Kripto Para Borsası Güvenliği: Bitpanda Güvenliği Nasıl Sağlanır?
Son zamanların en çok sorulan sorularından birisi olan ”Kripto para borsası güvenliği nasıl sağlanır?” Sorusunu global kripto para borsası Bitpanda üzerinden cevaplayacağız. İçeriğimize geçmeden önce bu içeriğimizin hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ya da öneri içermediğini hatırlatmakla birlikte kişilerin yapacağı herhangi bir yatırım veya tercihin tamamen kendilerinin sorumluluğu altında olduğunu hatırlatmak isteriz.
Öncelikle Bitpanda nedir? Nereden çıktı bu Bitpanda? Bitpanda’nın kullancısı sayısı kaç? Bitpanda’da nerede? gibi soruları kısa kısa hızlıca cevaplayalım. Cevaplara geçmeden önce Bitpanda’nın resmi web sitesini ziyaret etmek isterseniz hemen sizi şöyle alalım. Buradan Bitpanda ile ilgili detaylara daha hızlı ulaşabilirsiniz: https://tik.lol/y7Zjr
- Bitpanda nedir? Bitpanda, global bir kripto para alım/satım platformudur.
- Bu borsa nereden çıktı? Bitpanda, Avusturya merkezli bir platform. 2014 yılında kurulan bu platform gün geçtikçe büyüyor ve aldığı yatırımlar sayesinde Avusturya’nın ilk unicorn şirketi oluyor. Unicorn şirket ne demek diye soranlar olacaktır. 1 milyar dolar değerlemeyi geçen şirketlere unicorn adı veriliyor. Evet, ilk aklınıza Türkiye’de de unicorn şirket var mı sorusu gelmiş olabilir. Var. En son 4 adet vardı..
- Bitpanda kullancı sayısı nedir? En son yapılan açıklamalara göre 2.5 milyondan fazla kullanıcısı vardı.
- Bitpanda nerede? Bitpanda’nın 4 farklı şehirde ofisi var. Bunun yanında birçok ülkede de aktif bir şekilde çalışmaya başladılar. Türkiye de bu ülkeler arasında yer alıyor.
Kripto Para Borsası Bitpanda Hangi Hizmetleri Sunuyor?
- 100’den fazla dijital varlığı alabilir, satabilir veya takas edebilirsiniz.
- Birikim planları sayesinde düzenli olarak yaptığınız yatırımlarınızı otomatikleştirebilirsiniz.
- Bitpanda’ya 100 TL yatırdıktan sonra 10 TL’den başlayarak dilediğiniz gibi yatırım yapmanıza imkan sunuyor.
- Birçok para yatırma/çekme seçenekleri sunuyor. EUR, CHF, GBP, USD veya TL ile para yatırıp çekebilirsiniz.
Bitpanda’daki KYC/AML5 İşlemleri Hakkında:
10 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe giren AB yasasından dolayı (AML5D) Bitpanda kullanıcılarından belli bilgileri almak ve bu bilgileri güvenle saklamak zorunda. AML5D nedir diye soracak olanlar için kısaca AB Kara Para Aklamayı Önleme Direktifi olarak açıklanıyor. Doğrulama yaptıktan sonra KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini de gerçekleştirdikten sonra hızlıca kripto paraları al/sat yapabilirsiniz.
Masaüstünde doğrulama işlemini şöyle yapabilirsiniz: Bitpanda’ya giriş yaptıktan sonra Kullanıcı simgesi‘ne tıklayın. Ardından Şimdi doğrula butonuna tıklayın ve bilgilerinizi girin. Bilgilerin doğru ve tam olduğundan emin olun. SMS ile gelen kodu girin, istenilen diğer bilgileri girin ve devam butonuna basın.
Daha detaylı bilgi için Kripto Para Borsası Bitpanda Hakkında Sık Sorulan Sorular ve Bitpanda Grup başlıklı içeriğimizi okumanızı tavsiye ederiz.
Kripto Para Borsası Güvenliği: Bitpanda Güvenliği Nasıl Sağlanır?
Öncelikle Bitpanda kullanıcılarının bilmesi gereken en önemli şey dijital varlıklarının hepsi soğuk cüzdanlarda saklanıyor. Web sitelerinde ise SSL mevcut. Biliyorsunuz SSL olmayan hiçbir web sitesine kişisel ve finansal bilgilerinizi girmeyin diye belli zamanlarda uyarılar yapıyoruz. SSL sayesinde web sitelerinin güvenliği normalden daha iyidir.
Bitpanda, DDoS koruması, oturum yönetme seçeneği ve herhangi bir işlem için e-posta onayı gibi seçenekler sunuyor. Bunlar tabii ki önemli detaylar. Fakat kullanıcılar her ihtimale karşı kendi kişisel ve finansal bilgilerini korumak için bazı adımlar atmalı. Bu içeriğimizin temel konusu işte bu adımlar.
İlgili: Dogecoin Nereden Alınır? Dogecoin (DOGE) Nedir?
- Kripto para borsası Bitpanda, ek güvenlik seçeneği olarak iki aşamalı doğrulama (2FA) seçeneğini sunan bir kripto para borsası. Bu özelliği profilinizde aktif edin. Fakat iki faktörlü kimlik doğrulama yaptıktan sonra yedek kodlarınızı saklamayı, not almayı unutmayın.
- Kaynağını bilmediğiniz hiçbir web sitesinden program indirmeyin.
- App store veya Google Play gibi uygulama marketlerinden uygulama indirirken o uygulamaların kaynağını kontrol edin. Tabii ki kaynağın yanında yorumlarına ve değerlendirmesine göz atın. Mevcut uygulamanın hangi verilerinize ve cihaz bilgilerinize erişmek istediğini mutlaka kontrol edin.
- Kim tarafından gönderildiği bilinmeyen SMS veya e-posta ile gönderilen özellikle .exe dosyalarını cihazlarınıza indirmeyin ve kurmayın.
- Güçlü parolalar kullanın. Bir parolanızı başka bir profil, mail veya hesapta kullanmayın. Her mail için farklı parola, her profil/hesap için farklı bir parola kullanın. Bu sayede X bir profiliniz saldırıya uğrarsa diğer profillerinize saldırı gerçekleşmez. Böylelikle saldırı zincirini daha başlamadan kırmış olursunuz.
- Parolalarınızı oluştururken büyük – küçük harfler, noktalama işaretleri ve sayılar kullanın.
- İşletim sisteminizin ve güvenlik uygulamalarınızın (örneğin antivirüslerinizin) güncellemelerini mutlaka zamanında yapın.
- Eğer çok fazla parolam var ne yapacağım diye sorarsanız mutlaka parola yöneticisi kullanın. Parola yöneticileriyle ilgili detaylı incelemelerimize web sitemizin inceleme kategorisine göz atabilirsiniz.
- Kimlik avı ve phishing gibi siber saldırılara karşı dikkat etmek oldukça önemli.
- Güvenli olmayan, halka açık Wi-Fi işlemleri hem kişisel verilerinizi hem de finansal verilerinizi riske atar. Bu yüzden bu tür açık ağlardan uzak durmaya çalışın.
- Sosyal medyadaki kişisel paylaşımlarınızı sınırlayın ve sosyal medya gizliliğinizi koruyun.
Bu öneri ve ipuçlarını kesinlikle çoğaltmamız mümkün. Bitpanda’nın resmi web sitesini buraya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz. Ancak ziyaret etmeden önce buraya tıklayarak Bitpanda hakkında sık sorulan soruların cevaplarına hızlıca erişmenizi öneririz. Bu içeriğimiz sponsorlu içeriktir.