in

VPN Ne İşe Yarar? Bir VPN ile Neler Yapabilirsiniz Bunları Ele Aldık!

kaspersky vpn - lorentlabs - vpn nedir - vpn ne işe yarar - vpn kurulumu - vpn hakkında
kaspersky vpn - lorentlabs - vpn nedir - vpn ne işe yarar - vpn kurulumu - vpn hakkında

VPN Ne İşe Yarar? Bir VPN ile Neler Yapabilirsiniz Bunları Ele Aldık!

VPN ne işe yarar diye son zamanlarda artan sorular üzerine bu konuyu ele almak istedik. VPN ne işe yarardan daha çok bir VPN ile neler yapabileceğimizi sizlere aktarmaya çalışacağız.

Öncelikle kendinize sormanız gereken bazı sorular şunlar: Bana ait olan bir bilgi neden bu kadar önemli? Siber güvenlik şirketleri veya sosyal medya platformları bilgi ve verileri korumak için neden milyon dolarlar harcıyorlar? Şirketler ya da verilerimi çalmak isteyen siber korsanlar acaba sadece Google’da ne arattığımla ya da Youtube’da ne izlediğimle mi ilgileniyor?

Bu soruları çoğaltabilirsiniz. Sanal dünyada kişiyi ortaya çıkartan şey paylaştığı veriler ve bilgiler. Yani sizi siz yapan şey, burada paylaştığınız şeyler. Herhangi bir şirket ya da siber korsan sadece Youtube üzerinde izlediğiniz kedi videoları ile ilgilenmiyor. Fakat bir kedi videosu izleyen kişinin başka neler yaptığını merak ederek daha fazla bilgi toplamaya çalışıyor. Bu süreç böyle devam ettikçe çok fazla bilgi ve veri toplamış oluyor ve ‘sizi’ ortaya çıkartıyor. ‘Beni ortaya çıkartsa ne olacak’ diyenler olacaktır. Bu şekilde size kişiselleştirilmiş, yönlendirilmenizi sağlayan şeylerin karşınıza çıkması sağlanıyor. Bu sürecin bir siber savaş alt kategorisi olduğunu hiç düşündünüz mü? Evet öyle. Bu konuyu daha fazla dağıtmadan farklı bir başlık altında daha detaylı inceleyip detaylandıralım. Fakat şimdi konumuzu hemen toparlamamız gerekiyor.

Açık ağlarda kendinizi koruyun. Kripto paralarınızı riske atmayın. Detayları incelemek için üst görsele tıklayarak ürünü inceleyebilir veya satın alabilirsiniz.
Açık ağlarda kendinizi koruyun. Kripto paralarınızı riske atmayın. Detayları incelemek için üst görsele tıklayarak ürünü inceleyebilir veya satın alabilirsiniz.

VPN Ne İşe Yarar?

Bir VPN hizmetini kullanmanız size çok farklı şeyler sunar. Bunlardan birincisi gizlilik ve güvenlik.

Gizlilik ve güvenlik konusunda her zaman endişelerimiz oluyor. Bu endişelerin oluşmasının nedenlerinden bazılarını ele alacak olursak bunlar hakkında şunu diyebiliriz: Siber saldırıların artması ve siber dolandırıcıların sürekli yeni bir dolandırma yöntemi ile karşımıza çıkması, internet servis sağlayıcılarının kontrolü, herhangi bir hükümetin takip etme isteği, kişiselleştirilmiş reklamlar, sansür ve engellemeler, coğrafi engellemeler ve daha fazlası.

Bir VPN ile bunların hepsini aşmanız mümkün. Örnek verecek olursak Kaspersky VPN hizmeti ile ABD’deki ve İngiltere’deki Netflix içeriklerine erişmeniz mümkün. Bu engellemeye coğrafi engelleme deniyor. Netflix, ABD’de yayınladığı içeriklerin birçoğunu Türkiye’de yayınlamıyor. Fakat Kaspersky VPN kullanarak Netflix’e giriş yapın ve sunucuyu ABD olarak seçin. İşte ABD içerikleri elinizin altında. Daha detaylı bilgi için bu içeriğimize mutlaka göz atın: Alt Yazı Sorunu Olmadan Yurtdışındaki Netflix İçeriklerini İzleyebilirsiniz!

Bir örnek daha verelim: Eğer açık ağda kripto para alım satımı yapıyorsanız bu VPN sayesinde siber korsanların saldırılarından kendinizi korumanız mümkün. Açık ağlar (hastane, park, okul, kafe vb.) her zaman tehlikeli ağlardır. Bağlandığınızda hiçbir güvenliği olmamakla beraber sahte ağlara da bağlanmış olabilirsiniz. VPN içeriklerinizi şifrelediği için bu durumdan kurtulmanız mümkün.

Unutmamanız Gereken Önemli Notlar:

  • Her VPN aynı kalitede değil.
  • Ücretsiz VPN hizmetleri düşündüğünüzden fazla tehlikeli.
  • Her VPN hizmeti yurtdışındaki Netflix ve Amazon Prime gibi platformlara erişemez.
  • Her VPN hizmetinde Kill Switch özelliği bulunmaz.
  • VPN ile Tor’u birlikte kullanmak güvenlik problemine yol açabilir.
  • Bir VPN ile sansür ve engellemeleri aşabilirken aynı zamanda kısıtlamaları da aşabilirsiniz.
  • Sürekli karşınıza çıkan konum tabanlı kişiselleştirilmiş reklamlardan kurtulabilirsiniz.
  • Engellenmiş herhangi bir oyuna erişebilirsiniz.
  • Uçak biletini daha ucuza alabilirsiniz.
  • Steam indirim kodu gibi farklı indirimlerden konum değiştirerek faydalanmanız mümkün.
  • İnternet servis sağlayıcınızın takibinden kurtulursunuz.
  • Bunları yapabilen önerdiğimiz ürünü inceleyin ve indirimli bir halde satın alın: https://kas.pr/42n9
  • Hemen buraya tıklayarak farklı bir içeriğimizi hızlıca okumaya devam edebilir ve web sitemizde zaman geçirebilirsiniz.
5/5 - (2 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

youtube kapanmıyor - youtube - youtube temsilcilik açıyor - youtube müzik - youtube engeli aşma

Youtube Kapanmıyor! Temsilci Atayacağını Açıkladı!

kripto para nedir? kripto para nerede kullanılır - kripto para hakkında

Kripto Para Borsaları Hacklenirse Varlıklarınızı Koruyabilirsiniz! İşte O Önlemler!