in

Sekur.Auth Nedir? Sekur.Auth 3DS: E-Ticaret’in Geleceğini Koruyacak!

sekur.auth nedir - sekuritance muhabbit - sekur.mfa - sekur.mfa nedir - sekuritance lorentlabs - kripto para - 3d secure 2.0
sekur.auth nedir - sekuritance muhabbit - sekur.mfa - sekur.mfa nedir - sekuritance lorentlabs - kripto para - 3d secure 2.0

Sekur.Auth Nedir? Sekur.Auth 3DS: E-Ticaret’in Geleceğini Koruyacak!

Birçok kişinin bildiği Sekur.MFA adlı ürünü artık Sekur.Auth olarak kullanacağız. Sekuritance, Sekur.MFA hizmetinin adını Sekur.Auth olarak güncelledi. Peki Sekur.Auth nedir ne işe yarıyor bugün bu içeriğimizde bu konuya değineceğiz.

Ödeme sektörü hakkında herhangi bir bilginiz varsa, 3D Secure’a zaten aşinasınızdır. Fakat bunun gerçekte ne anlama geldiğini anlamak ise tamamen farklı bir konu.

3D Secure, en basit tabirle Card-Non-Present (CNP) işlemlerinde güvenliği artırmak için oluşturulmuş çevrimiçi bir güvenlik protokolüdür.

3D Secure protokolleri, e-ticaret işlemlerini işlemek adına daha güvenli bir yol oluşturmak için ilk olarak 1999’da kullanıma sunuldu. Farklı sağlayıcılar tarafından birçok farklı isim altında markalanmış olsa da (birkaç isim vermek gerekirse Mastercard, SecureCode ve 3DS), temel yardımcı program aslında aynı.

Basitçe ifade etmek gerekirse 3D Secure, tarafların işlem noktası, kartı veren kuruluş ve ağın kendisi arasında bilgi alışverişinde bulunmaları için ortaya çıkan bir mekanizmadır.

Protokoller, tutarlı bir şekilde veri alışverişi yaparak, katılımcıların bir e-ticaret işleminin gerçekliğini daha doğru bir şekilde belirlemesine olanak tanır.

E-ticaret pazarı son birkaç yılda önemli ölçüde büyüdü ve pandemi dijital ivmeyi artırdı. 2020’de 2 milyardan fazla insanın çevrimiçi olarak 4,2 trilyon dolar karşılığında mal veya hizmet satın aldığı bildiriliyor.

İlgili: Sekuritance Nedir? Siber Güvenliğin Tokenize Hali! Bilinmesi Gereken Her Şey!

Ancak, çevrimiçi satışlar arttıkça, sistemi dolandırma girişimleri de artıyor. Kısa bir süre önce, dolandırıcılığın büyük bir yüzdesi çevrimiçi olarak gerçekleşti. 2017’de, işlemlerin yalnızca %22’sini oluşturmasına rağmen, CNP işlemlerinin dolandırıcılığın %59’undan sorumlu olduğu oldukça açık. Bu noktada düşününce oldukça yüksek bir orandan bahsediyoruz.

Bu tüm dünyada gerçekleşen bir durum. 2020’nin ilk yarısında, Birleşik Krallık’ta %65’i çevrimiçi alışveriş ve açık artırma dolandırıcılığıyla ilgili olmak üzere 60.000’den fazla dolandırıcılık vakası rapor edildi.

Çevrimiçi işlemler dünya çapında ana ödeme şekli haline geldiğinden, dolandırıcılıkla etkili bir şekilde mücadele etmek birinci öncelik olarak yerini alıyor. Çünkü tüketiciler paralarını korumalı. Hatta işletmeler de çevrimiçi gelirlerini dolandırıcılardan korumalı.

Sekur.Auth Nedir?

Sekur.Auth, tüccarların ödeme almadan önce 3D Secure çeklerini doğrulamasını ve işlemesini sağlayan, hem kendilerini hem de müşterilerini daha fazla koruyan bir 3D Secure çözümüdür. Ancak eski bilinen adıyla Sekur.MFA’dır.

Bu sistem, eski 3D Secure protokolünün geliştirilmiş bir sürümü olan ve büyük ölçüde geliştirilmiş 3D Secure 2.0’ı kullanıyor. Bu sayede farklı cihazlar arasında daha sorunsuz bir ödeme akışı oluyor. 3D Secure 2.0, cihazlar arasında daha tutarlı bir kullanıcı deneyimi ve sahtekarlığı önlemeye yardımcı olmak için zengin bir veri alışverişi dahil olmak üzere orijinal protokollerin çeşitli sorunlu noktalarına hitap ediyor. Aslında, 3D Secure 2.0, alışveriş yapanlar için sorunsuz bir akışı desteklemek adına bir satıcının ödeme deneyimiyle tam olarak bütünleşebilme yeteneğine sahip.

3D Secure 2.0 ile Sekur.Auth modülünün işlemlerden daha fazlası için de kullanılabilmesi mümkün. Hatta ödemesiz kimlik doğrulamanın eklenmesiyle, kart sahipleri bir satın alma işlemi gerçekleştirmeden bile doğrulanabiliyor. Bu, e-cüzdanlara para eklenirken mükemmel bir özellik.

Çevrimiçi işlemlerde mobil cihazların artan kullanımı ışığında, satıcıların kusursuz bir uygulama deneyimi için süreci mobil uygulamalarına entegre etmelerini sağlayan ek bir mobil SDK bileşeni de var.

E-ticarette güvenlik ihtiyacı şimdi her zamankinden daha fazla. Çünkü ihtiyaçlarınıza uyan ve çalışma şeklinize entegre edilebilen güncel bir çözüme ihtiyacınız var ve Sekur.Auth sizin için güzel bir çözüm.

Sekuritance Hakkında

Sekuritance RegTech platformu;

  • Uçtan uca AML/CTF, CECL, FCPA,
  • Satıcı yönetimi,
  • Lehtar onboarding,
  • Yatırımcı kontrolü,
  • Kart işleme MFA kontrolleri,
  • Blockchain cüzdan kontrolleri,
  • Siber risk değerlendirmeleri dahil olmak üzere her eGRC ihtiyacı için tek bir platform sağlıyor.

Daha fazla bilgi için:

Twitter: http://twitter.com/sekuritance

Telegram: http://t.me/sekuritance

Web sitesi: https://www.sekuritance.com

Bu içerik sponsorludur.

  • Bu içeriğimiz asla yatırım tavsiyesi ya da öneri değildir. İçeriğimiz tamamen bilgi ve haber amaçlıdır. Yatırımcılar, yatırımlarından kişisel olarak sorumludur.
İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Malwarebytes incelemesi - Malwarebytes güvenli mi - Malwarebytes antivirüs güvenli mi - antivirüs incelemesi - Malwarebytes antivirüs

Malwarebytes Güvenli Mi? Malwarebytes Antivirüs İncelemesi!

ilginç web siteleri - az bilinen siteler - az kişinin bildiği web siteleri - kaliteli web siteleri - zaman geçirmek için siteler - lorentlabs webtekno - webtekno ilginç siteler

Kaliteli ve İlginç Web Siteleri Can Sıkıntınızı Alacak! (Videolu İçerik)