in

Kripto Para Cüzdan Türleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

kripto para cuzdan turleri

Kripto Para Cüzdan Türleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

Bu içeriğimizde: Kripto para cüzdanı nedir? Kripto para cüzdan türleri nelerdir? Sorularının cevaplarına ve konuyla ilgili bilinmesi gereken diğer detaylara yer verdik.

Kripto Para Cüzdan Türleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler:

Kripto para cüzdanı nedir?

Birkaç türden oluşan kripto para cüzdanları, dijital varlıklar arasında yer alan kripto para birimlerinin saklanmasını sağlayan cüzdanlardır. Her yatırımcının kendine özel bir anahtara sahip olduğu ve transfer gibi çeşitli işlemleri bu anahtar ile gerçekleştirebildiği kripto para cüzdanları, kripto varlıkların korunmasında son derece önemlidir. Bununla birlikte yatırımcılar, şifrelerini kesinlikle başka kişilerle paylaşmamalı ve anahtar kelimelerini internet bağlantısının bulunduğu herhangi bir cihazda saklamamalıdır.

Kripto Cüzdan Türleri Nelerdir?

Kripto cüzdan türleri genel olarak: Yazılım cüzdanları, donanım cüzdanları ve kâğıt cüzdanlardan oluşmaktadır. Yazılım cüzdanları; internete bağlıdır ve kullanıcılar için kullanımı kolay, günlük işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirdikleri cüzdanlardır. Bir diğer adı “sıcak cüzdan” olan bu cüzdan türü, yüksek bir güvenlik seviyesine sahip değildir. Donanım ve kâğıt cüzdanları ise kullanıcıların genelde uzun vadeli yatırımlarını saklamak istedikleri fiziksel cüzdan türleridir. Diğer adı “soğuk cüzdan” olan bu cüzdan çeşitleri, internete bağlı olmayan yüksek güvenlikli cüzdan çeşitleridir.

Yazılım cüzdanları üçe ayrılır: web cüzdanları, masaüstü cüzdanlar ve mobil cüzdanları.

1) Web cüzdanları:

Bu cüzdan türü sayesinde internetin olduğu bütün cihazlardan varlıklarınıza erişebilirsiniz. Ancak şifreniz sunucu depolarındadır ve bir saldırıda ele geçirilme ihtimali diğer cüzdan türlerinden daha yüksektir. Kullanımı kolay olsa da bu tür, cüzdanlar arasında güvenliği zayıf olan cüzdan türlerinden biridir.

2) Masaüstü cüzdanları:

Masaüstü cüzdanları, kullanıcıların bilgisayara indirip kullandığı cüzdan türleridir. Ancak bu cüzdanlar hangi bilgisayarda kurulduysa yalnızca o bilgisayarda kullanım özelliği gösterirler. Ayrıca bu cüzdan türünü kullananların dikkat etmesi gereken bazı unsurlar vardır ve bunlardan biri de bilgisayarın güvenliğini sağlamaktır. Yatırımcılar, olası bir virüs bulaşımında cüzdandaki varlıklarını kaybedebilirler.

3) Mobil cüzdanları:

Mobil cüzdanlar, kullanıcıların cüzdan uygulamalarını akıllı telefonlarına indirerek kullandıkları cüzdan türüdür. Transferler ve alım satım işlemleri için kullanıcılara kolay ve hızlı hizmet sağlar. Ancak bu cüzdan türleri de virüs yazılımları tarafından gelen saldırılara karşı yeterince güçlü değildir.

Donanım cüzdanları:

Bu cüzdan türü “soğuk cüzdan” olarak da tanımlanır. Donanım cüzdanı, diğer cüzdan türlerine göre en güvenlikli cüzdan çeşidi olarak görülür. İnternete bağlı olmadan içinde kripto varlıklarınızı saklayabilirsiniz. Ayrıca bu cüzdan, fiziksel olarak USB belleğine benzer bir görünüme sahiptir. Kullanıcının cüzdan şifresi cihazın kendisinde saklıdır fakat cihaz internete bağlı olmadığı için güvenirliği yüksektir. Kullanıcılar, günlük transfer ve alım satım gibi işlemler yerine uzun süreli tutacakları veya yüklü miktarda olan varlıklarını bu cüzdanda saklamayı tercih ederler. İnternete bağlı olmayan ve soğuk bir depo işlevi gören bu cüzdanlar, siber saldırılara karşı en güvenli cüzdanlardır. Ancak günlük alım satım işlemleri yapan kullanıcılar için çok uygun bir tercih olduğunu söylemek doğru olmayacaktır, diğer cüzdan türlerine göre daha zor bir kullanıma sahiptir.

Kâğıt cüzdanlar:

Kâğıt cüzdan, kullanıcıya ait cüzdan bilgilerinin ve şifresinin bir kağıt üzerinde yazılı olduğu bir çeşit “soğuk cüzdan” türüdür. Ancak kâğıt üzerinde bir QR kod vardır ve kullanıcı bu kod sayesinde kolay bir şekilde çeşitli işlemlerini gerçekleştirebilir. Bu cüzdan türü yüksek güvenlikli bir cüzdan türü olsa da bazı riskler vardır. Kayıp, çalıntı gibi durumlarda kullanıcının cüzdandaki varlıklarına tekrar ulaşma imkânı yoktur.

İlgili:

Sorumluluk reddi: Bu sitede yer alan kripto para türleri ve kripto para platformlarıyla ilgili içerikler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.   

5/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

BTC

Bitcoin ile Ödeme Kabul Eden Büyük Şirketler!

masternode nedir

Masternode Nedir? PoS Düğümleriyle Farkları Nelerdir?