in

Sahte Uygulamalar Sayesinde Çevrimiçi Dolandırıcılık Hızla Artıyor!

sahte uygulamalar - fake uygulamalar - çevrimiçi dolandırıcılık - siber dolandırıcılık
sahte uygulamalar - fake uygulamalar - çevrimiçi dolandırıcılık - siber dolandırıcılık

Sahte Uygulamalar Sayesinde Çevrimiçi Dolandırıcılık Hızla Artıyor!

Bu içeriğimizde kesin sayıya ulaşmak zor olsa da, bazı tahminler indirilebilecek Android uygulamalarının sayısını 3,5 milyon civarında tutuyor. Aynı zamanda, mevcut iOS uygulamalarının sayısı yaklaşık 2,2 milyon olarak tahmin ediliyor.

Bu, kolayca erişilebilen muazzam miktarda bir içerik. Ancak tüm uygulamalar ve hizmetler kullanım için her zaman güvenli değil. Pek çok indirilebilir uygulamanın suçlular tarafından oraya yerleştirilmiş olması şaşırtıcı olmamalı. Netflix Dolandırıcılıkları: Bilgilerinizi Çalmaya Çalışıyorlar, Kanmayın!

Sahte uygulamaların tek amacı paranızı, kimliğinizi veya kişisel bilgilerinizi çalmak. Ama ne kadar yaygın olduklarını bilmemiz pek mümkün değil. Yeni bir araştırmaya göre, yalnızca bu yılın ikinci çeyreğinde 49.000’e yakın hileli saldırı gerçekleşti. Tüm korkutucu detaylar için okumaya devam edin..

İlgili:

Sahte uygulamalar artıyor!

Son çevrimiçi dolandırıcılık saldırıları, nispeten basit ama oldukça sinsi görünüyor. Outseer’e göre, sahte uygulamalar aracılığıyla başlatılan saldırılar daha yaygın hale gelmeye devam ediyor.

Siber suçlular, gerçek mobil bankacılığın veya diğer uygulamaların neredeyse aynı sürümlerini geliştiriyorlar. Ve insanları oturum açmaları için kandırıp bilgilerine erişiyorlar. Unutmayın; sadece kişisel bilgilere değil.. Aynı zamanda finansal bilgilerinize de kolayca erişebilmeleri mümkün. Bazı sahte uygulamalar App Store’da da bulunabilir, ancak Google Play Store ve üçüncü taraf uygulama mağazalarında daha yaygın. Yani birçok kişinin söylediği App Store’da sahte ya da kötü amaçlı uygulama bulunmaz söylemi tamamen efsane. Belki de eskiden böyleydi. Fakat artık böyle değil. Bunun farkına varan kullanıcılar da genellikle cihazlarında antivirüs uygulaması kullanıyorlar.

Outseer tarafından hazırlanan bir raporda, bu yılın ikinci çeyreğinde başlatılan dolandırıcılık saldırılarının neredeyse üçte biri sahte uygulamalardan dolayı ortaya çıktı. Sahte uygulamaların sayısı 90 günlük bir dönemde %66 arttığından bahsediliyor.

Sahte uygulamalarla ilgili ne yapabilirim?

Rapor, pandeminin başlangıcından bu yana daha fazla insanın bankacılık uygulamalarını kullandığını gösteriyor. Fiziksel bir bankaya gidemeyen veya girmek istemeyen kişilerin işini uygulamalar kolaylaştırıyor. Uygulamalar, bankacılık işlemlerini gerçekleştirmeyi, para göndermeyi veya ekstrelerinizi kontrol etmeyi kolaylaştırıyor.

Siber suçlular özellikle mobil bankacılık ve QR tarayıcı uygulamalara benzer uygulamalar üreterek kişileri hedef alıyorlar. Bu uygulamalar üzerinden kimlik avı, çevrimiçi reklamcılık, popup reklamlar gibi birçok şekilde siber suçlar işleniyor. Paranızı ve kimliğinizi hatta kişisel bilgilerinizi korumak için bazı basit yollar var. Bu yollara kısaca şu şekilde göz atalım:

  • Üçüncü taraf uygulama mağazalarından uzak durun. – Yalnızca resmi uygulama mağazalarından mobil uygulamalar indirin.
  • Bankanızın web sitesinin ve mobil uygulamasının resmi olduğundan emin olun.
  • İncelemeleri ve değerlendirmeleri kontrol edin – Herhangi bir uygulamayı indirmeden önce incelemeleri veya kullanıcıların verdikleri puanları kontrol edin.
  • Kimlik avı e-postalarına dikkat edin.
  • Bir antivirüs kullanın. Eğer kullanıyorsanız güncellemelerini otomatik olarak gerçekleştirin.

İlgili: En İyi ve Ücretsiz DNS Sunucularının Güncellenmiş Listesi!

5/5 - (1 Oy)

1 Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

enno wallet - enno wallet özellikleri - enno wallet nedir - serkan bayar enno wallet - defi cüzdan - defo cüzdan

Enno Wallet Nedir? Enno Wallet Nasıl Kullanılır? İşte Özellikleri!

iphone güvenliği - akıllı telefon güvenliği - siber güvenlik

iPhone Güvenliği: iPhone’u Güvende Tutmak için 7 İpucu