilitli Klasör oluşturmak için bu adımları izleyin:

  • Öncelikle Google Fotoğraflar uygulamasına gidin.
  • Kitaplık > Yardımcı Programlar > Kilitli Klasör adımlarını izleyin
  • Kilitli klasör oluştur seçeneğine tıklayın

Ancak cihazınızda daha önceden ayarlamış olduğunuz bir ekran kilidi yoksa, Kilitli Klasör’ü kullanmak için bir ekran kilidi oluşturmanız gerekmektedir.

Hatırlatma:

  • Cihazınızın ekran kilidini bilen herkes, Kilitli Klasör’ünüze de erişebilir.
  • Kilitli Klasörde yer alan ögeler, kablolu veya kablosuz veri aktarımları esnasında diğer cihazlara taşınmaz.
  • Ayrıca Fotoğraflar uygulamasını kaldırırsanız ya da verilerinizi temizlerseniz, Kilitli Klasörde yer alan bütün ögeleri kaybetmiş olursunuz. Bu nedenle herhangi bir değişiklik yapmadan önce ögeleri Kilitli Klasörden taşımanız gerekir.
  • Google hesabınız, Gmail, Google Drive ve Google Fotoğraflar için ücretsiz 15 GB depolama alanına sahiptir. Ancak daha fazla fotoğraf ve video depolamak için ek depolama alanı satın almanız gerekir.

İlgili:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Çevrimiçi Oyun Riskleri Nelerdir? Nasıl Korunursunuz?

NordVPN ve Surfshark Karşılaştırması!