in

Wi-Fi Parolanızı iPhone ve Android’de Nasıl Paylaşırsınız?

wi fi password

Wi-Fi Parolanızı iPhone ve Android’de Nasıl Paylaşırsınız?

Wi-fi ağınızın şifresini, güvenli ve hızlı bir şekilde evinize gelen misafirlerle veya bir yakınınızla kolayca paylaşma imkânınız var. Üstelik bunun için açık bir şekilde şifreyi vermenize gerek kalmaz. Bu içeriğimizde, güvenli Wi-Fi paylaşımı için izlemeniz gereken adımlara yer verdik.

Wi-Fi Parolanızı iPhone ve Android’de Nasıl Paylaşırsınız?

1) Wi-Fi parolasını Android’de paylaşmak

Android cihazlarınızla QR kodu oluşturarak Wi-Fi şifrenizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede Apple cihazlar da Wi-Fi şifrenizi kolayca alabilecektir. Bununla birlikte, bir şifre paylaşmak ve almak için cihazınızın Android 10 ya da bir sonraki sürümde olması zorunludur. Şifrenizi QR kodu olarak paylaşmak için öncelikle Ayarlar > Bağlantılar > Wi-Fi adımlarını izleyin.

Size ait olan ağ adının hemen yanında yer alan dişli simgesine tıklayın. Ekranın alt köşesinde bulunan QR kodu simgesine dokunun. Böylece diğer cihazlarla paylaşabileceğiniz ya da telefonunuza kaydedebileceğiniz bir QR kodu oluşturmuş olursunuz. Öte yandan, ağa bağlanmak isteyen kişi, telefonunun kamerasıyla bu QR kodunu taramalıdır.

2) iPhone, iPad ve Mac cihazları arasında Wi-Fi şifresini paylaşmak

Wi-Fi şifrenizi, iPhone, iPad ve Mac cihazları arasında da paylaşabilirsiniz. Ancak burada izlemeniz gereken adımlar biraz farklıdır. Öncelikle Wi-Fi şifrenizi paylaşmak için her iki cihazda Wi-Fi ve Bluetooth hizmetleri açık olmalı. Ayrıca iCloud’da Apple oturumlarınız da açık olmalıdır. Bununla birlikte, birbirinizin e-posta adresi kişiler bölümünde kayıtlı olmalı. Bütün bu aşamaları sorunsuz bir şekilde tamamladığınızda; her iki cihazı bluetooth ve Wi-Fi kapsama alanına getirin, cihazınızın ağa bağlı olduğuna emin olun. Daha sonra internete bağlanmak isteyen cihaz, bağlanmak istediği ağı seçmeli, bu noktada ekranda bir mesaj görünecektir. Wi-Fi şifrenizi diğer cihazla paylaşmak için Parolayı Paylaş seçeneğine tıklayın.

Hatırlatma: Apple’ın Wi-Fi şifresini paylaşma yöntemini kullanamayan veya daha hızlı bir şekilde bu işlemi gerçekleştirmek isteyen kişiler ya da QR kodu oluşturamayan Android cihaz kullanıcıları için; ücretsiz QR kodu oluşturan programlar mevcuttur. Tarayıcınız üzerinden arama yaparak birçok QR kodu oluşturucu programına ulaşabilirsiniz, bunlar arasından en güvenli olanı seçerek şifre paylaşım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

İlgili:

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

siber guvenlik

Neden Antivirüs Kullanmalıyım? En İyi Antivirüsler!

Windows 10

Microsoft’un Windows 10’a Desteği Ne Zaman Sona Erecek?