in

Apple Watch Olmadan iPhone’unuzdan Antrenmanlarınızı Nasıl Takip Edersiniz?

iPhone
iPhone

Apple Watch Olmadan iPhone’unuzdan Antrenmanlarınızı Nasıl Takip Edersiniz?

Yakın zamanda Apple kullanıcılarına sunulan iOS 16 güncellemesi birçok yeniliği de beraberinde getirdi. iOS 16 sayesinde antrenmanlarınızı kaydetmek ve takip etmek için bir Apple Watch’a ihtiyacınız kalmadı. Peki, bir Apple Watch’a sahip olmadan iPhone’nunuzdan egzersizlerinizi nasıl takip edebilirsiniz? İçeriğimizde açıkladık.

Apple Watch Olmadan iPhone’unuzdan Antrenmanlarınızı Nasıl Takip Edersiniz?

Apple’ın geliştirdiği Fitness uygulamasında antrenmanlarınızı takip etmek ve kaydetmek için bir Apple Watch’a gereksinim vardı. Ancak kısa bir süre önce gelen iOS 16 güncellemesiyle birlikte artık bir Apple Watch’a ihtiyaç duymadan iPhone üzerinden Fitness uygulamasının gelişmiş özelliklerinden faydalanmak mümkün. iPhone, telefonda yerleşik olarak bulunan hareket sensörlerini kullanarak gün boyu fiziksel aktivitelerinizi takip etmenize olanak sağlar. Bununla birlikte, yaktığınız kalorileri, attığınız adımları; gün, hafta ve ay olarak belirli zaman aralıklarında kat ettiğiniz mesafeyi toplu bir şekilde görmeniz mümkün.

iOS 16

Apple Fitness nasıl kullanılır?

Öncelikle Fitness uygulamasının gelişmiş özelliklerinden faydalanabilmek için iPhone’nunuzda iOS 16 güncellemesini yüklemiş olmanız gerekiyor. Bununla birlikte, güncellemeyi telefonunuza nasıl yükleyebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

  • Ayarlar’a gidin
  • Genel seçeneğine dokunun
  • Yazılım Güncelleme’yi seçin
  • Ardından ekranın altında yer alan iOS 16 Sürümüne Yükselt seçeneğini seçin
  • İndir ve Yükle seçeneğine dokunun
  • Güncellemeyle ilgili Hüküm ve Koşulların yer aldığı bir bilgilendirme ekranına yönlendirilirsiniz. Sağ alt köşeden Kabul et seçeneğine dokunun.
  • Wi-Fi’ye bağlı değilseniz ve indirmeyi hücresel veri üzerinden gerçekleştirmek istiyorsanız, İndirmek için hücresel veri kullanılsın mı? Seçeneğinde Sürdür’e dokunun.
iphone

Telefonunuzda yeni güncelleme için yeterli alan yoksa, bazı uygulamaları geçici olarak silmeniz gerektiğini belirten bir bildirim alırsınız. Ayrıca uygulamaları manuel olarak kaldırmak isterseniz, İptal seçeneğine dokunun ve güncellemeyi yüklemeden önce uygulamaları kendiniz silin.

Hatırlatma:

Fitness uygulamasını daha önce hiç kullanmadıysanız, doğum tarihiniz, cinsiyetiniz, boyunuz ve kilonuz gibi bazı verileri girmeniz gerekir. Ardından Bitti’ye ve Devam’a dokunarak işleminizi tamamlayabilirsiniz. Ayrıca her gün aktif olmak istediğiniz süreyi ve ne kadar kalori yakmak istediğinizi de ayarlayabilirsiniz.

İlgili:

5/5 - (1 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ekran yenileme hızı nedir

Ekran Yenileme Hızı Nedir? Neden Önemlidir?

siber guvenlik

3D Secure Nasıl Açılır? 3D Secure Nedir?